Αποκαλύψεις της CIA για τα UFO και το παραφυσικό

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα, Ψυχικές δυνάμεις

ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η CIA αποδέσμευσε 12 εκατομμύρια αρχεία σχετικά με τα UFO, τα ψυχικά πειράματα και την αστρική προβολή.

Ο Γιούρι Γκέλερ ήταν ένας από εκείνους που υποβλήθηκαν σε πειράματα από τη CIA για να διαπιστωθεί αν διέθετε ψυχικές ικανότητες. Πηγή: Youtube
v

Η CIA δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εκατομμύρια διαβαθμισμένα έγγραφα σχετικά με τις θεάσεις UFO, τις ψυχικές δυνάμεις και το «Πρόγραμμα Stargate» που είχε ως στόχο τη μελέτη της απομακρυσμένης προβολής (αστρική προβολή, τηλεπάθεια κτλ.) και της διερεύνησης κατά πόσον οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διδαχθούν να γίνουν μέντιουμ.
Τα έγγραφα αποτελούνται από 12 εκατομμύρια σελίδες και περιλαμβάνουν τα πάντα, από ναζιστικά εγκλήματα πολέμου έως τον ανταγωνισμό την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου (1947-1991) και από τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πιθανότητα σύρραξης Ελλάδας-Τουρκίας, έως το σύγχρονο πρόβλημα της τρομοκρατίας, αλλά και την κατασκευή αόρατης μελάνης.
Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί πλέον να μάθει για τις μυστικές ενέργειες, τουλάχιστον στο επίπεδο του παραφυσικού, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την ίδρυσή της έως και την δεκαετία του ’90, και να ενημερωθεί για μερικά από τα πλέον αμφιλεγόμενα προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, θα χρειαστούν χρόνια για να διαβαστούν. 
Τα αρχεία, τα οποία αποδεσμεύτηκαν ύστερα από μια συντονισμένη εκστρατεία των δικηγορικών συλλόγων σχετικά με την ελευθερία των πληροφοριών, μπορείτε να τα δείτε σε απευθείας σύνδεση κάνοντας κλικ εδώ.
Παρ’ όλα αυτά, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο Τζον Ποντέστα, πρώην αρχηγός επιτελείου του Λευκού Οίκου επί Κλίντον, σύμβουλος του Ομπάμα και επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, έχουν δηλώσει πως η CIA πρέπει να προχωρήσει στην γενναία αποδέσμευση απόρρητων εγγράφων σχετικά με τα UFO, ώστε να διευκολυνθούν οι επιστήμονες να κατανοήσουν «την πραγματική φύση αυτού του φαινομένου».
Αυτό σημαίνει πως ούτε και τώρα έχουν αποδεσμευτεί ζωτικής φύσεως έγγραφα, καθώς η Υπηρεσία εκτιμά πως δεν είναι έτοιμη η ανθρωπότητα να δεχτεί την αλήθεια σχετικά με την εξωγήινη νοημοσύνη.
ν

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα υποστηρίζει εδώ και καιρό την απελευθέρωση των κυβερνητικών αρχείων για τα UFO. Image: Supplied
ν

Όσον αφορά το «Πρόγραμμα Stargate», αφορούσε τις ψυχικές έρευνες που διεξήγαγε μια ειδική  μονάδα του αμερικανικού στρατού που ιδρύθηκε το 1978 στο Fort Meade, στην πολιτεία του Μέριλαντ.
Το πρόγραμμα επικεντρωνόταν κυρίως γύρω από την απομακρυσμένη προβολή – μια ψυχική ικανότητα που επιτρέπει στα άτομα να παρατηρήσουν μακρινές τοποθεσίες και συμβάντα με τη δύναμη του νου.
Στα αποδεσμευμένα έγγραφα υπάρχουν και οι λεπτομέρειες ενός προγράμματος κυβερνητικής κατασκοπείας που αφορούσε την εξέταση του περιεχομένου κλειστών επιστολών.
Υπάρχουν επίσης αρκετά έγγραφα που αφορούν τον Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος είχε υποβληθεί σε πειράματα για να διαπιστωθεί αν είχε ή όχι ψυχικές ικανότητες. Τα έγγραφα αναφέρουν πως πράγματι ο Γκέλερ ήταν σε θέση να αναπαράγει εικόνες που ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, πράγμα που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι «κατέδειξε την παραφυσική αντιληπτική ικανότητά του με σαφή και πειστικό τρόπο».
Τα σχετικά με την εξωγήινη έρευνα έγγραφα περιορίζονται σε θεάσεις UFO χωρίς να αναφέρονται ούτε σε αυτή καθαυτή τη φύση του φαινομένου ούτε στην ύπαρξη ζωής στους άλλους πλανήτες και στο ρόλο της Σελήνης.
v

