Το Curiosity φωτογραφίζει UFO και φωτιά στον Άρη (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

• Δύο αινιγματικές φωτογραφίες της NASA, που δείχνουν δύο UFO στον Άρη, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά κατά πόσον είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

• Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τα επίμαχα πλάνα.

Αν μια εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις, πόσο αξίζουν δύο φωτογραφίες, ιδίως όταν εμφανίζουν κάτι που κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει; Photo: NASA/JPL -Caltech. Πηγή: Supplied

ν

ΕΚΤΟΣ από τη μυστηριώδη “φωτιά” που έκαιγε θεαματικά στην επιφάνεια του Άρη, δύο νέες φωτογραφίες από το ρομποτικό όχημα (ρόβερ) της NASA “Curiosity”, το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, δείχνουν δύο περίεργα αντικείμενα να κινούνται στον αρειανό ουρανό.
Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 23 Ιουνίου 2014, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αυτό έγινε στις 20 Ιουνίου από το Jet Propulsion Laboratory. Ωστόσο, ήταν άγνωστες μέχρι χθες.
Όπως και να ’χει, στην υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του JPL διακρίνεται ένα λευκό σημάδι στην πάνω δεξιά γωνία, με φόντο τον αρειανό ουρανό. Η φωτογραφία πάρθηκε από τη δεξιά κάμερα (Navcam) του ρόβερ.
Τριάντα δευτερόλεπτα μετά, η αριστερή Navcam του ρόβερ συνέλαβε μια λάμψη φωτός πολύ κοντά στην επιφάνεια του Άρη, με φόντο τα βουνά.
Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί, δείχνει τις δύο εικόνες αυτής της μυστηριώδους εμφάνισης στον Άρη.

ν

ν

Στην πρώτη φωτογραφία, η λάμψη βρίσκεται πάνω από τα βουνά, έχοντας φόντο τον ουρανό. Photo: NASA/JPL -Caltech. Πηγή: Supplied
ν

Στη δεύτερη φωτογραφία (ελήφθη 20/06/2014 στις 13:08:35) η λάμψη έχει πλησιάσει το έδαφος του Άρη σαν να πρόκειται να προσγειωθεί. Photo: NASA/JPL -Caltech. Πηγή: Supplied
ν

Η φωτογραφία αυτή που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2014, δείχνει ένα κωνικό αντικείμενο να ταξιδεύει στον αρειανό ουρανό. Photo: NASA/JPL. Πηγή: Supplied
ν

Οι φωτογραφίες έρχονται να προστεθούν σε δύο άλλες αινιγματικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τρέχον έτος. Στην πρώτη, που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου, φαίνεται στον αρειανό ουρανό ένα κωνικό ιπτάμενο αντικείμενο με σφαιρική οροφή.
Στη δεύτερη, εμφανίζεται μια “φωτιά” στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, ενώ δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο, καθώς η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται κατά 95,32% από διοξείδιο του άνθρακα, χωρίς καθόλου οξυγόνο.
ν

Η περίφημη “φωτιά” στην επιφάνεια του Άρη. Πρόκειται για αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στα βράχια του Άρη, εξηγούν οι επιστήμονες της NASA. Photo: NASA/JPL. Πηγή: Supplied
ν

Οι εξηγήσεις που δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πως είτε πρόκειται για κάποιον μετεωρίτη που πέφτει είτε είναι επιδράσεις της κοσμικής ακτινοβολίας στη φωτογραφική μηχανή. Μπορεί πάλι να είναι αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός στις βραχώδεις επιφάνειες του Άρη. Το τελευταίο λέγεται για την επίμαχη φωτογραφία με τη “φωτιά” στην επιφάνεια του Άρη.
Όσον αφορά τις δύο καινούριες φωτογραφίες, οι ειδικοί αποδίδουν τα λευκά στίγματα στο φαινόμενο του “καμένου πίξελ” (hot pixel). Το φαινόμενο παρουσιάζεται όταν ο αισθητήρας μιας φωτογραφικής μηχανής ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια μιας μακράς έκθεσης στο φως.
Εάν κάποιος δεχτεί αυτές τις εξηγήσεις, έχει καλώς. Στην αντίθετη όμως περίπτωση δημιουργούνται πολλά ενοχλητικά ερωτηματικά.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία με τη φωτιά εδώ.

 


Translate this post