Taste Atlas: Δεύτερη πιο νόστιμη κουζίνα στον κόσμο η ελληνική

Κατηγορία NEWS, Διατροφή

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ιταλική κουζίνα και τη δεύτερη η ελληνική, στη «λίστα με τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου» της Taste Atlas.

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα περιέχει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Image: Supplied

v

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ στη «λίστα με τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου» το 2022, κατέλαβε η ελληνική κουζίνα, σύμφωνα με την Taste Atlas που έχει έδρα τη Βουλγαρία.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ιταλική κουζίνα, και μετά την ελληνική κουζίνα, ακολουθούν η ισπανική στην τρίτη θέση, η ρουμάνικη, η μεξικάνικη, η κουζίνα της Κροατίας, η γαλλική, η ιαπωνική, η πορτογαλική και η ινδική κουζίνα στην πρώτη δεκάδα.

Η λίστα όταν δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Taste Atlas, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, κυρίως γιατί η τουρκική κουζίνα βρισκόταν στην 17η θέση, μετά την αμερικανική, ενώ η γαλλική κουζίνα δεν μπήκε καν στην πρώτη πεντάδα.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν φωτογραφίες από φαστ φουντ, επικρίνοντας με χιούμορ τη λίστα που κατέτασσε ακόμη και την αμερικανική κουζίνα πιο πάνω από αρκετές κουζίνες που θεωρούνται καλύτερες.
ν

Πηγή: Facebook/TasteAtlas

ν

Δείτε εδώ τη λίστα που ετοίμασε η Taste Atlas, ένας βιωματικός ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακά εδέσματα και αυθεντικές συνταγές.

 Να σημειωθεί ότι στις επιμέρους κατηγορίες, ανάμεσα σε 100.000 φαγητά, την πρώτη θέση στα πιάτα με λαχανικά καταλαμβάνουν οι γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, ενώ την πρώτη θέση στις σαλάτες καταλαμβάνει ο κρητικός ντάκος, με την χωριάτικη σαλάτα στην πέμπτη θέση.

 Επίσης τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο γύρος, στα τυλιχτά εδέσματα, με τη μπουγάτσα να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στα γλυκά, πίσω από τον μπακλαβά του Γκαζιαντέπ. Την πέμπτη θέση στα γλυκά καταλαμβάνει το γαλακτομπούρεκο.

 Τα τηγανητά καλαμαράκια βρίσκονται στην τρίτη θέση στα θαλασσινά πιάτα παγκοσμίως. Το ίδιο και η γραβιέρα Κρήτης στα τυριά.

 Το ελληνικό τζατζίκι καταλαμβάνει την τρίτη θέση παγκοσμίως στα ορεκτικά.

 Στα μαγειρευτά, το στιφάδο καταλαμβάνει την δεύτερη θέση, ενώ στα οινοπνευματώδη και λικέρ η τσικουδιά και η μαστίχα Χίου καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Τέλος, στα πιάτα με κρέας τα τηγανητά κεφτεδάκια καταλαμβάνουν την τρίτη θέση.

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο μια από τις καλύτερες του κόσμου, αλλά και μια από τις πιο υγιεινές.
ν

 


Translate this post