Πέθανε φορτίζοντας το iPhone μέσα στο μπάνιο

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

GADGETS

Youmagazine Newsroom

 

Ένας 32χρονος άνδρας πέθανε φορτίζοντας το iPhone του, ενόσω βρισκόταν στη μπανιέρα με το κινητό πάνω στο στήθος του.

Ένας Βρετανός πέθανε φορτίζοντας το iPhone του την ώρα που έκανε μπάνιο. Photo: News media
ν
ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσαν σχετική προειδοποίηση, όταν έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που φόρτιζε στο μπάνιο του ένα iPhone.
Όπως μαθεύτηκε από την έρευνα, ο Ρίτσαρντ Μπουλ, 32 ετών, που έμενε στο Δυτικό Λονδίνο, είχε συνδέσει τον φορτιστή του κινητού του τηλεφώνου με ένα μακρύ καλώδιο από τον διάδρομο του σπιτιού του, και στη συνέχεια μπήκε να κάνει μπάνιο, έχοντας το κινητό ακουμπισμένο στο στήθος του.
Κάποια στιγμή όμως το καλώδιο ήρθε σε επαφή με το νερό, με αποτέλεσμα ο Ρίτσαρντ να πάθει σοβαρά εγκαύματα από την ηλεκτροπληξία στο στήθος, στον βραχίονα και την παλάμη του χεριού του.
Τον άτυχο άνδρα ανακάλυψε η σύζυγός του, όταν επέστρεψε στο σπίτι, και η πρώτη σκέψη της ήταν ότι είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση. Τόσο άσχημες ήταν οι πληγές στο σώμα.
Κάλεσε αμέσως τις Πρώτες Βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά.
Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής: «Τα κινητά και τα τάμπλετ φαίνονται ακίνδυνα, είναι όμως το ίδιο επικίνδυνα μέσα στο μπάνιο με το πιστολάκι στεγνώματος των μαλλιών ή με την ηλεκτρική θερμάστρα».
ν
Ο Ρίτσαρντ Μπουλ (Richard Bull) με τη σύζυγό του σε ευτυχισμένες στιγμές. Πηγή: Facebook
ν
Όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής, στις οδηγίες χρήσης των κινητών και των τάμπλετ δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση από τις εταιρείες που τα κατασκευάζουν για τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν οι χρήστες αυτών των συσκευών.
Κατά συνέπεια, πολλοί χρήστες μπορούν να γίνουν απρόσεκτοι κατά καιρούς, ιδιαίτερα οι έφηβοι που είναι προσκολλημένοι στα κινητά τους, καθώς νομίζουν ότι οι συσκευές αυτές δεν έχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και άρα είναι ακίνδυνες. Ισχύει όμως το αντίθετο.
Αλλά και τα καλώδια των κινητών και των τάμπλετ αποτελούν έναν εν δυνάμει κίνδυνο. Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ένας έφηβος μοτοσικλετιστής σχεδόν αποκεφαλίστηκε όταν το καλώδιο των ακουστικών του κινητού του τηλέφωνου του έκοψε τον λαιμό, όταν έπεσε πάνω σε ένα φράχτη.

 


Translate this post