Καλωσορίστε το anti-smartphone τηλέφωνο

Κατηγορία Τεχνολογία, Καινοτομίες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το Light Phone είναι το νέο κινητό που φιλοδοξεί, με όσα ΔΕΝ έχει, να βάλει στο περιθώριο όλα τα smartphones. Πού υπερτερεί και πού υστερεί.

Το Light Phone χωράει στο πορτοφόλι σας, κυρίως όμως εγγυάται την ηρεμία σας. Image: Supplied
v

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ του μέλλοντος λέγεται Light Phone, είναι λεπτό, έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και κοστίζει 150 δολάρια (140 ευρώ).
Και ναι –είναι εκπληκτικό– δέχεται και κάνει ΜΟΝΟ τηλεφωνικές κλήσεις!
Δε έχει χώρο για να γράψετε μηνύματα, δεν έχει φωτογραφικό φακό ή βιντεοκάμερα, δεν έχει παιχνίδια, δεν έχει Ίντερνετ ούτε email, ούτε εφαρμογές που πονοκεφαλιάζεις για να τις μάθεις, και μόλις τις μάθεις καταλαβαίνεις πως είναι τελείως άχρηστες.
Δεν έχει Wifi ούτε Blue tooth.
Είναι ένα απλό κινητό που εφευρέθηκε για να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται ένα τηλέφωνο: τηλεφωνικές κλήσεις.
Ούτε ανεπιθύμητα μηνύματα, ούτε ανεπιθύμητες κλήσεις. Το μόνο επιπλέον που έχει είναι η ώρα.
Φυσικά έχει θύρα USB για σύνδεση με υπολογιστή και κάρτα sim 2 Gigabyte GSM, ενώ επιτρέπει να κρατήσετε τον παλιό αριθμό σας.
Η εταιρεία που το παράγει, το λανσάρει ως το «δεύτερο» τηλέφωνό σας. Όπως έχετε δεύτερο παντελόνι και δεύτερο ζεύγος παπουτσιών. Είναι το τηλέφωνο που διασφαλίζει την ηρεμία σας, εκτρέποντας τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο smartphone σας, στο σταθερό ή στον υπολογιστή σας μέσω cloud server.
Είναι το τηλέφωνο που θα πάρετε μαζί σας όταν πάτε κάπου μόνος σας ή με συντροφιά για να χαλαρώσετε.
v
ν


v
Το νέο κινητό κατασκευάζεται σε ένα καινοτόμο εργαστήριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από την κινεζική εταιρεία Foxconn, την ίδια που κατασκευάζει τα προϊόντα της Apple.
Και όπως λέει ο εφευρέτης του τηλεφώνου Kaiwei Tang, «ήρθε η ώρα ο κόσμος της τεχνολογίας να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του».
Η εταιρεία του Tang συγκέντρωσε 410.000 δολάρια μέσω του Kickstarter και στη συνέχεια έλκυσε επενδυτές από τους οποίους άντλησε πάνω από 3,3 εκατομμύρια δολάρια – μεταξύ των οποίων και ο κολοσσός Foxconn.
Το τηλέφωνο –κυκλοφορεί σε λευκό και μαύρο– είναι διαθέσιμο διεθνώς και μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί 4.000 κομμάτια.
v

Το anti-smartphone Light Phone φιλοδοξεί να γίνει το κινητό για όσους επιθυμούν τη μικρότερη δυνατή έκθεση στη δημοσιότητα. Image: Supplied
ν

 


Translate this post