Εξαφανίστηκε αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών

Κατηγορία Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σαν σκηνή από την τηλεοπτική σειρά “Lost”, μυστήριο καλύπτει την τύχη της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Οι συγγενείς των επιβατών του αεροπλάνου της Malaysia Airlines της πτήσης MH370 αγωνιούν στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, χθες, 8 Μαρτίου. Image: Supplied
ν

ΣΑΝ σκηνή από την τηλεοπτική σειρά “Lost”. Το Boeing 777-200 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που μετέφερε 239 ανθρώπους από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας προς το Πεκίνο, εξαφανίστηκε χθες, 8 Μαρτίου, μυστηριωδώς. Αν και έχουν περάσει πάνω από 36 ώρες, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.
Το αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ. Αρκετές ώρες μετά την αναμενόμενη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, η αεροπορική εταιρία άρχισε να ειδοποιεί τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος.
Σωστικά συνεργεία και ναυτικές δυνάμεις από το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία “χτενίζουν” τη Νότια Κινεζική Θάλασσα με πολυάριθμα αεροπλάνα, πλοία και ελικόπτερα.
ν

Το Boeing 777-200 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που μετέφερε 239 ανθρώπους από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας προς το Πεκίνο. Image: Supplied
ν

Ένας πιλότος ανέφερε στους New Straits Times ότι κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με το αεροπλάνο. Ο πιλότος, που θέλησε να μείνει ανώνυμος, είπε ότι το αεροπλάνο του που είχε προορισμό την Ιαπωνία, βρισκόταν στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, όταν του ζητήθηκε να έρθει σε επαφή με την πτήση MH370, προκειμένου αυτή να δηλώσει τη θέση της καθώς είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ. Ο πιλότος είπε ότι κατάφερε να επικοινωνήσει, αλλά υπήρχαν πολλές παρεμβολές και τελικά η επαφή χάθηκε, κάτι που είναι συνηθισμένο.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ, Lai Xuan Thanh, ανέφερε ότι υπάρχει μια πετρελαιοκηλίδα έκτασης περίπου 12 μιλίων, κάτι που μπορεί να αποτελεί σημάδι για το πού έπεσε το αεροπλάνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν βρεθεί καθόλου συντρίμμια ή σώματα να επιπλέουν στη θάλασσα.
Η έρευνα διευρύνεται σε όλο και μεγαλύτερη έκταση, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να προσπάθησε να επιστρέψει στην Κουάλα Λουμπούρ.
ν

Νέο Τρίγωνο των Βερμούδων; Ο χάρτης δείχνει ακριβώς το σημείο όπου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Πηγή: Google maps
ν

Μυστήριο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι δύο από τους επιβάτες του αεροπλάνου ταξίδευαν κατά πάσα πιθανότατα με πλαστά έγγραφα, καθώς είχαν κλεμμένα διαβατήρια. Οι ευρωπαϊκές αρχές ανέφεραν το γεγονός, ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Δικαιοσύνης της Μαλαισίας, Hishamuddin Hussein, είπε ότι ερευνάται η ταυτότητα δύο ακόμη επιβατών, διευκρινίζοντας ότι ελέγχονται πλέον τέσσερα ονόματα. «Ελέγχουμε όλες τις πιθανότητες», είπε, «αλλά δεν μπορούμε ακόμη να βγάλουμε κάποιο συμπεράσματα».
Η υπόθεση φαίνεται να γίνεται όλο και πιο μπερδεμένη και μοιάζει πλέον με σενάριο ταινίας του Χόλυγουντ. Οι συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος στο μεταξύ περιμένουν απεγνωσμένα κάποια αποτελέσματα από την μεγάλης κλίμακας έρευνα που γίνεται από τις αρχές πολλών χωρών.
Έως τώρα έχουν διατυπωθεί πολλές υποθέσεις –από έκρηξη βόμβας και μηχανική βλάβη έως χτύπημα του αεροπλάνου από πύραυλο– καμία όμως δεν εξηγεί το γιατί δεν βρέθηκαν συντρίμμια του. Θα λυθεί άραγε ποτέ το μυστήριο;
ν


ν

 


Translate this post