Ένα από τα αρχεία που αποδέσμευσε η CIA σχετικά με τις θεάσεις UFO. Πηγή: National Archives

v

Η μακρά ιστορία των αρχείων

Από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα που περιέχουν τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία είναι το «Πρόγραμμα Stargate» που αφορούσε τη χρήση ψυχικών δυνάμεων, όπως η τηλεπάθεια, η ψυχοκίνηση και η ESP (υπεραισθητή αντίληψη) για στρατιωτικές εφαρμογές και απόσπαση πληροφοριών.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ένα βιβλίο (2004), που το 2009 έγινε ταινία, με τίτλο The Men Who Stare at Goats, περιείχε ωστόσο πολύ λίγες πληροφορίες, καθώς οι λεπτομέρειες του προγράμματος ήταν άγνωστες στο κοινό.
Η πρώτη πίεση για την αποκάλυψη των απόρρητων αρχείων έγινε το 1995 από τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος διέταξε όλα τα έγγραφα με «ιστορική αξία» που ήταν τουλάχιστον 25 ετών να αποχαρακτηρίζονται.
Ωστόσο, τα έγγραφα αυτά ήταν προσβάσιμα μόνο με φυσική παρουσία σε ένα από τα τέσσερα τερματικά υπολογιστών που υπήρχαν στο κτίριο των Εθνικών Αρχείων στην Ουάσιγκτον.
Το 2000, η ​​CIA δημοσίευσε τα έγγραφα σε μια μηχανή αναζήτησης που λεγόταν CREST (CIA Records Search Tool), αλλά και πάλι απαιτούνταν η φυσική παρουσία κάποιου για να τα διερευνήσει.
Τέλος, με την αγωγή Freedom of Information Act που κατατέθηκε εναντίον της το 2014, η CIA δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει 930.000 έγγραφα ώστε να είναι απευθείας προσβάσιμα στο κοινό, αλλά ότι θα χρειάζονταν έξι χρόνια για να σαρωθεί κάθε σελίδα.
Τελικά φτάσαμε στη σημερινή δημοσίευση 12 εκατομμυρίων εγγράφων που καλύπτουν μισό και πλέον αιώνα καταχωρημένων στοιχείων.
«Η πρόσβαση σε αυτή την ιστορικά σημαντική συλλογή δεν περιορίζεται πλέον από τη γεωγραφία», αναφέρει με κάποια ειρωνία το σχετικό δελτίο τύπου.
ν

Μια σαρωμένη φωτογραφία της σήραγγας του Βερολίνου, που έχει συμπεριληφθεί σε ένα από τα έγγραφα. Πηγή: National Archives

ν

Το τούνελ του Βερολίνου

Από το 1952 μέχρι το 1956, οι ΗΠΑ κατασκεύασαν μια σήραγγα 400 μέτρων κάτω από το Ανατολικό Βερολίνο, την οποία χρησιμοποιούσαν για να παρακολουθούν τις σοβιετικές τηλεφωνικές συνομιλίες.
Μετά από λειτουργία 11 μηνών και 11 ημερών, η μυστική σήραγγα αποκαλύφθηκε στις 21 Απριλίου 1956, όπως αναφέρει ένα έγγραφο, από έναν διπλό πράκτορα, που αποκαλείται Τζορτζ Μπλέικ (George Blake).
Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, ο Μπλέικ στρατολογήθηκε από τους Σοβιετικούς όσο ήταν φυλακισμένος στη Βόρεια Κορέα το 1952, και συνέχισε και μετά να τους δίνει πληροφορίες.
«Ο Μπλέικ ήταν μυημένος σε όλες τις φάσεις της σήραγγας από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού της και δήλωσε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τη σοβιετική πλευρά» αναφέρει το έγγραφο.
ν

