Ο Σαλμάν Ρούσντι αποκάλυψε απόσπασμα του νέου του μυθιστορήματος

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Book Corner

BOOK CORNER

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Σαλμάν Ρούσντι επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του με μαχαίρι, διαβάζοντας στα cocial media αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του.

Image: Supplied

v

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ αφότου ο Σαλμάν Ρούσντι τραυματίστηκε σοβαρά από την εναντίον του επίθεση με μαχαίρι σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, δημοσίευσε στο Twitter και το Facebook ένα απόσπασμα από το επερχόμενο μυθιστόρημά του «Victory City» (Πόλη της Νίκης), το οποίο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην ψηφιακή έκδοση του New Yorker.

Το απόσπασμα τιτλοφορείται «A Sackful of Seeds» (Ένα σακί με σπόρους) και μπορείτε να το διαβάσετε στα ελληνικά.
ν

ν

Πρόκειται για το 15ο μυθιστόρημα του Ρούσντι που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. Πρόκειται για την «επική αφήγηση» μιας γυναίκας του 14ου αιώνα σε ένα τμήμα της σημερινής Ινδίας, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Το απόσπασμα θα δημοσιευθεί επίσης στην έντυπη έκδοση του New Yorker που θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου.
v

Image: Penguin Random House on Twitter
ν

Ήταν η πρώτη φορά από την 9η Αυγούστου που ο συγγραφέας εκφράστηκε μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης. Το είχε κάνει πριν από τέσσερις μήνες, απλά για να αναγγείλει την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου τον Φεβρουάριο του 2023.

Τρεις ημέρες αργότερα, τη 12η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Τσοτάκουα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο 75χρονος συγγραφέας, παγκοσμίως γνωστός για το βιβλίο του «Οι Σατανικοί Στίχοι», τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον του από νεαρό που όρμησε πάνω του καθώς ετοιμαζόταν να πάρει τον λόγο.

Ο γεννημένος στην Ινδία Βρετανός λογοτέχνης διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και σε θεραπεία στις ΗΠΑ, όμως έχασε την όραση από το ένα του μάτι και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το ένα του χέρι, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, ο Άντριου Γουάιλι.

Ο βασικός ύποπτος για την επίθεση, ο Χάντι Ματάρ, Αμερικανός με καταγωγή από τον Λίβανο, 24 ετών, συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση και δήλωσε αθώος σε προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία τον Αύγουστο σε δικαστήριο στη Μέιβιλ, στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στη Δύση μεν, αλλά έγινε δεκτή με ικανοποίηση από εξτρεμιστές σε μουσουλμανικές χώρες, όπως ιδίως το Ιράν ή το Πακιστάν. Ο συγγραφέας, που έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και ζει τη Νέα Υόρκη εδώ και 20 χρόνια, διατρέχει κίνδυνο από το 1989, όταν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν είχε εκδώσει φετφά καταδικάζοντάς τον σε θάνατο.

Επισήμως, το Ιράν διέψευσε πως διαδραμάτισε οποιονδήποτε ρόλο στην ενέργεια αυτή. Εκπρόσωπος της διπλωματίας της Τεχεράνης ωστόσο επέρριψε την ευθύνη στον ίδιο τον συγγραφέα και τους υποστηρικτές του: «Στην επίθεση εναντίον του Σαλμάν Ρούσντι, δεν θεωρούμε άξιο μομφής και καταδίκης κανέναν άλλον πέρα από τον ίδιο και τους υποστηρικτές του», είπε.

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
ν

 


Translate this post