Νέες κυκλοφορίες: Οκτώ νέα βιβλία που διαβάζουμε τώρα

Κατηγορία Book Corner

BOOK CORNER

Posted by Youmagazine Staff

 

Οκτώ νέα βιβλία που περιλαμβάνουν μυθιστορήματα, έγχρωμες συλλογές, μια πραγματεία, δύο επιστημονικής φαντασίας και δύο παιδικά.

Πηγή: News Media

v

ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ «Ρουσιώ – Μη με ξεχνάς» της Άννας Ρω, δύο βιβλία με τις «Ημιζωές» του Νίκου Αγαθαγγελίδη, ο «Θάνατος στην Ελλάδα» του Ονούφριου Ντοβλέτη, ο «Μεγάλος Μετασχηματισμός» των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη, τα βιβλία ΕΦ «Η άνοδος του βασιλιά» του R.A. Salvatore και «Worldwar: Εισβολή» του Harry Turtledove, καθώς και τα παιδικά «Παροιμίες» και «Γλωσσοδέτες» του βραβευμένου Μάκη Τσίτα και της Ράνιας Μπουμπουρή είναι ανάμεσα στα βιβλία που κυκλοφορούν αυτό το φθινόπωρο.
v

Άννα Ρω
Ρουσιώ – Μη με ξεχνάς
ISBN: 978-960-14-3739-2
Σελίδες: 496
Τιμή: 17,90
Εκδόσεις Λιβάνη

Τι αχνάρια αφήνει πίσω του ένας παγκόσμιος πόλεμος; Πώς ορθοποδούν τα θύματά του όταν πια σιγήσουν τα όπλα; Το βιβλίο «Ρουσιώ – Μη με ξεχνάς» είναι ένα γοητευτικό οδοιπορικό, που διαρκεί πάνω από δύο δεκαετίες (1948 -1970), ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της Ψυχής.

Η Ρουσιώ έζησε τον πόλεμο μικρή. Ένα παιδί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ακρωτηριασμένο ψυχικά από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, την απειλή του παιδομαζώματος και το διωγμό από τον τόπο της, μηχανεύεται τρόπους για να ξεφύγει από τις σκιές του παρελθόντος, από τη μητέρα της –ήρωα και δεσμώτη της–, τη μιζέρια των παραγκουπόλεων, τη βαριά μεταπολεμική σιωπή.

Είναι αποφασισμένη να ζήσει τη δική της ζωή, με τους δικούς της όρους. Όχι των άλλων. Πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της, στα δικά της θέλω και να βρει τη δύναμη να επιβιώσει μόνη, διεκδικώντας μια θέση σ’ έναν κόσμο που, αν και χτίζεται από την αρχή, παραμένει στυγερά εχθρικός. Δε χωράει ενσυναίσθηση. Η δύναμη είναι ο αγώνας. Η Ρουσιώ δεν είναι απλά ένα πιόνι στη σκακιέρα της ιστορίας. Όπου κι αν πάει, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσει, είναι μέρος της ιστορίας.

Βιογραφικό: Η Άννα Ρω γεννήθηκε το 1962. Πήρε το πρώτο αναγνωστικό της βάπτισµα στην ηλικία των δώδεκα ετών, µε το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέµη «Οδός Αβύσσου Αριθμός 0». Πιστεύει πως η ποίηση βαδίζει στον ίδιο δρόμο µε την ελευθερία, πως το θέατρο κυοφορεί τις τέχνες και πως αν η ζωή ήταν παιδί μιας τέχνης θα είχαμε ανακαλύψει το νόημά της. Γράφει αδιάλειπτα σχεδόν σαράντα χρόνια.
v

Ονούφριος Ντοβλέτης
Θάνατος στην Ελλάδα
ISBN: 9786180028614
Σελίδες: 96
Τιμή: 11,45
Ιδιωτική έκδοση

