Περιοχή S4: Πιο μυστική και από την Περιοχή 51

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η νέα μυστική αεροπορική βάση των ΗΠΑ που ελάχιστοι γνώριζαν ότι υπήρχε, φωτογραφίζεται από το Google Earth…

4213LJG5LJGK54JG54

Οι απόρρητες εγκαταστάσεις στην Περιοχή Εθνικής Ασφάλειας της Νεβάδας S4, όπως φαίνονται από τον δορυφόρο της Google. Photo: Google Earth. Πηγή: Supplied
v

Η ΠΕΡΙΟΧΗ S4 (γνωστή και ως Περιοχή 6) βρίσκεται και αυτή στην αραιοκατοικημένη Νεβάδα των ΗΠΑ, όπως και η διάσημη για τις «εξωγήινες» δραστηριότητές της Περιοχή 51. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην ερημική περιοχή μήκους 160 χλμ. που απλώνεται ΒΔ του Λας Βέγκας, από το όρος Γιούκα έως τα σύνορα με την Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Las Vegas Review-Journal που αναφέρει την είδηση.
Η αεροπορική βάση ήταν άγνωστη έως σήμερα και την ύπαρξή της αγνοούσαν ακόμη και οι ειδικοί στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η βάση διοικείται από την Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας, η οποία έχει διατηρήσει την Περιοχή S4 στο σκοτάδι.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Περιοχή Εθνικής Ασφάλειας της Νεβάδας S4 χρησιμοποιείται από τους κρατικούς φορείς για τις δοκιμές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) με αισθητήρες.
Στόχος είναι να αναπτυχθούν τεχνικές καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Αυτό περιλαμβάνει δοκιμές εξοπλισμού με δυνατότητες ανίχνευσης ραδιενεργών υλικών. Τα υλικά αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες για να φτιάξουν «βρώμικες» βόμβες.

5213LJG5LJGK54JG54

Ο αεροδιάδρομος της αεροπορικής βάσης στην Περιοχή S4 της ερήμου Γιούκα. Photo: Google Earth. Πηγή: Supplied
v

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Τιμ Μπράουν του GlobalSecurity.org συμπεραίνει από το μήκος του διαδρόμου ότι η Περιοχή S4 χρησιμοποιείται για μικρά αεροπλάνα ή τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, όπως το Predator, ή για drones αναγνώρισης όπως το Reaper.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Εθνικής Διοίκησης Πυρηνικής Ασφάλειας Ντάργουιν Μόργκαν είπε στο Las Vegas Review-Journal: «Έχουμε ένα ελεγχόμενο και καλά προφυλαγμένο εναέριο χώρο, που μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορα είδη από εναέριες πλατφόρμες, με έμφαση στην ανάπτυξη ειδικών αισθητήρων». Πρόσθεσε δε ότι η υπηρεσία συνεργάζεται και με άλλους κρατικούς φορείς για την ανάπτυξη τρόπων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

6213LJG5LJGK54JG54

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Περιοχή S4 χρησιμοποιείται για τις δοκιμές τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, όπως το εικονιζόμενο drone MQ-1 Predator. Πηγή: Supplied
v

Η χρήση της Περιοχής S4 άρχισε το 1950 με τη δαπάνη τότε 9,6 εκατ. δολαρίων για δοκιμαστικές λήψεις και την καταγραφή διαφόρων στοιχείων από τις εκρήξεις ατομικών βομβών την περίοδο μεταξύ 1945 και 1992.
Τέσσερις δοκιμές και έξι εκρήξεις πυρηνικών όπλων συνέβησαν στην Περιοχή S4, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.
Η αεροπορική βάση S4 απέχει μόλις 19 χλμ. από την περιβόητη Area 51, επισήμως γνωστή ως Γκρουμ Λέικ που ανήκει στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς.
Προκαλεί ωστόσο εντύπωση πώς οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας επέτρεψαν στην Google τη δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών, τη στιγμή που για λιγότερο απόρρητες εγκαταστάσεις απαγορεύεται να αποκαλύπτεται η θέση τους στους χάρτες του Google Earth.

7213LJG5LJGK54JG54

Η περιοχή των διυλιστηρίων Szazhalombatta Oil στην Ουγγαρία όπως εμφανίζεται στους χάρτες του Google Earth. Πηγή: Supplied
v

Το Google Earth έχει αρκετές περιοχές της Γης καλυμμένες με «πράσινο χορτάρι» σαν να είναι το τερέν κάποιου γηπέδου τένις, πολλές από τις οποίες προκαλούν απορία, καθώς σε αυτές δεν υπάρχουν γνωστές εγκαταστάσεις.
Μια τέτοια περιοχή είναι η λίμνη Μπέικερ που βρίσκεται στον Βόρειο Καναδά.
Πολλοί οπαδοί της εξωγήινης έρευνας πιστεύουν ότι τέτοιες περιοχές χρησιμεύουν ως «ραδιοφάροι» που κατευθύνουν τα εξωγήινα διαστημόπλοια προς συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη μας, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί.
Μια άλλη παραποιημένη με εικονοστοιχεία περιοχή από τη Google είναι αυτή των εγκαταστάσεων του αμφιλεγόμενου άκρως απόρρητου ερευνητικού προγράμματος HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) στα σύνορα της πολιτείας Ουάσιγκτον με το Όρεγκον.
Το HAARP χρηματοδοτείται από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας, προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF και ELF. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 – 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος.
Το πρόγραμμα έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών, πλημμυρών, ξηρασιών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο) κτλ.
Παρόμοια με το HΑARP ιονοσφαιρικά συστήματα είναι το EISCAT (European Incoherent Scatter Scientific Association) με εγκαταστάσεις στο Τρόμσο της Νορβηγίας (μέλη Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Κίνα), καθώς επίσης και το ρωσικό SURA στη σιβηρική τούντρα. Παρόμοιο σύστημα υπάρχει και στο Ακρωτήρι της Κύπρου.
v

 


Translate this post