Ασημένιο με χρώμα χρυσού ο Σπύρος Γιαννιώτης

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην μαραθώνια κολύμβηση, ενώ κανονικά έπρεπε να πάρει το χρυσό.

1134HJ523JH5HJ65664
v

ΣΤΑ 36 του χρόνια ο Έλληνας “Aquaman” χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας χάνοντας το χρυσό στην τελευταία χεριά, κι ενώ έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο (1:52΄59΄΄08) με τον πρώτο, τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν! Τρίτος ήταν ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής από την Κέρκυρα έδωσε σήμερα τον αγώνα της ζωής του, στην τελευταία κούρσα της καριέρας του φτάνοντας στο πιο γλυκό φινάλε που θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας αθλητής τέτοιου επιπέδου, παρ’ ότι μένει η πικρία για το χαμένο χρυσό που κρίθηκε σε μια λεπτομέρεια.
Ωστόσο, ο Γιαννιώτης, ένας αθλητής με σπάνιο ήθος και μεγαλείο ψυχής, δέχτηκε την πρωτιά του αντιπάλου του λέγοντας: «Δεν έχει καμιά σημασία. Αυτό που ήθελα να κάνω, το έκανα».
Το μετάλλιο του Γιαννιώτη είναι συνολικά το τέταρτο μέχρι σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Είχαν προηγηθεί τα δύο (χρυσό, χάλκινο) της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή και το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια χθες, στους κρίκους.
Έτσι, η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στην 24η θέση της γενικής κατάταξης από πλευράς μεταλλίων και στοχεύει ακόμη πιο ψηλά.
v

4134HJ523JH5HJ65664

Ο Σπύρος Γιαννιώτης (αριστερά) με τον Ολλανδό συναθλητή του, Φέρι Βέερτμαν, χτυπάνε μαζί το σημείο τερματισμού. Image Credit: CC BY 3.0 GR

 


Translate this post