Οι εξωγήινοι ελέγχουν την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Βρετανός επιστήμονας πιστεύει ότι πίσω από τα μυστήρια του σύμπαντος κρύβεται μια μη ανθρώπινη μορφή υπερ-ευφυούς ζωής.

33fddhj5hj2643jh676

Ένας αξιοσέβαστος αστρονόμος υποστηρίζει ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Image: Supplied
v

Ο ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ και αστροφυσικός Κέιλεμπ Σαρφ (Caleb Scharf), του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, διευθυντής σήμερα του Κέντρου Αστροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πίσω από τα μυστήρια του σύμπαντος κρύβεται μια μη ανθρώπινη μορφή ζωής.

Σύμφωνα με την θεωρία που προτείνει, για να εξηγήσει ορισμένα από τα άλυτα μυστήρια του σύμπαντος, όπως είναι η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια, αρχαίες μη ανθρώπινες μορφές ζωής μεταμορφώθηκαν σε αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό κόσμο, και ότι είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τα φαινόμενα της κβαντομηχανικής.

Ναι, σωστά καταλάβατε. Η άκρως επαναστατική θεωρία του Κέιλεμπ, στηρίζεται στην άποψη ότι η ύλη δεν είναι ο απόηχος κάποιου μακρινού κοσμικού συμβάντος, όπως η Μεγάλη Έκρηξη, αλλά η εκδήλωση κάποιων υπερ-νοήμονων όντων, ή μάλλον τα εναπολείμματα (λείψανα) αυτής της ευφυούς εξωγήινης ζωής, η οποία ελέγχει όλες τις πτυχές του φυσικού κόσμου – από τη βαρύτητα μέχρι την ταχύτητα του φωτός!

Η θεωρία του βοηθάει στο να εξηγήσουμε τα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος, αλλά και απαντά στο γιατί τείνουμε πάντα να αναζητούμε την ύπαρξη ευφυούς ζωής πέρα από τον πλανήτη μας.
v

53fddhj5hj2643jh676

O καθηγητής Κέιλεμπ Σαρφ είναι ειδικός στις εξωπλανητικές επιστήμες όπως η αστροβιολογία.
Image: Supplied

v

Ο Κέιλεμπ έχει παρουσιάσει με εκλαϊκευμένο τρόπο τα πορίσματα των ερευνών του στο βιβλίο Extrasolar Planets and Astrobiology που εκδόθηκε το 2008 από τις εκδόσεις University Science Books, CA. Το βιβλίο τιμήθηκε το 2011 με το βραβείο Chambliss Astronomical Writing και με μετάλλιο από την Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία.
v

Οι εξωγήινοι βρίσκονται παντού στο σύμπαν

«Ο άνθρωπος αναζητούσε πάντοτε μια απάντηση στο μυστήριο της δημιουργίας, μόνο που την αναζητούσε σε λάθος κατεύθυνση», λέει ο Κέιλεμπ.

Σε συνέντευξή του στην επιθεώρηση Ναυτίλος (Nautilus), ο ριζοσπάστης στοχαστής λέει ότι ενδείξεις της ευφυούς εξωγήινης ζωής μπορούν να βρεθούν στη συμπεριφορά των υποατομικών σωματιδίων, καθώς και στη διαστολή του σύμπαντος.

Σε πρόσφατο άρθρο του –ένα από τα πολλά– στο περιοδικό Scientific American, ο Κέιλεμπ γράφει ότι αυτού του είδους η υπερ-προηγμένη μορφή ζωής δεν είναι μόνο εξωτερική. Ίσως αποτελεί το όλον.

«Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ύλη δεν είναι τίποτε άλλο, από το εξωτερικό ένδυμα αυτής της υπερ-ευφυούς ζωής. Αυτή η ζωή βρίσκεται ενσωματωμένη σε ότι βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό κόσμο. Με άλλα λόγια, η ζωή αυτή μπορεί όχι μόνο να ανιχνευθεί στις εξισώσεις μας, αλλά θα μπορούσε να είναι οι ίδιες οι εξισώσεις», γράφει.

