Ιρανικό ντοκιμαντέρ με θέμα το «Περσικό Χαλί» (vid)

Κατηγορία Παραδόσεις

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με αφορμή την εθνική ημέρα του Περσικού Χαλιού, το ΙράνFlix και η Ιρανική Πρεσβεία παρουσιάζουν ντοκιμαντέρ με θέμα το «Περσικό Χαλί».

Χειροποίητο περσικό χαλί (κιλίμ) με παραστάσεις της εποχής των Σασσανιδών (224 – 651 μ.Χ.). Image: Iranian Arts and Cultures

v

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την εθνική ημέρα του Περσικού Χαλιού, η ομάδα του ΙράνFlix σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Ιρανικής Πρεσβείας,  παρουσιάζουν ένα ιρανικό ντοκιμαντέρ με θέμα το «Περσικό Χαλί».

Το φημισμένο περσικό χαλί έχει διάφορα είδη και σε κάθε πόλη και χωριό του Ιράν παράγονται ξεχωριστά είδη χαλιού από άποψη σχεδίου, ποιότητας και χρώματος.

Ένα από τα δημοφιλέστερα είδη του περσικού χαλιού παράγεται στο χωριό Feizabad της πόλης Ravar, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια Κερμάν του Ιράν.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ ο σκηνοθέτης προσπαθεί δείχνοντας την τέχνη της παραγωγής του χαλιού, να μιλήσει για τα προβλήματα που συναντάνε οι υφαντές των χαλιών.

Εάν σας ενδιαφέρει αυτή η τέχνη και θέλετε να δείτε μια απλή ζωή σε ένα χωριό που κρατάει χιλιάδες χρόνια ιστορία και παράδοση από γενιά σε γενιά μεταδίδοντας αυτή η τέχνη, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε αυτό το βραβευμένο ντοκιμαντέρ. Οι υπότιτλοι είναι στα αγγλικά.

Τίτλος: Looms (οι αργαλειοί)

Διάρκεια: 28´

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος: Mahdi Boostani Shahrbabaki

Παραγωγός: Mohammad Mahdi Malek Ghasemi

Γλώσσα: Αγγλικά

Από τις 10/6 έως τις 17/6

Παρακολούθηση: www.iranflix.gr
ν

ν

 


Translate this post