Πτήση MS804 της EgyptAir: μια προαναγγελθείσα πτώση

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η πτώση του αεροσκάφους Α320 της EgyptAir είχε προαναγγελθεί δύο χρόνια πριν με ένα ανατριχιαστικό μήνυμα.

34265RTGFVC76

Το ανατριχιαστικό μήνυμα ήταν γραμμένο στα αραβικά στην κοιλιά του αεροπλάνου, από κάποιον από τους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας στον Κάιρο. Πηγή: Supplied
v

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ παράδοξο έρχεται να προστεθεί στο μυστήριο που εξακολουθεί να τυλίγει τα αίτια της πτώσης του Airbus A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών νοτίως της Καρπάθου. Όπως αποκαλύπτει το News Corp Australia Network, πριν από δύο χρόνια, κάποιος από τους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας στον Κάιρο είχε γράψει στα αραβικά στην κοιλιά του αεροπλάνου τη φράση: «Θα καταρρίψουμε αυτό το αεροπλάνο».

Ο υπαίτιος δεν βρέθηκε ποτέ, το ανατριχιαστικό όμως μήνυμα κινητοποίησε τους υπευθύνους της εταιρείας να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Το προσωπικό εδάφους –τεχνικοί και φορτοεκφορτωτές με συγκεκριμένες πολιτικές τάσεις– απολύθηκε, οι έρευνες σχετικά με το πλήρωμα έγιναν εξονυχιστικές, ενώ προστέθηκαν επιπλέον φρουροί ασφαλείας στις πτήσεις.

Παρά όμως την σημαντική αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, το αεροσκάφος συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου, σκοτώνοντας και τα 66 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Και ενώ τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα, η τρομοκρατική ενέργεια θεωρείται ως η πιο πιθανή αιτία για την πτώση του αεροσκάφους, που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, έχουν περισυλλεγεί από τη Μεσόγειο διάφορες αποσκευές, ζώνες ασφαλείας, ένα σωσίβιο και ανθρώπινα υπολείμματα.
v

54265RTGFVC76

Ο αιγυπτιακός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με μερικά από τα συντρίμμια που περισυλλέγησαν, μεταξύ των οποίων αυτό το γιλέκο ασφαλείας με το λογότυπο της EgyptAir από τα απομεινάρια ενός καθίσματος. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

 


Translate this post