Ένα βανδαλισμένο άγαλμα του Ρήγα, μια αφίσα του ΕΟΤ, ένα κόκκινο ελάφι, μια τέντα, ένας ιός, κάτι αρχαίες πέτρες και μια σημαία…
Αυτά, και άλλα, αποτέλεσαν την έμπνευση για μια ποιητική συλλογή που θέλει να υμνήσει ή να θρηνήσει την Ελλάδα ενώ ακόμη στηλιτεύει κάποια κακώς κείμενα, όπως η μεταπολεμική αρχιτεκτονική, η ξενομανία κ.ά.
Μια συλλογή, γεμάτη εικόνες, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς περιέχει πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, που συνοδεύουν τα πενήντα τέσσερα ποιήματα. Ποιήματα χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, σε καθεμία από τις οποίες υπάρχει ένα ξεχωριστό εισαγωγικό κείμενο μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης. Η έκδοσή της στα 200 χρόνια από την Επανάσταση ήταν καθαρή σύμπτωση. Ή μήπως όχι;

Βιογραφικό: Ο Ονούφριος Ντοβλέτης γεννήθηκε ένα καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.Ζει στην Αθήνα. Από παιδί αγαπούσε το θέατρο, τις γλώσσες και την συγγραφή μιας και ήδη από τότε έγραφε ποιήματα και παραμύθια στη γραφομηχανή. Μέχρι τώρα έχει μελετήσει οχτώ γλώσσες, σπούδασε Μετάφραση, Ιστορία, Αρχαιολογία αλλά και Υποκριτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ν

Νίκος Αγαθαγγελίδης
Ημιζωές (Τόμος Β΄)
ISBN:  978-618-207-151-9
Σελίδες: 432
Τιμή: 14,90
Εκδόσεις Υδροπλάνο

Ο περιστρεφόμενος φάρος του περιπολικού στέλνει μπλε και κόκκινες λάμψεις μέσα από τα παράθυρα. Μπλε και σκοτάδι… Κόκκινο και σκοτάδι… Σφίγγει το περίστροφο στο χέρι του. Ο δείκτης του χαϊδεύει τη σκανδάλη και μετρά σιωπηρά μέχρι το τρία. Η Μελίσσα Ρέντγουελ είναι νεκρή. Στο υπόγειο του σπιτιού της, η αστυνομία εντοπίζει το κατακρεουργημένο σώμα ενός άγνωστου άντρα. Ο γιος της ψυχολόγου, ο Ζακ, βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος μα τώρα αγνοείται. Τι έχει συμβεί;

Τέσσερις ημέρες μεσολαβούν από την τραγική εκείνη νύχτα. Ορκισμένος να φτάσει στην αλήθεια, ο εγκληματολόγος Άλαν Ράσελ δε θα επιτρέψει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Ωστόσο, το κακό επαγρυπνεί στο Βέλβετ Ρόου. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος. Η κοινωνία αποδομείται, με τον Εθνικό Αστερισμό να κηρύττει πόλεμο στην κοινότητα των μαύρων του Μούτσερς Πόιντ. Κι όλα αυτά υπό την απειλή μιας άγριας καταιγίδας, που πλησιάζει και θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Ο κόσμος των Ημιζωών έχει μόλις αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Κι όσα γνωρίζατε ήταν μονάχα η αρχή…

Βιογραφικό: Ο Νίκος Αγαθαγγελίδης γεννήθηκε το 1995 στη Βέροια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στον κλάδο της Φιλοσοφίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ολοκλήρωσε τις πρώτες λογοτεχνικές του απόπειρες.

Από τις εκδόσεις Υδροπλάνο (τηλ: 21 0724 7042) κυκλοφορεί και ο Α΄ Τόμος του βιβλίου «Ημιζωές», με ISBN: 978-618-5556-64-8, σελίδες 604 και τιμή 16,90 ευρώ.
ν

Αντώνης Ζαΐρης – Γιώργος Σταμάτης
Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός –
Πορεία προς την αβεβαιότητα
ISBN: 978-960-02-3886-0
Σελίδες: 202
Τιμή: 12,72
Εκδόσεις Παπαζήση

