7χρονος σχεδιαστής μόδας: «Είμαι μετενσάρκωση του Γκούτσι» (vid)

Κατηγορία NEWS, Μετενσάρκωση

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ  | Ενημ. 24/5/2023 12:02

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας μικρός σχεδιαστής μόδας, με πωλήσεις άνω των χιλίων δολαρίων το φόρεμα, λέει ότι είναι μετενσάρκωση του Γκούτσι.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Γκούτσιο Γκούτσι (1881-1953), ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας, και δεξιά ο 7χρονος Μαξ Αλεξάντερ. Πηγή: YouTube

v

ΤΑ ΡΟΥΧΑ που σχεδιάζει πωλούνται πάνω από 1.000 δολάρια το κομμάτι. Δέχεται παραγγελίες από διάσημους. Και είναι μόνο 7 ετών! Ο Μαξ Αλεξάντερ από το Μόντρεαλ, με 1,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, ο οποίος ξεκίνησε να σχεδιάζει φορέματα σε ηλικία 4 ετών, ισχυρίζεται ότι είναι μετενσάρκωση του Γκούτσιο Γκούτσι, του θρυλικού ιδρυτή του ομώνυμου οίκου.

Ιστορίες μετενσάρκωσης που αφορούν μικρά παιδιά, που έχουν ανεξήγητα λεπτομερείς αναμνήσεις από μια προηγούμενη ύπαρξη, υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση ενός διάσημου σχεδιαστή μόδας.

Από μικρή ηλικία, ο 7χρονος σήμερα Μαξ Αλεξάντερ (Max Alexander) έδειξε ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για το σχέδιο μόδας, σε σημείο που ζήτησε από τη μητέρα του να του πάρει ένα μανεκέν!

«Ήμασταν σε δείπνο κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν ο Μαξ ανακοίνωσε: “Χρειάζομαι ένα μανεκέν”», είπε η μητέρα του, Σέρι Μάντισον, στο περιοδικό People. «Ήταν πολύ σοβαρός. Δεν αστειευόταν».

«Του είπα: “Εντάξει, αλλά δεν σε έχω δει ποτέ να ενδιαφέρεσαι για τη μόδα. Τι το θέλεις;” Απάντησε: “Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχω μανεκέν”».

Ο μικρός Μαξ εννοούσε μια κούκλα ραπτικής. Έτσι, η μητέρα του τού έφτιαξε μια κούκλα για φορέματα, από χαρτόνι.

Σε λίγο, όμως, αναγκάστηκε να του πάρει αληθινά μανεκέν, πάνω στα οποία δοκίμαζε τις δημιουργίες του ο μικρός μόδιστρος.
ν

Μια από τις δημιουργίες του μικρού μόδιστρου. Πηγή: Instagram
v

Ο μικρός Μαξ με το πρώτο μανεκέν του, την χάρτινη κούκλα που του έφτιαξε η μητέρα του. Πηγή: Instagram
ν

«Μόλις άρχισε να φτιάχνει φορέματα, δεν πίστευα στα μάτια μου», θυμάται η Σέρι Μάντισον. «Έτρεξα και πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου. Του είπα: “Έλα γρήγορα, πρέπει να δεις τι έφτιαξε ο Μαξ. Είναι τρελό!”»

Οι παππούδες του ήταν ράπτες, όμως ο μικρός Μαξ δεν διδάχτηκε ποτέ σχέδιο μόδας ή μοδιστρική. Παρ’ όλα αυτά, έχει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις. O ίδιος «θυμάται» ότι είχε προϋπάρξει ως Γκούτσιο Γκούτσι.

Ενώ πολλά παιδιά αλλάζουν προτιμήσεις και επαγγέλματα ‒ειδικά όταν είναι μικρά‒ ο Mαξ έχει επικεντρωθεί στη μόδα και έχει δημιουργήσει περισσότερα από εκατό σχέδια. Ήδη έφτιαξε ένα σακάκι που του παρήγγειλε η ηθοποιός Σάρον Στόουν, ενώ έχει πουλήσει κομμάτια από τη δουλειά του σε όλο τον κόσμο.

Κάθε δημιουργία του κοστίζει 1.200 δολάρια. Ο Μαξ φτιάνει ένα φόρεμα το μήνα. Τα χρήματα που εισπράττει τα επενδύει σε υφάσματα.

Αφού δημιούργησε μια ντουζίνα φορέματα χωρίς να έχει καμία ραπτική ικανότητα, η μητέρα του άρχισε να του δείχνει μερικές τεχνικές στη δική της ραπτομηχανή. Το αγόρι ήταν ένας αδηφάγος μαθητής με φυσική ικανότητα στο ράψιμο και γρήγορα ξεπέρασε τις δεξιότητες της Μάντισον. Εκείνη τον έγραψε για μαθήματα σε ένα τοπικό κατάστημα ραπτικής, όπου έμαθε περισσότερα για την κατασκευή ενδυμάτων. Αλλά έχει έμφυτη ικανότητα να γνωρίζει τι φαίνεται καλό στο ανθρώπινο σώμα, ποια υφάσματα να επιλέξει και σε ποιους χρωματικούς συνδυασμούς.

Το 2022 έκανε την πρώτη του επίδειξη μόδας με ρούχα για παιδιά και για ενήλικες.
v

Το 2022 ο Μαξ έκανε την πρώτη του επίδειξη μόδας. Πηγή: Instagram
ν

Αν και πηγαίνει πρώτη δημοτικού, ο Μαξ κοιτάζει το μέλλον. Ονειρεύεται να γίνει επικεφαλής του Οίκου Gucci ή να αποκτήσει το δικό του ατελιέ.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Γκούτσιο Γκούτσι γεννήθηκε στη Φλωρεντία στις 26 Μαρτίου 1881 και πέθανε στις 2 Ιανουαρίου 1953 στο Μιλάνο. Ήταν παντρεμένος με την Αΐντα Γκούτσι και είχε έξι παιδιά.

Το 2019, ο Οίκος Gucci διαχειριζόταν 487 καταστήματα με 17.157 υπαλλήλους και πωλήσεις 9,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018).

Δείτε επίσης:

 Η προηγούμενη ζωή του Στηβ Τζομπς ως πιλότου μαχητικού
ν

6-year-old fashion designer Max Alexander shows off his style l GMA
ν

ν

 


Translate this post