Μάντης-Καγιαλής χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα ακόμη μετάλλιο πρόσθεσε σήμερα η Ελλάδα στη συλλογή της, με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία “470” της ιστιοπλοΐας.

232H321H15HJ1H638
v

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ δίδυμο στα “470” μπήκε στις 19:45 στην κούρσα των μεταλλίων από την 2η θέση με 38 βαθμούς ποινής και έχοντας διαφορά 29 βαθμών από τους τέταρτους Αμερικανούς, έχοντας “κλειδώσει” ένα μετάλλιο. Το Κροατικό δίδυμο που προηγείτο είχε 27 βαθμούς ποινής και έπαιρνε το χρυσό ακόμη και αν βρισκόταν 4 θέσεις πίσω από το δικό μας πλήρωμα (στην τελευταία κούρσα μετρούν διπλοί οι βαθμοί ποινής).
Την Πέμπτη (18/8), οι Έλληνες ιστιοπλόοι έδωσαν συγκλονιστική μάχη με τους Αυστραλούς για το ασημένιο μετάλλιο, ένα λάθος των αντιπάλων τους τούς έδωσε την ευκαιρία να περάσουν μπροστά μετά την τρίτη σημαδούρα, ωστόσο το φινάλε τους βρήκε έξι δευτερόλεπτα πίσω από το πλήρωμα από την Αυστραλία, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.
Οι Μάντης και Καγιαλής, που προετοιμάστηκαν για 2 μήνες στο Ρίο, δουλεύουν ως ομάδα από το 2008. Αυτοί ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους πήραν μέρος, χαρίζοντας στη χώρα μας το πέμπτο ολυμπιακό μετάλλιο – ένα επιπλέον απ’ όσα είχαμε πάρει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Προπονητής των δύο ιστιοπλόων είναι ο Μάκης Ωρολογάς.
v

Σημαντικές διακρίσεις και νίκες το 2016

  • ISAF Sailing World Cup (Μαϊάμι), 2η θέση
  • 470 North American Championships (Μαϊάμι), 3η θέση
  • 470 Νοτιοαφρικάνικη Πρωτάθλημα (Αργεντινή), 4η θέση
  • 470 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Αργεντινή), 8η θέση
  • Trofeo Princesa Sofia (Πάλμα, Μαγιόρκα), 3η θέση
  • 470 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Πάλμα, Μαγιόρκα), 15η θέση
  • Athens Eurolymp Week, 1η θέση

 


Translate this post