Τι σχέση μπορεί να έχει η διαγενεακή βία με τις μεταρρυθμίσεις και ο επιστημονικός με τον παραεπιστημονικό λαϊκισμό; Ανακτούν οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες το κύρος και τη χρησιμότητά τους, υποστηρίζοντας ηθικά και εξισορροπητικά το «νέο γενναίο μας κόσμο», που προχωρά πάνω στο τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης με ανεξέλεγκτη ταχύτητα; Το περιβάλλον, η ανισότητα και οι ταυτότητες πόσο θα επηρεάσουν το μέλλον του συστήματος που κυβερνά χωρίς αντίπαλο τον κόσμο σήμερα; Ποιος είναι ο ρόλος της ηγεσίας, που αποτελεί πάντα τον καταλύτη στην πορεία των εξελίξεων; Έφθασε ο καιρός να απομυθοποιηθούν ταμπού και στερεότυπα, ελευθερώνοντας ανεκμετάλλευτες δυνάμεις της πατρίδας μας; Μπορούμε να αισιοδοξούμε για έναν μεγάλο μετασχηματισμό της οικονομίας μας; Ποια απροσδόκητα δώρα μας φέρνει η πανδημία;

Σε εύλογα ερωτήματα όπως αυτά μόνον ο χρόνος μπορεί να απαντήσει.

H πανδημία όμως ανέδειξε με έμφαση θέματα όπως τα παραπάνω, που αν και κάποια από αυτά ήταν ήδη γνωστά, τώρα αρχίζει να γίνεται ορατό το ότι αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες όσο και απειλές για το μέλλον μας, καθώς βαδίζουμε στο δρόμο προς την αβεβαιότητα…

Βιογραφικά: O Αντώνης Ζαΐρης είναι Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος και αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή.

Ο Γιώργος Σταμάτης είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, οργανωσιακός Coach Gestalt και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Νομικά, Marketing, Εκπαίδευση Ενηλίκων και Συμβουλευτική Οργανισμών «Gestalt in Organizations».
v

R.A. Salvatore
Η Άνοδος του Βασιλιά
Μτφρ: Γιώργος Αγγελίδης
ISBN: 978-960-623-468-2
Σελίδες: 456
Τιμή: 11,15
Εκδόσεις Anubis

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τo δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Companions Codex» από την πένα του πολυδιαβασμένου R.A. Salvatore, με τίτλο: «Η Άνοδος του Βασιλιά».

Έχοντας δραπετεύσει από το Γκόντλγκριμ, η Συντροφιά της Χολ είναι ενωμένη σε σώμα και πνεύμα – αλλά όχι σε ιδανικά. Καθώς το Σκοτάδι ρίχνει τις σκιές του στις πόλεις του Βορρά, προμηνύοντας πόλεμο, το παρελθόν σηκώνει το θυμωμένο βλέμμα του. Τα παλιά χρέη επιμένουν να πληρωθούν και τα παλιά λάθη απαιτούν να διορθωθούν. Η αιματηρή βεντέτα ντουάρφ-ορκ αναζωπυρώνεται με καταστροφικές συνέπειες.

Όταν οι ντρόου ωθούν τους ορκ σε πόλεμο, ένας νέος και αιμοδιψής βασιλιάς καταλαμβάνει το θρόνο του Μενιάροουζ. Οι άγριες ορδές των ορκ συγκεντρώνονται υπό τις διαταγές του, δίνοντας τέλος στις δεκαετίες ειρήνης. Το ατσάλι των ντουάρφ συναντά τους αρχαίους εχθρούς, βάφοντας τη Ραχοκοκαλιά του Κόσμου κόκκινη.

Η Τριλογία: Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς «Companions Codex» του R.A. Salvatore με τίτλο «H Νύχτα του Κυνηγού», ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο «H Εκδίκηση του Σιδερένιου Νάνου».
ν

Harry Turtledove
Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α΄
Μτφρ: Μαρία-Κασσιανή Ζώτου
ISBN: 978-960-623-484-2
Σελίδες: 432
Τιμή: 19,71
Εκδόσεις Anubis

O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος συναντά την επιστημονική φαντασία στην κορυφαία σειρά εναλλακτικής ιστορίας από την πένα του βραβευμένου συγγραφέα Harry Turtledove.

1942. Από το Περλ Χάρμπορ ως τους δρόμους του Παρισιού κι από την Πολιορκία του Λένινγκραντ ως τη Ναυμαχία του Μίντγουεϊ, ο πόλεμος μαινόταν σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ οι φλόγες της καταστροφής ολοένα και εξαπλώνονταν.

