Ab Crack: η νέα δημοφιλής τάση στο fitness

Κατηγορία MAGAZINE, Fitness

FITNESS

Posted by Youmagazine Staff

 

Το τελευταίο trend στον τομέα του fitness λέγεται «κοιλιακή ρωγμή» και έρχεται από τον κόσμο των celebrities και των supermodels.

029542b374a9a3722ce638

Μια νέα τάση του σώματος που ονομάζεται «Ab Crack» σαρώνει σαν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πηγή: Supplied
v

Η ΡΩΓΜΗ στο κέντρο του στομαχιού, που ξεκινά από το στήθος και καταλήγει στον αφαλό και μοιάζει με «βαθύ χαντάκι άρδευσης», είναι η νέα τάση που έχει κατακτήσει τον κόσμο των supermodels, των διασημοτήτων και των bloggers, αλλά και οποιονδήποτε άλλον επιδιώκει την προβολή.
Το περιβόητο «χάσμα των μηρών» και το «μπικίνι γέφυρα», που έκαναν τους ειδικούς στις διατροφικές διαταραχές να ανησυχούν για την υγεία των νεαρών κοριτσιών, δεν έχουν πια καμιά ζήτηση καθώς έχει επισκιαστεί από τη τελευταία τάση.
Σύμφωνα με το περιοδικό Elle, η τρέλα του καλοκαιριού του ’16 που ονομάζεται «κοιλιακή ρωγμή» (abdominal crack), είναι εξωφρενική, καθώς θέτει σε κίνδυνο έναν υγιή τρόπο ζωής, σπρώχνοντας τα σώμα και ολόκληρο τον οργανισμό σε μια ακραία φυσική κατάσταση.
v

039542b374a9a3722ce634

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι επιδεικνύει την δική της «κοιλιακή ρωγμή». Πηγή: Instagram
v
049542b374a9a3722ce638

Για να αποκτηθεί το βαθύ αυλάκι στο κέντρο του στομάχου απαιτείται έντονη εκγύμναση των μυών της κοιλιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πηγή: Supplied
v

Οι ειδικοί ωστόσο κρούουν των κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κάποια ειδική δίαιτα ή άσκηση που εγγυάται την απόκτηση της ρωγμής.
Παρ’ όλα αυτά, supermodels όπως η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, η Hannah Bronfman, η Bella Hadid και άλλες διασημότητες δεν παύουν να επιδεικνύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κοιλιακό τους επίτευγμα, παρασύροντας πολλούς άλλους, διάσημους και μη, στη νέα τρέλα του καλοκαιριού.
Η «κοιλιακή ρωγμή» στο ανδρικό σώμα. Πηγή: Supplied

Η «κοιλιακή ρωγμή» στο ανδρικό σώμα. Πηγή: Supplied

Μια υγιέστερη στρατηγική είναι να επικεντρωθεί ο γυμναζόμενος στην ενίσχυση ολόκληρης της κοιλιακής χώρας (που περιλαμβάνει τους πίσω και πλάγιους μυς, εκτός από τους εγκάρσιους κοιλιακούς) και να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή με πολλά φρέσκα προϊόντα, άπαχο κρέας, όσπρια και καλά λίπη (ελαιόλαδο, σολομός, αβοκάντο, σουσάμι, ταχίνι, αμύδγαλα, αράπικα φιστίκια και καρύδια).
Και βέβαια πρέπει να αφαιρέσει κανείς από τη διατροφή του το αλεύρι και ζάχαρη και όλα τα παραγόμενα προϊόντα. Ο καλός ύπνος είναι επίσης ένας άλλος σημαντικός παράγοντας.
Οι ειδικοί συνιστούν την ενδυνάμωση ολόκληρου του κορμού που βελτιώνει τη θεμελιώδη δύναμη του σώματος, μειώνει τον πόνο της μέσης, προστατεύει από τους τραυματισμούς και βοηθάει τις πεπτικές κινήσεις.
Στους περισσότερους αρέσει να νιώθουν το κοιλιακό κάψιμο, σκεπτόμενοι ότι το λίπος θα εξαφανιστεί από τα στομάχια τους και ότι ο κορμός τους θα γίνει δυνατός. Αυτό όμως δεν αληθεύει. Οι κοιλιακοί και τα sit-ups απλά δεν μπορούν να φτάσουν εκείνους τους βαθύτερους μυς του κορμού –δηλαδή τους εγκάρσιους κοιλιακούς μυς– που πρέπει να δυναμώσουν.
Αντί των sit-ups οι γυμναστές προτείνουν τα get-ups (δείτε το βίντεο που ακολουθεί).
Τα get-ups είναι ένα τέλειο μείγμα κινητικότητας, σταθερότητας, λειτουργικής κίνησης, ιδιοδεκτικότητας και ενδυνάμωσης του κορμού. Η αφθονία των κινούμενων μελών σε αυτή την άσκηση παρέχει ένα καλό ερέθισμα στον κορμό, καθώς και άλλα οφέλη στη δύναμη και στην κινητικότητα.
v

Get Ups
v

v

 


Κράτα το

Κράτα το

Translate this post