Sky Cruise: Ουράνιες κρουαζιέρες με ένα ιπτάμενο υπερωκεάνιο (vid)

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα φουτουριστικό και επαναστατικό έργο για 5.000 ταξιδιώτες που θα επισκέπτονται τους ουρανούς με κάθε πολυτέλεια.

Το ιπτάμενο υπερωκεάνιο θα διευθύνεται όχει από ανθρώπους, αλλά από τεχνητή νοημοσύνη. Πηγή: Sky Cruiser / Google

v

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, αλλά δεν είναι. Αντίθετα πρόκειται για μια ιδέα άκρως επαναστατική, αν και είναι εμπνευσμένη από το βιντεοπαιχνίδι «Killer is Dead». Πρόκειται για ένα φουτουριστικό έργο που θα επιτρέπει τη μεταφορά 5.000 ατόμων τη φορά με κάθε είδους πολυτέλειες και ανέσεις: πισίνες, γυμναστήρια, εστιατόρια, παιδικές χαρές, ξενοδοχείο, ιατρικό κέντρο, κινηματογράφοι, θέατρα, εμπορικά κέντρα…

Μια ολόκληρη πόλη στον αέρα, που θα παραμένει εκεί από 20 πυρηνικούς κινητήρες πρόωσης. Η ιπτάμενη πόλη θα προσεγγίζεται μόνο με αεροπλάνο, που θα μπορεί να σταθμεύει πάνω στο Sky Cruise, καθώς το σκάφος έχει σχεδιαστεί ώστε να μην χρειάζεται να προσγειωθεί ποτέ σε έδαφος.
ν

Το αεροσκάφος θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε χιλιάδες επιβάτες οι οποίοι θα μπορούν να καταφτάνουν εκεί με συμβατικά επιβατηγά αεροσκάφη τα οποία θα μπορούν να σταθμεύουν πάνω στο Sky Cruise. Πηγή: Sky Cruiser / Google
ν

Πηγή: Sky Cruiser / Google
ν

Οι επιβάτες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τις πισίνες που θα υπάρχουν στο Sky Cruise, να ψωνίζουν σε καταστήματα, να ψυχαγωγηθούν σε κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες, να γυμναστούν σε αθλητικούς χώρους, να φάνε σε κάποιο από τα εστιατόρια, να διασκεδάσουν σε κάποιο από τα μπαρ που θα είναι στη διάθεση τους, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε παιδότοπους.

Αφού ολοκληρώσουν την ημέρα τους κάνοντας όλα όσα προαναφέραμε οι επιβάτες θα μπορούν να επισκέπτονται το κατάστρωμα του σκάφους που θα λειτουργεί ως… μπαλκόνι με θέα τον νυχτερινό ουρανό. Θα υπάρχει στο σκάφος πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τα πιο προηγμένα ιατρικά μέσα σε περίπτωση ανάγκης.
ν

Πηγή: Sky Cruiser / Google
ν

Η ιδέα ενός υπερωκεάνιου που θα σουλατσάρει στους ουρανούς ανήκει στον επιστήμονα Hashem Al-Ghaili που πήρε την έμπνευση από μια εικονογράφηση του Tony Holmsten για το βιντεοπαιχνίδι «Killer is Dead», τον οποίο πλήρωσε για να γίνει ιδιοκτήτης της ιδέας.

Είκοσι ηλεκτρικοί κινητήρες που θα λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια θα επιτρέπουν στο γιγάντιο σκάφος να παραμένει στον αέρα όχι απλά για μέρες ή εβδομάδες αλλά πιθανώς ακόμη και για χρόνια χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

Όπως ειπώθηκε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα διατηρεί το σκάφος πάντοτε σε σταθερή πορεία αποφεύγοντας τις αναταράξεις. Προς το παρόν το Sky Cruise παραμένει μια ιδέα αποτυπωμένη στα χαρτιά αλλά ίσως κάποια εταιρεία ή κάποιος από τους σύγχρονους μεγιστάνες δει το βίντεο που κυκλοφόρησε και αποφασίσει να επενδύσει στην κατασκευή του σκάφους.
ν

Nuclear-Powered Sky Hotel | Hashem Al-Ghaili
ν

ν

Το έργο έχει πολλούς επικριτές, οι οποίοι αμφισβητούν τη βιωσιμότητά του λόγω αεροδυναμικών θεμάτων και ζητημάτων συντήρησης και αναρωτιούνται πώς ένας τέτοιος γίγαντας θα μπορούσε να ξεκολλήσει από το έδαφος. Ένα άλλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πόσο θα κόστιζε να ταξιδέψετε με το ιπτάμενο αυτό υπερωκεάνιο, καθώς όλα δείχνουν ότι η διαμονή θα είναι πανάκριβη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι προσβάσιμο σε λίγους.

Εμπνευσμένο από τον Τιτανικό

Ο εμπνευστής του έργου, ο Γερμανο-Υεμενίτης επιστήμονας και σκηνοθέτης Hashem Al-Ghaili αποφάσισε να δημιουργήσει το Sky Cruise, το οποίο στην ουσία είναι εμπνευσμένο από τον Τιτανικό. Αυτό το υπερωκεάνιο των ουρανών είναι ασύλληπτων διαστάσεων αφού θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 5.000 επιβάτες και πλήρωμα, αρκεί βέβαια να μην έχει την τύχη του Τιτανικού.

Να σημειωθεί ότι η ιδέα του Sky Cruise στηρίζεται σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του Ρώσου σχεδιαστή Alexander Tujikov. Ο Ρώσος βάσισε το μοντέλο ενός φουτουριστικού κρουαζιερόπλοιου σε μια εικονογράφηση που δημιουργήθηκε από τον Tony Holmsten για το παιχνίδι «Killer is Dead». Ο Al-Ghaili αγόρασε τα δικαιώματα για το μοντέλο που δημιούργησε ο Tujikov και αποφάσισε να αναπτύξει ενός φουτουριστική ιδέα ενός ουράνιου ξενοδοχείου που θα ταξιδεύει στους αιθέρες.
ν

 


Translate this post