Ο βομβιστής της Αγίας Πετρούπολης είχε ταξιδέψει στη Συρία

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο ύποπτος της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είχε ταξιδέψει στην Τουρκία κι από εκεί στη Συρία.

Ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ είχε μεταβεί από την Τουρκία στην γειτονική της Συρία. Photo: EPA / Anatoly Maltsev. Πηγή: Supplied
ν
Ο ΑΝΔΡΑΣ που η ρωσική αστυνομία πιστεύει ότι είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος σκότωσε 14 ανθρώπους, στην επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αυτήν την εβδομάδα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Ισλάμ και λίγο μετά ταξίδεψε στην Τουρκία, είπαν σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο πρόσωπα που τον γνώριζαν.
Τα δύο αυτά πρόσωπα ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν μετά βεβαιότητας εάν αυτός ο άνδρας, ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, μετέβη από την Τουρκία στην γειτονική της Συρία.
Εάν ο Τζαλίλοφ πράγματι μετέβη στη Συρία, αυτό θα συνιστούσε μια σημαντική παράλειψη εκ μέρους των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσώπων που φέρονται να είχαν σχέσεις με εξτρεμιστές στη Συρία προκειμένου κατόπιν να τους απαγορεύουν την είσοδο στη Ρωσία ή να τους συλλαμβάνουν.
ν
Μια ακόμη εικόνα του υπόπτου Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ από το Κανάλι 5, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές στις 4 Απριλίου 2017, τον δείχνει να πηγαίνει με τα πόδια στο σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
ν
Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βρισκόταν σε επίσκεψη στην πόλη. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε απειλήσει τη Ρωσία ότι θα διαπράξει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος ως αντίποινα για την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία και την παροχή στήριξης στον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο Τζαλίλοφ, ο φερόμενος βομβιστής, γεννήθηκε το 1995 και μεγάλωσε στην πόλη Ος στο Κιργιστάν. Γύρω στο 2011 μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη. Απασχολήθηκε σε χαμηλόμισθες θέσεις για αρκετά χρόνια.

 


Translate this post