Thrive: Το νέο εγχείρημα της Αριάννας Χάφινγκτον

Κατηγορία Πρόσωπα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

H Αριάννα Χάφινγκτον είπε αντίο στο αγαπημένο της «παιδί», τη Huffington Post, και έβαλε πλώρη για ένα νέο φιλόδοξο εγχείρημα.

2241AHDFDFH4213521
v

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είναι γνωστά. Η συν-ιδρύτρια και διευθύντρια της Huffington Post, Αριάννα Χάφινγκτον, αποχώρησε ύστερα από 11 χρόνια και αφού έφτιαξε 14 υβρίδια της διάσημης ιστοσελίδας σε όλο τον κόσμο, από τον όμιλο της AOL για να επικεντρωθεί σε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που ξεκίνησε: τη νεοφυή εταιρεία Thrive Global που παρέχει υπηρεσίες ευεξίας.
«Πίστευα ότι η HuffPost θα ήταν το τελευταίο έργο μου. Όμως αποφάσισα να παραιτηθώ από την αρχισυνταξία της για να διευθύνω το νέο εγχείρημα μου, τη Thrive Global», ανέφερε με μήνυμά της στο Twitter.
Στο νέο της site η Αριάννα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχία της στήλης “Third Metric” που είχε στην HuffPost, με θέματα σχετικά με την υγεία, τον διαλογισμό, την ευεξία, την πνευματικότητα και τον επαναπροσδιορισμό της επιτυχίας.
Η Thrive Global, που θα παρέχει υπηρεσίες σε άλλες εταιρείες με στόχο τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων τους, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια καμπάνια για τη χρηματοδότησή της, ενόψει της έναρξης της λειτουργίας της το φθινόπωρο.
v

Το επιχειρηματικό μοντέλο πίσω από την Thrive Global

Η νέα εταιρεία που ίδρυσε η Αριάννα και στην οποία κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, σχεδιάζει να προσφέρει καταναλωτικά προϊόντα σχετικά με την ευεξία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων apps για την υγεία και την ευζωία, καθώς επίσης και εταιρικά προγράμματα που θα περιλαμβάνουν σεμινάρια και εργαστήρια.
Σύμφωνα με την IBIS World, ο τομέας στον οποίο σκοπεύει να κινηθεί η Αριάννα, αφορά μια βιομηχανία που εκτιμάται ότι θα έχει τζίρο 10,4 δισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Δύο μήνες από την ίδρυση της νέας εταιρείας, η Αριάννα αναγκάστηκε να αφήσει το πνευματικό της παιδί για να ασχοληθεί με τη Thrive Global. Όπως δήλωσε στη Wall Street Journal: «Πίστευα ότι θα μπορούσα να τα κάνω και τα δύο, αλλά καθώς άρχισα να χτίζω τη νέα εταιρεία, κατάλαβα ότι [η Thrive Global] χρειάζεται αποκλειστικά όλη την προσοχή μου».
v

4241AHDFDFH4213522

Όλα στο νέο site της Αριάννας θα αφορούν την υγεία και την ευεξία.
v

Ο Abby Levy, πρόεδρος της Thrive Global, λέει ότι οι ευθύνες πρέπει να μοιράζονται. «Προς το παρόν, όπως συμβαίνει με κάθε νέο εγχείρημα, πρέπει να κοιτάζουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, και αυτό δεν είναι δουλειά ενός μόνο ανθρώπου».
Η εταιρεία σχεδιάζει να λειτουργήσει με δύο επιχειρηματικά πλάνα. Το πρώτο θα προσφέρει προγράμματα ευεξίας, που περιλαμβάνουν σεμινάρια, online μαθήματα, αλλά και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (π.χ. ένα app που θα βοηθά τους υπαλλήλους να διαχειριστούν τα email, όταν βρίσκονται σε διακοπές) που θα απευθύνονται στο προσωπικό εταιρειών του τραπεζικού χώρου, των συμβουλευτικών υπηρεσιών και στο χώρο των ξενοδοχείων. Την περίοδο αυτή η Thrive Global συνεργάζεται με την Accenture, μια εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών, για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης για εταιρείες παροχής συμβουλών.
Το δεύτερο πλάνο θα είναι παγκόσμιο και θα αφορά ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου με προϊόντα ευεξίας – από αρωματικά κεριά έως στρώματα διαλογισμού και γιόγκα. Και εδώ θα υπάρχει μια εφαρμογή για smartphone που θα βοηθά κάποιον να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Εδώ η Thrive Global συνεργάζεται με εκκολαπτόμενες εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Livongo Health και η Doctor on Demand.
Ο Levy, ο οποίος τα προηγούμενα οκτώ χρόνια δούλευε ως ανεξάρτητος σύμβουλος υγείας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξηγεί ότι στο τέλος κάθε σεμιναρίου, κάθε εργαζόμενος θα δεσμεύεται να κάνει ένα μικρό βήμα. Η Thrive Global θα συνεχίζει να τους βοηθά με ένα δίκτυο αμοιβαίας στήριξης, με εβδομαδιαία check-ins, ή αποστέλλοντας e-mail.
Η Thrive Global αύξησε το κεφάλαιό της αυτό το μήνα στα 7 εκατομμύρια δολάρια, και απέκτησε ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως ο Kenneth Lerer, διευθύνων σύμβουλος της Lerer Hippeau Ventures, και ο Mark Bertolini, CEO της ασφαλιστικής Aetna. Η νέα εταιρεία άντλησε κεφάλαια απευθυνόμενη σε επενδυτικές εταιρείες όπως η Blue Pool Capital, η Jack Ma’s, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, και η Greycroft Partners.

 


Translate this post