Σκίτσο των χαρακτηριστικών λειτουργίας ενός UFO. Πηγή: National Archives

ν

Θεάσεις UFO

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα περιέχουν πολλές περιπτώσεις θεάσεων UFO από όλη την υδρόγειο.
Μια από τις πλέον καλά τεκμηριωμένες υποθέσεις αφορά δύο αξιωματικούς του στρατού που υπήρξαν μάρτυρες της προσέγγισης ενός άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου, όταν έκαναν την περιπολία τους στα σύνορα της Λιθουανίας στις 26 Ιουνίου 1996.
«Φορτηγά με οπλισμένους στρατιώτες από την ARAS, τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και αστυνομικές ενισχύσεις έφτασαν αμέσως στη σκηνή του περιστατικού, καθώς είχε κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει το σχετικό έγγραφο.
«Οι άνδρες», συνεχίζει η έκθεση, «είδαν μια παλλόμενη σφαίρα να “κρέμεται” από τον ουρανό», παραβιάζοντας το νόμο της βαρύτητας.
«Την ίδια στιγμή άκουσαν να εξαπλώνεται τριγύρω ένας ήχος σαν ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό κροτάλισμα.
»Όταν οι άνδρες προχώρησαν κάπου 50 μέτρα μέσα στο ψηλό χορτάρι, η σφαίρα σηκώθηκε αιωρούμενη πιο ψηλά και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε».
Η έκθεση αναφέρει ότι οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία εξήγηση και ότι οι δύο αξιωματικοί, που υποβλήθηκαν σε τεστ, κρίθηκαν ότι ήταν «κανονικοί άνθρωποι, ψυχολογικά υγιείς».
ν

Αποχαρακτηρισμένες σελίδες από το «Πρόγραμμα Stargate». Πηγή: National Archives

ν

Το «Πρόγραμμα Stargate»

Αν μη τι άλλο, τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα προσφέρουν μια «νομιμοποίηση» στις ψυχικές δυνάμεις του ανθρώπου, όπως η θεραπεία ενός σοβαρά αρρώστου, ο σχηματισμός βροχής από το τίποτα, ο μετεωρισμός, η αστρική προβολή, η διόραση και τη διακοή, η τηλεκίνηση, η αορασία (το να γίνεται κάποιος αόρατος), η ταυτόχρονη παρουσία σε δύο τόπους κ.ά., όπως αναφέρει ένα έγγραφο.
Ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών έδειξαν, ήδη από τη δεκαετία του 1970, μεγάλο ενδιαφέρον για τις δυνάμεις αυτές, και για αρκετά χρόνια πειραματίζονταν, με σκοπό να τις εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.
Ευτυχώς, δεν μπόρεσαν να τις εντάξουν στο «οπλοστάσιό» τους, γιατί όσοι ψυχικοί συμμετείχαν στα πειράματα αυτά παρουσίαζαν ασαφή και διφορούμενα αποτελέσματα, έτσι που τελικά οι κυβερνητικές υπηρεσίες κατέληξαν σε συμπεράσματα όπως ότι «η χρήση της απομακρυσμένης προβολής σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών δεν είναι δικαιολογημένη».
ν

Φωτογραφία μετεωρισμού από τα κρατικά αρχεία. Πηγή: YouTube

ν

Φαινόμενα poltergeists

Από τα αρχεία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φαινόμενα πολτεργκάιστ (θορυβοποιά πνεύματα). Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια υπόθεση που συνέβη το 1980 σε μια γαλλική οικογένεια.

Στην οικογένεια παρουσιάζονταν φαινόμενα πολτεργκάιστ επί σειρά ετών με κρεβάτια που μετακινούνταν, κλειδωμένες πόρτες που άνοιγαν μυστηριωδώς, μαξιλάρια και καλύμματα που αιωρούνταν, ντουλάπια με το περιεχόμενό τους ανακατεμένο, αντικείμενα που εξαφανίζονταν και εμφανίζονταν ξανά, περίεργους ήχους κτλ.

Τελικά η οικογένεια εγκατέλειψε το μέρος όπου κατοικούσε και εγκαταστάθηκε στη μακρινή Γουαδελούπη προκειμένου να ξεφύγει από τα ταραχοποιά πνεύματα. Εκεί βρήκαν τη γαλήνη, αν και συνέχισαν να συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα, όπως «προσευχητάρια που έπεφταν από τον ουρανό»!

 


Translate this post