Χίλαρι Κλίντον: «Σκοτώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ»

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Επικίνδυνη θεωρείται πλέον η Χίλαρι Κλίντον ύστερα από την αποκάλυψη ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τζούλιαν Ασάνζ.

33hj54hj542hj54hj65

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ήθελε ως υπουργός των Εξωτερικών να δολοφονήσει τον ιδρυτή των WikiLeaks. Πηγή: Reuters
v

ΑΙΣΘΗΣΗ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από τα WikiLeaks υπομνήματος της υποψήφιας των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα Χίλαρι Κλίντον, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάνα, στο οποίο φαίνεται να ζητά να σκοτώσουν τον Τζούλιαν Ασάνζ στέλνοντας εναντίον του ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αερόχημα.

«Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε αυτόν τον τύπο με έναν κηφήνα (drone);» αναφέρει το υπόμνημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Νοέμβριο του 2010.

Όταν το είπε αυτό η Κλίντον, στο ίδιο δωμάτιο μαζί της ήταν στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που έσκασαν στα γέλια, νομίζοντας ότι η Χίλαρι αστειευόταν. Στη συνέχεια έπεσε στο δωμάτιο μια μεγάλη αμήχανη σιωπή, όταν κατάλαβαν ότι η Χίλαρι μιλούσε σοβαρά. Η ίδια συνέχισε να μιλάει με τον ίδιο κοφτό και απότομο τρόπο για το ενδεχόμενο της δολοφονίας του Ασάνζ, λέγοντας πως ο Ασάνζ ήταν ένας «μαλακός στόχος» καθώς γυρνούσε από εδώ και από εκεί, (δεν είχε βρει ακόμη καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού) «χώνοντας τη μύτη του» σε υποθέσεις των ΗΠΑ, χωρίς κανένα φόβο αντιποίνων.

Το είδηση αποκάλυψε την Κυριακή ο ιστότοπος True Pundit και τη Δευτέρα παρουσιάστηκε το σχετικό έγγραφο στον επίσημο λογαριασμό των Wikileaks στο Twitter.
v


Η Χίλαρι Κλίντον θεωρεί τον Ασάνζ προσωπικό της εχθρό, καθώς τα Wikileaks έδωσαν στις 28 Νοεμβρίου 2010 στη δημοσιότητα 251.000 διπλωματικά έγγραφα, από τα οποία 15.000 περίπου έφεραν την ένδειξη «απόρρητο». Τα έγγραφα κάλυπταν την περίοδο από το 1966 έως το 2010 και μερικά αφορούσαν την Κλίντον. Η υπόθεση είχε τότε χαρακτηριστεί ως CableGate.

Από το 2010, ο 45χρονος σήμερα Ασάνζ ζει έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς ο Ισημερινός ήταν η μόνο χώρα που προσφέρθηκε να του δώσει άσυλο δίχως όρους, ώστε να συνεχίσει ελεύθερα τις δραστηριότητες του.

Ο Ασάνζ κατάγεται από την Αυστραλία, όμως το 2010 η κυβέρνηση του αφαίρεσε το αυστραλιανό διαβατήριο. Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων. To 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ έχει βραβευθεί και από το βρετανικό περιοδικό Εconomist με το βραβείο Index on Censorship το 2008.

Το 2010 σε ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού New Statesman κατέλαβε την 23η  θέση ανάμεσα στα «50 πρόσωπα που επηρεάζουν περισσότερο τον κόσμο».
v

63hj54hj542hj54hj65

Το drone MQ-9 Reaper της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας μπορεί να μεταφέρει 4 πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire ή τις καθοδηγούμενες με λέιζερ βόμβες GBU-12 Paveway II. Το συγκεκριμένο drone έχει πλούσια δράση στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Image: Supplied

 


Translate this post