2 γάτες βρέθηκαν ζωντανές 16 μέρες μετά το σεισμό

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δύο γάτες ανασύρθηκαν ζωντανές από τα ερείπια του φονικού σεισμού στην Ιταλία, που στοίχισε τη ζωή σε 300 ανθρώπους.

223gj1234gh15gh1634

Οι πυροσβέστες βρήκαν μια πολύ φοβισμένη γάτα σκάβοντας μέσα στα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στην Ιταλία. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

ΜΕΤΑ ΑΠΟ τον Ρωμαίο, το σκυλάκι που ανασύρθηκε ζωντανό 10 μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε το Αματρίτσε στην Κεντρική Ιταλία, δύο γάτες ανασύρθηκαν και αυτές ζωντανές, 16 μέρες μετά τον φονικό σεισμό, εκπλήσσοντας τους διασώστες με την αντοχή τους.

Ο σεισμός που είχε ένταση 6,2° της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε την Κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου και στοίχισε τη ζωή σχεδόν 300 ανθρώπων.

Οι διασώστες ανέσυραν πρώτα τον Πιέτρο, του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε επιστρέψει στο ερειπωμένο σπίτι του για να πάρει όποια πράγματα μπορούσε, όταν κάτω από τα χαλάσματα άκουσε ένα ασθενικό νιαούρισμα.
v

423gj1234gh15gh1634

Ο Πιέτρο δέχεται τις πρώτες βοήθειες από μια κτηνίατρο. Photo: ENPA. Πηγή: Supplied
v

Η δεύτερη γάτα ήταν η Τζορτζάνα που είχε καταπλακωθεί στον γειτονικό οικισμό Ίλικα. Οι ιδιοκτήτες σκοτώθηκαν στο σεισμό, όμως οι κόρες τους, που επέζησαν, ζήτησαν από τους πυροσβέστες να ψάξουν στα ερείπια για να δουν αν ζούσαν οι τρεις γάτες που είχαν.

Όπως ο Πιέτρο, έτσι και η Τζορτζάνα ήταν αδύναμη και αφυδατωμένη. Οι κτηνίατροι που ανέλαβαν την φροντίδα τους, χορήγησαν στα δύο ζωάκια βιταμίνες και υποδόρια υγρά.

Προηγουμένως δύο άλλες γάτες –η Καρίνα και η Τζόγια– ανασύρθηκαν ζωντανές στις 5 Σεπτεμβρίου, έχοντας παγιδευτεί στα συντρίμμια της παλιάς πόλης του Αματρίτσε.

Την περασμένη εβδομάδα οι πυροσβέστες ανέσυραν από τα ερείπια τον Ρωμαίο, ένα γκόλντεν ριτρίβερ. Το πανέμορφο πλην όμως ταλαιπωρημένο σκυλάκι στάθηκε πολύ τυχερό, καθώς οι διασώστες το άκουσαν να γαβγίζει επειδή βρίσκονταν στο σημείο για να εντοπίσουν και να παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του κάποια προσωπικά αντικείμενα αξίας.
v

523gj1234gh15gh1634

Ο Ρωμαίος ανασύρεται ζωντανός από τα ερείπια του Αματρίτσε. Image: Supplied

 


Translate this post