Ευρωπαϊκή Ένωση: Όργανο του κακού

Κατηγορία Ευρώπη, Opinion

OPINIONS

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Πώς η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) μεταμορφώθηκε από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών σε όργανο του κακού.

632HJ342HJ45HG54HJ55

Ρέντσι, Μέρκελ και Ολάντ συναντήθηκαν στις 27 Ιουνίου 2016 στο Βερολίνο σοκαρισμένοι από την απόφαση του βρετανικού λαού. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
v

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) που ιδρύθηκε το 1958, την εποχή των μεγάλων ηγετών, του Κόνραντ Αντενάουερ, του Σαρλ ντε Γκωλ, του Ουίνστον Τσόρτσιλ, του Αλτσίντε ντε Γκάσπερι, του Ζαν Μονέ, του Ρομπέρ Σουμάν, του Αλτιέρο Σπινέλι, αλλά και του δικού μας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Αυτοί οι οραματιστές ηγέτες ίδρυσαν αυτόν τον υπερεθνικό οργανισμό που θα εγκαθίδρυε και θα συντόνιζε την Κοινή Αγορά, η οποία θα επέτρεπε την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων, κατά τα πρότυπα του Διαφωτισμού και της επιγραμματικής εκφράσεως laissez faire, laissez aller, laissez passer. Με την ίδρυσή της, τα κράτη μέλη εκχώρησαν το κυριαρχικό δικαίωμα της δασμολογικής πολιτικής, το οποίο περιήλθε στη δικαιοδοσία των οργάνων της ΕΟΚ.
Η ΕΟΚ, δηλαδή το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, που ήταν μια ένωση αλληλέγγυων μεταξύ τους λαών στη βάση της ισοτιμίας, κράτησε έως την εποχή του Φρανσουά Μιτέραν και του Ζακ Ντελόρ, δηλαδή έως το 1995. Στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε κάτι που μόνο ως όργανο του κακού μπορεί να χαρακτηριστεί.
Με τον καιρό, και καθώς οι ηγέτες με πολιτικό ανάστημα άρχισαν να εκλείπουν, όλη η δύναμη πέρασε στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Αυτοί συνειδητοποίησαν μια μέρα την τεράστια δύναμη που είχαν στα χέρια τους και άρχισαν να δουλεύουν για λογαριασμό τους. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να βάλουν στις ηγετικές θέσεις των διαφόρων χωρών ανθρώπους-ανδρείκελα, κομπλεξικές μετριότητες και αποτυχημένους πολιτικούς που τους χαρακτηρίζει η αρχομανία και η απληστία.
Τέτοιοι ηγέτες είναι σήμερα ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ρέντσι, ο Γιούνκερ και ο Τουσκ – για να σταθούμε στην Κεντρική Ευρώπη.
Πρόκειται για ανθρώπους esprit borné, δηλαδή στενά μυαλά κατά τη γαλλική έκφραση, ανθρώπους που αγαπούν τις τιμές και τα αξιώματα, αλλά πέραν τούτου ουδέν.Για ανθρώπους που βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των λαών.
Και ενώ οι πρώτοι ιδρυτές της ΕΟΚ οραματίστηκαν μια ενωμένη Ευρώπη για την ευημερία των λαών, οι μεταγενέστεροι υιοθέτησαν την ναζιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία ο παλιός άνθρωπος έπρεπε να απογυμνωθεί από τη διαφθορά, προκειμένου να ενδυθεί το νέο του πρόσωπο. Έτσι, ίδρυσαν μια συμμορία πολιτικών γκάνγκστερ, που πλουτίζουν με στυγνό τρόπο επιβάλλοντας πολιτικές λιτότητας, ληστεύοντας μέσω φόρων τις περιουσίες των πολιτών και ρουφώντας το αίμα των δύσμοιρων λαών που πίστεψαν στις εξαγγελίες τους και εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να πληρώνει έως το 2022 (χρονιά που λήγει η περίοδος χάριτος για την καταβολή τόκων των δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ή ESM), μόνο για τόκους 22 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στο 7,5% του ΑΕΠ.
Μέχρι το 2015 η χώρα κατέβαλλε τόκους περίπου 6 δισ. ευρώ, καθώς τα επιτόκια των δανείων από τον ESM είναι πάρα πολύ χαμηλά και κινούνται πέριξ του 1%. Ωστόσο, στα επόμενα χρόνια θα αρχίσουν να αυξάνονται, δεδομένου ότι είναι κυμαινόμενα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν σημαντικά οι επόμενοι προϋπολογισμοί.
Από πού θα βγουν τα χρήματα αυτά; Μα φυσικά από τις σάρκες μας και από τις σάρκες των παιδιών μας. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
v