Και τότε, ξαφνικά, κατέφτασε ο πραγματικός εχθρός. Οι εξωγήινοι ήταν ασταμάτητοι, με τεχνολογία που ξεπερνούσε τον ανθρώπινο νου. Μόνη ελπίδα της Γης, η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του Άξονα και των Συμμάχων – πράγμα αδιανόητο.

Όμως το εναλλακτικό σενάριο ήταν ακόμα χειρότερο. Κι έτσι, η ανθρωπότητα απάντησε στη συγκλονιστική πρόκληση που θα έκρινε τη μοίρα του κόσμου…

Ο δεύτερος τόμος: Ο δεύτερος τόμος του μυθιστορήματος «Εισβολή» θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου. Η «Εισβολή» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της αναγνωρισμένης σειράς ΕΦ «Worldwar» του Harry Turtledove. Η σειρά αποτελείται από οκτώ συνολικά βιβλία, την τετραλογία «Worldwar», την τριλογία «Colonization» και το βιβλίο «Homeward Bound» που ολοκλήρωσε τη φιλόδοξη, εναλλακτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφηγήθηκε ο συγγραφέας μεταξύ 1994 και 2004.

Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για Βραβείο Locus το 1994 και για Βραβείο Sidewise Εναλλακτικής Ιστορίας το 1996.
ν

Μάκης Τσίτας – Ράνια Μπουμπουρή
Νέα σειρά: Η παράδοσή μας
Βιβλίο 1: «Παροιμίες»
– Βιβλίο 2: «Γλωσσοδέτες»
Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Δήμητρα Ρουσέλη
ISBN: 978-618-01-4502-1
Σελίδες: 56, σκληρόδετο εξώφυλλο
Τιμή: 13,30 (έκαστο)
Εκδόσεις Ψυχογιός

Τα χρόνια τα παλιά, δεν μπορούσαν όλοι να πάνε στο σχολείο, ούτε και μπορούσαν όλοι να έχουν βιβλία στο σπίτι τους. «Και πώς μάθαιναν τότε;» σίγουρα θα λέτε με τον νου σας. Μάθαιναν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων· κι ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό ήταν μέσα από τις παροιμίες: φράσεις σύντομες, παραστατικές και συχνά αστείες, βγαλμένες από την καθημερινή ζωή.

Στο βιβλίο «Παροιμίες» θα γνωρίσουμε τις πιο απολαυστικές ιστορίες, που δίδασκαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και τις γιαγιάδες και τους παππούδες των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων. Πάμε, λοιπόν!

Το δεύτερο βιβλίο «Γλωσσοδέτες» αναφέρεται στα παιχνίδια με λέξεις που είναι δύσκολο να τις προφέρουμε και μάλιστα όλες μαζί, γρήγορα και σωστά, δηλαδή είναι παιχνίδια σχεδιασμένα να μας μπερδεύουν. Κι επειδή είναι πολύ διασκεδαστικοί, υπάρχουν μέχρι σήμερα από τα χρόνια τα παλιά. Και μας μπερδεύουν κι εμάς τη γλώσσα, όπως μπέρδευαν τη γλώσσα των γιαγιάδων και των παππούδων των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων.

Τι λέτε, πάμε να διαβάσουμε μερικούς από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς γλωσσοδέτες; Άραγε, πόσο γρήγορα μπορούμε να τους πούμε;

Βρείτε τα βιβλία εδώ:

https://www.psichogios.gr/el/h-paradosh-mas-paroimies.html

https://www.psichogios.gr/el/h-paradosh-mas-glwssodetes.html

Βιογραφικά: Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr. Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έργα του ανέβηκαν στο θέατρο και στίχοι του έγιναν τραγούδια. Για το μυθιστόρημά του ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ, το οποίο κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες, έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014. Έχει εκδώσει 26 βιβλία για παιδιά και 5 για ενήλικες. 

Η Ράνια Μπουμπουρή γεννήθηκε στο Καρπενήσι και σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι υπεύθυνη ύλης στο ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr, μεταφράστρια παιδικής λογοτεχνίας, επιμελήτρια εκδόσεων και καθηγήτρια μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας στο κέντρο διά βίου μάθησης meta|φράση. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 28 βιβλία της για παιδιά, τρία από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά. 
ν

 


Translate this post