Η «κατάρα» των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Κατηγορία Παράξενα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 έως σήμερα έχουν πεθάνει 18 αθλητές από εκείνους που πήραν μέρος στους Αγώνες.

3421HG523GH253HG54

Οι θάνατοι 18 αθλητών που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 έχουν πυροδοτήσει τις φήμες για την ύπαρξη κατάρας. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

Η ΠΡΩΤΗ αναφορά για την «τρομερή κατάρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου» έγινε το Νοέμβριο του περασμένου έτους, όταν το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ανέφερε το θάνατο της Λευκορωσίδας σπρίντερ Γιούλια Μπαλίκινα (Yuliya Balykina, 12 Απριλίου 1984 – 28 Οκτωβρίου 2015). Η 31 ετών άτυχη πρωταθλήτρια, η οποία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είχε πάρει μέρος στο αγώνισμα 100 μέτρων γυναικών και στην σκυταλοδρομία 4×100, είχε εξαφανιστεί και τελικά ύστερα από 15 μέρες βρέθηκε δολοφονημένη σε ένα δάσος έξω από την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, τυλιγμένη σε πλαστικό και θαμμένη πρόχειρα.

Ένας 28χρονος Λευκορώσος, ο Dmitry V, πρώην φίλος της αθλήτριας, που θεωρήθηκε από την αρχή ύποπτος, συνελήφθη από την αστυνομία και ομολόγησε την ενοχή του.
v

4421HG523GH253HG54

Το σώμα της πρώην σπρίντερ των Ολυμπιακών Αγώνων Γιούλια Μπαλίκινα (αριστερά)
βρέθηκε κρυμμένο σε δάσος της Λευκορωσίας. Εδώ στιγμιότυπο από την κούρσα των 100 μ.
στις 3 Αυγούστου 2012. Πηγή: Facebook

v

Μετά την αναφορά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στην Γιούλια Μπαλίκινα, ήρθε στο προσκήνιο ο θάνατος της τρεις φορές νικήτριας στους Ολυμπιακούς, Γαλλίδας πρωταθλήτριας στην κολύμβηση Καμίλ Μουφά (Camille Muffat, γεν 28 Οκτ. 1989), 25 ετών, στις 9 Μαρτίου 2015 ύστερα από ατύχημα με ελικόπτερο στην Αργεντινή, καθώς και ο θάνατος την ίδια μέρα του επίσης Ολυμπιονίκη πυγμάχου Αλέξη Βαστίν (Alexis Vastine).
v

5421HG523GH253HG54

Η Γαλλίδα Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Καμίλ Μουφά από τη Νίκαια.
Photo: AFP. Πηγή: Supplied

v

Και οι θάνατοι δεν σταματούν εδώ. Το Μάρτιο του 2016, πέθανε σε ηλικία 33 ετών από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας η Αυστραλή Σάρα Τέιτ (Sarah Tait), ασημένιο μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών αθλητών στους 18 σε μια τετραετία.

Βέβαια στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 έλαβαν μέρος 10.568 αθλητές και το να πεθάνουν σε μια τετραετία 18 από αυτούς είναι μέσα στα όρια της γενικής στατιστικής. Ωστόσο, ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο σε κάποια από τις προηγούμενες Ολυμπιάδες.

Στον κατάλογο των άτυχων αθλητών συμπεριλαμβάνονται ο αρσιβαρίστας Κριστιάν Λόπεζ (Christian Lopez) από την Γουατεμάλα, που πέθανε από πνευμονία, ο Βρετανός ιστιοπλόος Άντριου Σίμπσον (Andrew Simpson) ο οποίος πέθανε σε ατύχημα κάνοντας ιστιοπλοΐα, ο Γάλλος αθλητής του τριάθλου Λοράν Βιντάλ (Laurent Vidal), ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή, και ο Αιγύπτιος παλαιστής Abdelrahman el-Trabily, ο οποίος πέθανε από τραύμα από σφαίρα.

Αυτό που ενισχύει την θεωρία της «κατάρας» είναι το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς μετέχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι νέοι, σε φόρμα και υγιείς και επομένως στατιστικά έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

 


Translate this post