Σύμφωνα με τον Κέιλεμπ, εμείς βρισκόμαστε στις ραφές αυτού του πελώριου κοσμικού ενδύματος της υπερ-ευφυούς ζωής.

Σε άλλη μελέτη του είχε επισημάνει, ότι οι εξωγήινες μορφές ζωής είναι αρκετά ευφυείς ώστε να αντιληφθούν πως αν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας θα πρέπει να μετατραπούν οι ίδιες σε ζωντανές μηχανές.

Η ανθρωπότητα θα αντιληφθεί αυτή την προοπτική, όταν κάποια μέρα τα δικά μας τεχνητά δημιουργήματα θα μας ξεπεράσουν σε νοημοσύνη, γράφει ο Κέιλεμπ. Μια διαδικασία που ονομάστηκε «μοναδικότητα».
v

63fddhj5hj2643jh676

Ο καθηγητής Κέιλεμπ Σαρφ λέει ότι οι πλανήτες με τους απίστευτης πολυπλοκότητας μηχανισμούς τους είναι η υλική εκδήλωση αρχαίων υπερ-ευφυών όντων. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Ο Κέιλεμπ άρχισε να διαμορφώνει την επαναστατική θεωρία του την εποχή που έκανε τη μεταδιδακτορική εργασία του στην αστρονομία των ακτίνων-Χ και στην κοσμολογία στο Διαστημικό Κέντρο Γκοντάρντ της NASA και στο Ινστιτούτο του Διαστημικού Τηλεσκόπιου του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στο Μέριλαντ.

Σύντομα αντιλήφθηκε ότι οι καθιερωμένες απόψεις των φυσικών, που προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευση του κόσμου και τα μυστήρια της ύλης, δεν εξηγούν απολύτως τίποτα. Οι φυσικοί διεισδύουν ολοένα και βαθύτερα στον κόσμο των υποατομικών σωματιδίων, ψάχνοντας το κλειδί της ύλης, την ώρα που το κλειδί είναι μπροστά στα μάτια τους.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο καθηγητής Σαρφ λέει ότι οι υπερ-προηγμένοι εξωγήινοι έχοντας φτάσει σε ακατανόητα για εμάς επίπεδα εξέλιξης, μετέτρεψαν τους εαυτούς τους –ή μάλλον μέρος του εαυτού τους– σε πλάσματα-μηχανές, έτσι που έγιναν ένα πολύπλοκο φυσικό σύστημα.
v

73fddhj5hj2643jh676

Σύμφωνα με την θεωρία του Κέιλεμπ, οι εξωγήινοι ελέγχουν μυστηριώδη φαινόμενα όπως αυτό της σκοτεινής ύλης. Image: Supplied
v

Ο πυρήνας της θεωρίας του Κέιλεμπ αποτελείται από κωδικοποίηση και προγραμματισμό. «Αν μετείχατε σε έναν πολιτισμό και είχατε μάθει πώς να κωδικοποιείτε τα ζωντανά συστήματα σε διαφορετικά υλικά, το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνετε είναι να μετατρέψετε την κανονική ύλη σε σκοτεινή ύλη, και μετά, μέσω ενός συστήματος μεταφοράς δεδομένων, να την “εκτυπώσετε” σε έναν 3D εκτυπωτή σκοτεινής ύλης».

Στα επόμενα έργα του, Gravity’s Engines: The Other Side of Black Holes, που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2012, και The Copernicus Complex, που εκδόθηκε το 2014 (εκδ. Farrar, Straus and Giroux), γράφει ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε άλλες σύνθετες μορφές ζωής πλην της δικής μας, επειδή αυτή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γύρω μας.

«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την προηγμένης μορφής ζωή, επειδή αποτελεί αναπόσπαστο και ανυποψίαστο μέρος των όσων έχουμε μάθει να θεωρούμε ως φυσικό κόσμο».

Η αλήθεια είναι μπροστά μας, αλλά δεν την βλέπουμε.
v

© 2016 Youmagazine.gr

 


Translate this post