832HJ342HJ45HG54HJ54

Βρετανικό πόστερ του 1941 των δυνάμεων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (αριστερά) και των Συμμάχων τους (δεξιά) εναντίον της Γερμανίας. Στον αριστερό ιστό (από πάνω προς τα κάτω) οι σημαίες της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής. Δεξιά (από κάτω προς τα πάνω) οι σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης, της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας και της Τσεχοσλοβακίας. Σήμερα οι συμμαχικές χώρες, πλην Ρωσίας και Νορβηγίας (και Γιουγκοσλαβίας που διαλύθηκε), στοιχίζονται πίσω από τη Γερμανία. Photo: Wikimedia Commons. Πηγή: Supplied
v

Όπως το έθεσε πρόσφατα κάποιος: «Το μόνο που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να αυξήσει τη φτώχια, την ανεργία και τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων».
Αυτή η πολιτική συμμορία έχει πλοκάμια σε όλες τις δύσμοιρες ευρωπαϊκές χώρες, με εξαγορασμένες τις ντόπιες πολιτικές ηγεσίες, καθώς και πεμπτοφαλαγγίτες δημοσιογράφους που ενεργούν επ’ ωφελεία των αφεντικών τους. Και οι μεν πολιτικοί περνούν ληστρικά νομοθετήματα κατά των λαών τους, έργο δε των «γηγενών καθαρμάτων» (όπως θα τους αποκαλούσε χαϊδευτικά ο Χίτλερ) είναι να μολύνουν νυχθημερόν τα μυαλά των ανθρώπων, προπαγανδίζοντας υπέρ της ΕΕ, ωσάν να είναι ο υπέρτατος θεός – φυσικά με το αζημίωτο.
Το συνηθέστερο μέσο που χρησιμοποιούν είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η απόκρυψη εκείνων που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα, και όταν δεν μπορούν να τις αποκρύψουν, τις αλλοιώνουν. Αυτό το αποκαλούν «αντικειμενική» και «σφαιρική» ενημέρωση.
Αυτές τις μέρες ακούσαμε, για παράδειγμα, του κόσμου τα ψέματα και τις ανοησίες – ότι οι Βρετανοί το μετάνιωσαν, ότι τους παραπλάνησαν οι υποστηρικτές του Brexit (δεν λένε όμως το πώς), ότι τώρα θα πεινάσουν, ότι το Λονδίνο θα αποσχιστεί από τη Μεγάλη Βρετανία (!), η Σκωτία θα φύγει κι αυτή για να ενωθεί με τη Γερμανία (!), θα φύγει και το Γιβραλτάρ και γενικώς οι Βρετανοί θα πάθουν μέσα σε μια νύχτα όσα δεν έπαθαν σε όλη την ιστορία τους από την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα.
Ξεχνώντας βέβαια ότι μιλούν για τον βρετανικό λέοντα, μια πρώην αυτοκρατορία, νυν ηγέτιδα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στην οποία μετέχουν 53, μάλιστα πενήντα τρία, ανεξάρτητα κράτη από όλο τον κόσμο, μια από τις 5 υπερδυνάμεις του κόσμου και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. (Οι άλλες τέσσερις είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία).
Η προπαγάνδα όμως δεν πιάνει πλέον. Οι λαοί ξύπνησαν και οι πολίτες έχουν την δική τους μνήμη και κρίση.
Όλοι αυτοί οι Γκεμπελίσκοι λύσσαξαν με το Brexit – αποδεικνύοντας έτσι ότι πληρώνονται, ότι είναι στο μισθολόγιο των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Ελπίζουμε δηλαδή να πληρώνονται. Γιατί αν το κάνουν τζάμπα, τότε εκτός από αχρείοι και ανερμάτιστοι είναι και χαζοί.
ν

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post