Γλάρος επιχειρεί να ληστέψει ένα άλλο θαλασσοπούλι

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πήγε να του πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα! Πεινασμένος γλάρος επιχειρεί να κλέψει τα ψάρια που είχε στο στόμα του ένα άλλο θαλασσοπούλι.

Η ψαριά της ημέρας; Αυτός ο πεινασμένος μαυροκέφαλος γλάρος, βλέποντας ένα θαλασσοπούλι του Ατλαντικού να κρατά μια ψαριά στο στόμα του, επιχειρεί να το ληστέψει. Πηγή: Youtube
ν

ΟΙ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΙ γλάροι στο εθνικό πάρκο των νήσων Φαρν στο Νορθάμπερλαντ της Αγγλίας, είναι γνωστοί για τις επιθέσεις τους εναντίον τουριστών προκειμένου να κλέψουν ένα σνακ. Και βέβαια δικαιολογούνται, επειδή είναι πτηνά και επιτίθενται σε ανθρώπους. Το ακόλουθο όμως περιστατικό δείχνει ότι έχουν την εγκληματικότητα στο αίμα τους, καθώς τώρα επιτίθενται και στα άλλα θαλασσοπούλια.
Τις προάλλες, ένας θρασύς μαυροκέφαλος γλάρος, αντί να βγάλει τίμια το ψωμί του –συγγνώμη, τα ψάρια του– αποφάσισε να παρανομήσει όταν είδε ένα θαλασσοπούλι του Ατλαντικού, με τα χαρακτηριστικά κοραλλιά πόδια του, να διασχίζει το εθνικό πάρκο των νήσων Φαρν, κρατώντας στο στόμα του μια χούφτα φρέσκα ψάρια.
ν

Η στιγμή του εναέριου hold up. Ο γλάρος επιχειρεί να αρπάξει τα ψάρια. Πηγή: Youtube
ν

Το θαλασσοπούλι, αν και αδύναμο, αρνείται να παραδώσει την ψαριά που με τόσο κόπο απέκτησε. Πηγή: Youtube
ν

Το πεινασμένο πουλί, αδιαφορώντας για την παρουσία μαρτύρων, επιτέθηκε στον συγγενή του και η πάλη των ειδών άρχισε. Ο γλάρος προσπάθησε να του πάρει από το στόμα όλα τα ψάρια, αλλά το εγχείρημα δεν ήταν τόσο απλό όσο νόμιζε.
Πάνω στη μάχη, το θαλασσοπούλι έχασε μερικά από τα ψάρια που έπεσαν στο έδαφος, ο ίδιος όμως ο γλάρος το μόνο που κατάφερε ήταν να φύγει με μια μικροσκοπική σαρδέλα στο στόμα.
ν

Το μόνο που κατάφερε ο νταής γλάρος ήταν να χάσει το θύμα του μερικά ψάρια, ενώ ο ίδιος έφυγε με μια μόνο σαρδέλα. Πηγή: Youtube
ν

Παρών στο εναέριο hold up ήταν ο Neo Ng, ανεξάρτητος φωτογράφος από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του κάθε λεπτό της εγκληματικής πράξης.
Ηθικό δίδαγμα: το να είσαι νταής σε κάνει δημοφιλή, αλλά το έγκλημα δεν αποδίδει.

 


Translate this post