Μετενσάρκωση: 8 σημάδια ότι έχετε ζήσει στο παρελθόν

Κατηγορία MAGAZINE, Μετενσάρκωση

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μερικοί από εμάς έχουν βιώσει ιδιαίτερα συναισθήματα, αισθήσεις και αναμνήσεις που φαίνεται να οφείλονται σε μια μυστηριώδη εμπειρία.

Image: Supplied

ν

«Η ψυχή δεν γεννιέται ούτε πεθαίνει∙ ούτε παράγεται από κανέναν. Αγέννητη, αιώνια, δεν σκοτώνεται, αν και το σώμα σκοτώνεται».

— Katha Upanishad

Το φαινόμενο της ζωής και του θανάτου, συμβαίνει καθημερινά γύρω μας, κάθε λεπτό της ώρας, με διαφορετικές μορφές και σχήματα. Ο κύκλος της φύσης και η αναγέννηση της ενέργειας. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε, τη μέρα διαδέχεται η νύχτα, το φθινόπωρο ο χειμώνας, τα φυτά πεθαίνουν και ξαναγεννιόνται, η Γη, ο Ήλιος, η Σελήνη, οι πλανήτες κινούνται, αστέρια και ηλιακά συστήματα γεννιούνται και πεθάνουν. Η μετενσάρκωση είναι η ίδια η φύση της ζωής.

Αφού συμβαίνει σε όλο το σύμπαν, από έναν σπόρο που βλασταίνει ξανά μέχρι έναν γαλαξία, είναι δυνατόν να εξαιρείται ο άνθρωπος;

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε οκτώ διαφορετικά σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε ζήσει ξανά στο παρελθόν.
ν

1. Αδικαιολόγητες φοβίες και άγχη


ν

Πιστεύεται ότι κάποια τραύματα από τις προηγούμενες ζωές μας εμφανίζονται στην παρούσα ζωή με τη μορφή φοβιών ή καχυποψίας. Αν για παράδειγμα σας είχαν δηλητηριάσει οι εχθροί σας, πιθανόν να είστε επιφυλακτικοί και να θεωρείτε ύποπτο κάθε φαγητό που σας σερβίρουν γνωστά σας πρόσωπα ή συγγενείς. Επίμονες φοβίες που μας τυραννούν, όπως όταν πιστεύουμε ότι θα πέσουμε από μεγάλο ύψος, ή ότι θα πνιγούμε, ή αισθανόμαστε φόβο για ορισμένα ζώα ή μέρη, χωρίς κανένα βάσιμο λόγο.

Η αναδρομή σε μια προηγούμενη ζωή από έναν ειδικευμένο υπνοθεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την αιτία πίσω από τους ανεξήγητους φόβους, εάν όντως σχετίζονται με την προηγούμενη ζωή σας.
ν

2. Επαναλαμβανόμενα όνειρα


ν

Τα όνειρα είναι μια αντανάκλαση του υποσυνείδητου και υποδηλώνουν τραύματα, φόβους και ζητήματα που ο εγκέφαλός μας δεν μπόρεσε να επιλύσει. Όμως πολλοί ισχυρίζονται ότι βλέπουν επαναλαμβανόμενα όνειρα τα οποία δεν σχετίζονται με το παρόν, αλλά με πράγματα του παρελθόντος. Όπως ένα πεδίο μάχης στο μεσαίωνα ή στην αρχαιότητα ή άλλες ανάλογες σκηνές. Το ίδιο και αν βλέπετε έναν συγκεκριμένο τόπο που σας φαίνεται πολύ οικείος, αλλά δεν έχετε πάει ποτέ εκεί στην πραγματικότητα, πιθανά να είναι μια ανάμνηση από το παρελθόν σας.
ν

3. Deja Vu


ν

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε βιώσει το «μήποτε ιδωμένο». Δηλαδή το παράξενο συναίσθημα ότι έχετε ζήσει μια συγκεκριμένη στιγμή πριν σε έναν τόπο που τον επισκέπτεσθε για πρώτη φορά. Ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το Déjà vu είναι μια νευρολογική κατάσταση, άλλοι πιστεύουν ότι αποκαλύπτει κάτι από τις προηγούμενες εμπειρίες της ζωής σας.
ν

4. Έλξη από έναν τόπο, χρόνο ή πολιτισμό


ν

Εάν σας αρέσει η ιστορία, εάν αισθάνεστε έλξη από μια εποχή ή έχετε ένα αίσθημα οικειότητας, στοργής και λαχτάρας για ένα μέρος στο οποίο δεν έχετε πάει ποτέ και δεν έχετε καμία σχέση, αυτό μπορεί να είναι ανάμνηση από μια προηγούμενη ζωή σας. Το ίδιο και αν σας αρέσει να διαβάζετε για μια συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας, αν την καταλαβαίνετε σαν να την έχετε ζήσει, ή αν θέλετε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω για να ζήσετε σε εκείνη την εποχή.
ν

​5. Σαν παιδί είχατε παράξενες αναμνήσεις


ν

Ίσως σας φαίνονται αστεία όσα λένε τα παιδιά, επειδή πολλά δεν έχουν νόημα για εσάς. Υπάρχουν όμως παιδιά που έχουν αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή τους και θυμούνται λεπτομέρειες με μεγάλη ακρίβεια μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Όταν το παιδί σας είναι πιστεύει ακράδαντα αυτά που λέει, αλλά εσείς σαν γονιός δεν βγάζετε νόημα, είναι πιθανό το παιδί να αναφέρεται σε μια περασμένη ενσάρκωσή του.
ν

6. Πρόγνωση


ν

Η ικανότητα να προβλέπεις το μέλλον, ονομάζεται «δεύτερη όραση» ή «διόραση». Είναι μια ικανότητα απόκτησης πληροφοριών που αφορούν το μέλλον. Η πρόγνωση μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διόρασης, του διαλογισμού, των ονείρων και της αισθητικής φαντασίας. Δείχνει επίσης ότι το τρίτο μάτι έχει αφυπνιστεί και λειτουργεί.
ν

7. Αναδρομές στο παρελθόν


ν

Έργα όπως το “Εγώ, ο Κλαύδιος”, του Ρόμπερτ Γκρέιβς, ή “Αδριανού Απομνημονεύματα” της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, είναι αναδρομές στο παρελθόν που πήραν τη μορφή λογοτεχνικών έργων. Η ικανότητα απόκτησης πληροφοριών από το παρελθόν, που συνήθως δεν είναι διαθέσιμες, μπορεί να είναι σημάδι μετενσάρκωσης της ψυχής.
ν

8. Όταν νιώθεις μεγαλύτερος/η από την ηλικία σου


ν

Κάποιοι άνθρωποι παραμένουν νέοι στην ψυχή, ακόμη και όταν γεράσουν, ενώ άλλοι είναι γηραιές ψυχές από πολύ νεαρή ηλικία. Το να νιώθεις μεγαλύτερος από την ηλικία σου και φυσικά πιο έμπειρος σε πολλά θέματα της ζωής, σημαίνει ότι μάλλον έχετε ενσαρκωθεί πολλές φορές και τίποτα δεν σας είναι καινούριο ή άγνωστο. Είσαι μια μεγάλη και ώριμη ψυχή αν νιώθεις μεγαλύτερος/η από την ηλικία σου.
ν

 


Translate this post