Στο Ρόσγουελ υπήρχαν δύο εξωγήινα σκάφη (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

• Αυτό υποστηρίζει απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, λέγοντας ότι ο πρώτος ιπτάμενος δίσκος καταρρίφθηκε στην έρημο από τον στρατό των ΗΠΑ, ενώ ο δεύτερος συνετρίβη κατά την αποστολή διάσωσης.

• Νέο βίντεο με τον εξωγήινο του Ρόσγουελ στο τέλος του άρθρου.

Η ταπεινή αυτή πινακίδα δείχνει στους επισκέπτες το μέρος όπου το 1947 συνέβη το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ. Image: Supplied
ν
ΕΦΕΤΟΣ έκλεισαν 65 χρόνια από το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ, το οποίο συνέβη στις 4 Ιουλίου του 1947 στο Νέο Μεξικό και αφορούσε την συντριβή ενός εξωγήινου διαστημόπλοιου. Αλλά ενώ μέχρι τώρα πιστευόταν ότι εμπλεκόταν ένα μόνο εξωγήινο σκάφος, ο αντισμήναρχος Ρίτσαρντ Φρεντς ανέφερε στη Huffington Post ότι υπήρχε και δεύτερο σκάφος «κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν».
Την εποχή εκείνη, ο Φρεντς περνούσε από ένα τεστ στην αεροπορική βάση Χόλομαν στο Αλαμογκόρντο του Νέου Μεξικού και υποτίθεται ότι γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο Ρόσγουελ.
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 το περιστατικό έχει γίνει αντικείμενο έντονης διαμάχης και επίκεντρο για να πλεχθούν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την αληθινή φύση του αντικειμένου που έπεσε. Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίστηκαν ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο Ρόσγουελ προέρχονταν από ένα κατασκοπευτικό αερόστατο μεγάλου υψόμετρου, για το οποίο δεν μπορούσαν να πουν περισσότερα, καθώς ανήκε στο διαβαθμισμένο πρόγραμμα “Mogul”, που την εποχή εκείνη σχετιζόταν με την παρακολούθηση των σοβιετικών ατομικών δοκιμών.
Η θέση αυτή αμφισβητήθηκε έντονα από τους υποστηρικτές των UFO, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για συντριβή εξωγήινου σκάφους του οποίου οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν από το στρατό, που στη συνέχεια επιδόθηκε σε μια κολοσσιαία προσπάθεια συγκάλυψης. Έκτοτε το περιστατικό στο Ρόσγουελ έγινε συνώνυμο του φαινομένου των UFO, έχοντας εμπνεύσει πληθώρα άρθρων, βιβλίων, ταινιών, κόμικς, παιχνιδιών, τραγουδιών και τηλεοπτικών σειρών.
ν
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Roswell Daily Record που κάλυψε εκείνη την εποχή το συμβάν. (Φωτο αρχείου)
ν
Τον Ιούλιο του 1947, ο αμερικανικός στρατός εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφερόταν η «συντριβή και η ανάκτηση ενός ιπταμένου δίσκου». Αργότερα ανακάλεσε τη δήλωση αυτή, υποστηρίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο και στη συνέχεια ότι επρόκειτο για ένα πειραματικό κατασκοπευτικό αερόστατο με μικρόφωνα παρακολούθησης των σοβιετικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Οι αντιφάσεις αυτές περιέπλεξαν, όπως ήταν φυσικό, την κατάσταση, δίνοντας λαβή για κάθε είδους εικασίες.
ν
Ο επισμηναγός Τζέσε Μαρσέλ επιδεικνύει τα συντρίμμια που βρέθηκαν 75 μίλια βορειοδυτικά του Ρόσγουελ, τον Ιούλιο του 1947. (Φωτο αρχείου)
ν

Τα νέα στοιχεία

Ένα από τα στοιχεία στα οποία ο Ρίτσαρντ Φρεντς στηρίζει τους ισχυρισμούς του, αφορά μια φωτογραφία από τον τόπο της συντριβής, στην οποία φαίνεται σε πρώτο πλάνο ένα φορείο της εποχής με ένα πτώμα μέσα σε μια μαύρη σακούλα, ενώ στο βάθος διακρίνεται ένα γερανοφόρο όχημα του στρατού.
Αφού δεν υπήρξαν θύματα στο Ρόσγουελ και στο έδαφος υπήρχαν διεσπαρμένα μόνο τα κομμάτια του αερόστατου, τα οποία μπορούσε κάποιος να σηκώσει με το ένα χέρι, τότε σε τι χρειάστηκαν το φορείο, ο σάκος μεταφοράς πτωμάτων και το γερανοφόρο όχημα;
ν
Η φωτογραφία αυτή, που προέρχεται από τον φάκελο Ρόσγουελ της Πολεμικής Αεροπορίας, δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 1997. Όπως ειπώθηκε, ο μαύρος σάκος χρησίμευσε για τη μεταφορά εξοπλισμού ευαίσθητου στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. (Φωτο αρχείου)
ν
Σύμφωνα με τον αντισμήναρχο Ρίτσαρντ Φρεντς, ο στρατός όχι μόνο συγκάλυψε τα αληθινά περιστατικά, αλλά κυριολεκτικά «έθαψε το θέμα».
Το πρώτο σκάφος χτυπήθηκε από ένα πειραματικό αεροπλάνο, που δοκίμαζε ο στρατός την εποχή εκείνη στο Γουάιτ Σαντς του Νέου Μεξικού. Το αεροπλάνο χτύπησε το εξωγήινο σκάφος με ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικών παλμών που απενεργοποίησε τις μηχανές του σκάφους, καθιστώντας το ακυβέρνητο. Εξαιτίας αυτού το εξωγήινο σκάφος έπεσε στο έδαφος και συνετρίβη.
Να σημειωθεί ότι το όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού ήταν γνωστό την εποχή εκείνη, καθώς αποτελούσε μια από τις πρώτες εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα.
Ο Φρεντς ισχυρίζεται ότι έμαθε τις λεπτομέρειες για το περιστατικό από έναν άλλον αξιωματικό, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η πηγή αυτή αποκάλυψε στον Φρεντς ότι λίγες μέρες αργότερα συνετρίβη και δεύτερο σκάφος, το οποίο προφανώς βρισκόταν εκεί σε αποστολή διάσωσης.
Ο Φρεντς ισχυρίζεται επίσης ότι είδε φωτογραφίες των εξωγήινων σκαφών, τα οποία είχαν σε κάποια τμήματά τους επιγραφές με χαρακτήρες που έμοιαζαν με την αραβική γραφή. «Οι φωτογραφίες αυτές ήταν σε έναν φάκελο που ξεφύλλισα» είπε ο Φρεντς στη Huffington Post.
ν
Στο Μουσείο του Ρόσγουελ, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια αναπαράσταση των γεγονότων που συνέβησαν το καλοκαίρι του 1947. Image: Supplied
ν
Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από το 1947 με τον εξωγήινο του Ρόσγουελ. Το φιλμ είναι υπερφωτισμένο, διακρίνεται όμως καθαρά ο νεκρός εξωγήινος όπως τον μεταφέρουν στρατιωτικοί με φορείο.

ν

ν

 


Translate this post