8χρονη μαθήτρια γράφτηκε στο σχολείο ως… γάτα!

Κατηγορία Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια 8χρονη μαθήτρια έγινε δεκτή σε ιδιωτικό σχολείο της Μελβούρνης όχι ως άνθρωπος, αλλά ως… γάτα!

Σε ορισμένες χώρες επιτρέπεται οι μαθητές να αυτοπροσδιορίζονται ως… αιλουροειδή με γούνα! Πηγή: YouTube

v

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ απελευθέρωση, όπου, πέρα από τα τρία φύλα –αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο– μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως άντρας αν και γεννήθηκες με κόλπο και ως γυναίκα αν και γεννήθηκες με όρχεις, και για μεγαλύτερη ποικιλία ως αρσενικοθήλυκο, ή ως αμφιφυλόφιλος και τρανς, η σεξουαλική επανάσταση κατακτά νέα σύνορα, καθώς πλέον μπορείς στις μέρες μας να αυτοπροσδιορίζεσαι ως… γάτα και λίαν συντόμως ως… σκύλος!

Στο πνεύμα αυτό, ένα 8χρονο κορίτσι έγινε δεκτό σε ιδιωτικό σχολείο της Μελβούρνης με την ιδιότητα της γάτας!

Μάλιστα είναι απαλλαγμένο από τα μαθήματα γραφής και ανάγνωσης, καθώς ως γνωστόν τα γούνινα αυτά πλάσματα που ανήκουν στην οικογένεια των Αιλουροειδών νιαουρίζουν, αλλά δεν ξέρουν να γράφουν και να μιλάνε ανθρώπινα.

Ωστόσο, έχει αποδειχτεί ότι οι γάτες καταλαβαίνουν τις τους λέμε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας, «αν και δεν υπάρχει αντίστοιχη οδηγία από το υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας, τα σχολεία μπορούν να κάνουν δεκτούς τους μαθητές που αναπροσδιορίζονται ως ζώα, υπό τον όρο να μην διαταράξουν με τη συμπεριφορά τους το σχολείο. Δεν υπάρχει προκατάληψη και όλοι –δάσκαλοι και μαθητές‒ είναι πολύ υποστηρικτικοί», αναφέρει η Herald Sun.
ν

Το ιδιωτικό σχολείο ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την ταύτιση των μαθητών με τα αιλουροειδή για λόγους ψυχικής υγείας. Image: Supplied
ν

Η δικαιολογία που πρόβαλλε το ιδιωτικό σχολείο είναι ότι η αποδοχή της ως αιλουροειδές αφορά την «ψυχική υγεία» της μαθήτριας. «Η προσέγγισή μας είναι μοναδική για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια, με γνώμονα την ψυχική υγεία και την ευημερία των μαθητών», αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Το φαινόμενο της Αυστραλίας δεν είναι μοναδικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες –χώρα που είναι πρωτοπόρος στις καινοτομίες‒ και συγκεκριμένα στην πολιτεία του Μίσιγκαν, ένα σχολείο αναγκάστηκε να αρνηθεί δημόσια ότι εκτός από τουαλέτες ανδρών και γυναικών είχε εγκαταστήσει και τουαλέτες για γάτες, οι οποίες περιείχαν λεκάνες με άμμο για την ανακούφιση των μαθητών-ζώων.
ν

Φημολογείται ότι ένα σχολείο στο Μίσιγκαν εγκατέστησε τουαλέτες για μαθητές γάτες! Image: Supplied
ν

Πράγματι, είναι πρόβλημα για τους μαθητές που αισθάνονται γάτες σε ποια τουαλέτα να πάνε όταν θέλουν να αφοδεύσουν.
ν

Η νέα υποκουλτούρα έχει βρει αρκετούς μιμητές ανάμεσα στους εφήβους της Gen Z. Image: Supplied
ν

Ένας εξαγριωμένος γονέας έγραψε τα εξής στο φόρουμ του σχολείου στο Μίσιγκαν που εγκαινίασε τουαλέτες γατιών για μαθητές:

«Είμαι υπέρ της δημιουργικότητας και της φαντασίας, αλλά όταν κάποιος ζει σε έναν φανταστικό κόσμο και περιμένει από άλλους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν, τότε έχω πρόβλημα με αυτό. Είναι απαράδεκτο να γίνονται δεκτοί στο σχολείο μαθητές που προσδιορίζονται ως γάτες ή σκύλοι. Το μόνο κατάλληλο ίδρυμα γι’ αυτούς είναι το φρενοκομείο».

Σε απάντηση, ο επιθεωρητής δημοσίων σχολείων στο Midland, κοντά στο Ντιτρόιτ, Michael E. Sharrow είπε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως αλήθεια σε αυτή την ψευδή δήλωση/κατηγορία!»

Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μια νέα υποκουλτούρα ανάμεσα στους εφήβους της γενιάς Z, που ονομάζεται «ανθρωπομορφισμός των ζώων» και στοχεύει στο να δώσει στα ζώα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το ABC News, ορισμένοι έφηβοι έχουν υιοθετήσει ως προσωπικότητα τη λεγόμενη “fursona” (κατά το persona, από τη λέξη fur = γούνα). Αυτό αφορά ένα 20 με 25 τοις εκατό των εφήβων, που εμφανίζονται φορώντας γούνινα κοστούμια.

Σε κάποιες περιπτώσεις, φορούν ολόκληρο το γούνινο κοστούμι του ζώου, ενώ άλλοι απλώς επιλέγουν να φορούν μόνο το κεφάλι του ζώου.

Στο TikTok, το hashtag #furry εμφανίζει άτομα που φορούν περίτεχνα κοστούμια ζώων εμπνευσμένα από κινούμενα σχέδια.
ν

Η 27χρονη Naia Οkami είναι εγγεγραμμένη στα δημοτολόγια όχι ως άνθρωπος, αλλά ως λύκος της Βρετανικής Κολομβίας. Πηγή: Instagram
v

Ωστόσο, αυτή η ζωώδης υποκουλτούρα που χτυπά σήμερα κατακέφαλα τους εφήβους δεν είναι καινούριο φρούτο. Προηγήθηκαν οι Θέριανς (Therians, από την ελληνική λέξη Θηρίον) ή Θηριάνθρωποι, που πίστευαν ότι ήταν περισσότερο ζώα παρά άνθρωποι.

Υπάρχουν επίσης οι λεγόμενοι Otherkin (άλλο είδος), που πιστεύουν ότι δεν είναι εντελώς άνθρωποι, αλλά ότι έχουν στοιχεία από μυθικά πλάσματα όπως νεράιδες, ξωτικά, εξωγήινους και αγγέλους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, τον Ιανουάριο του 2022 η 27χρονη Naia Οkami από το Σιάτλ της πολιτείας Ουάσιγκτον, γράφτηκε στο δημοτολόγιο της πόλης ως… λύκος της Βρετανικής Κολομβίας!

Όπως λέει η ίδια, κατάλαβε ότι είναι λύκος και όχι άνθρωπος από την ηλικία των 10 ή 11 ετών, όταν περιστασιακά γάβγιζε ή ούρλιαζε στους συμμαθητές της. Ευτυχώς δεν τραυμάτισε ή σκότωσε κάποιον.

Και μη χειρότερα!

Κάποτε υπήρχαν άνθρωποι που προσπαθούσαν με τα έργα τους να υπερβούν το ανθρώπινο επίπεδο και να αγγίξουν το θεϊκό.

Σήμερα επικρατεί το καθοδικό τόξο, όπου οι άνθρωποι θέλουν να χάσουν κάθε ανθρώπινη ιδιότητα και να γίνουν ξανά ζώα.
v

Brainwashed School Kids Now Identifying as Animal “Furries” | FreedomProject Media
v

ν

 


Translate this post