Το ρολόι της Αποκάλυψης είναι στα 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

DOOMSDAY CLOCK  | Ενημ. 22 Ιανουαρίου 2022, 08:52

Posted by Youmagazine Staff

 

Στο «κατώφλι της καταστροφής»: Το ρολόι καταστροφής της ανθρωπότητας δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από την ώρα Μηδέν.

Η Ρωσία μεταφέρει πυραυλικά συστήματα S-400 στη Λευκορωσία (βίντεο).

Image: Supplied

v

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ του υποθετικού ρολογιού καταστροφής της ανθρωπότητας, που είναι γνωστό ως Doomsday Clock, βρίσκονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, δηλαδή την ώρα Μηδέν ή ώρα της Αποκάλυψης.

Οι δείκτες τοποθετήθηκαν ξανά εκεί την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, από την ομάδα επιστημόνων που «ρυθμίζει» το ρολόι.

Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν ακριβώς 23:58 και 20 δευτερόλεπτα.

Για τη φετινή ώρα,  η οποία εδώ και δυο χρόνια παραμένει η ίδια, οι 13 νομπελίστες και επιστήμονες της ΜΚΟ «Bulletin of the Atomic Scientists» έλαβαν υπόψη ορισμένα καίρια ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα.

α) Την απόφαση του Ιράν να συσσωρεύσει ουράνιο για την παραγωγή ατομικής βόμβας, τις δυσκολίες να διαπραγματευτούν οι ΗΠΑ με το Ιράν, αλλά και την επιδίωξη της Κίνας να συνεχίσει τη στρατιωτική της ανάπτυξη.

β) Την πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας και την κούρσα των πυρηνικών ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

γ) Την ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
ν

Ρωσικοί πύραυλοι S-400 μεταφέρονται από την Άπω Ανατολή στη Λευκορωσία | Ruptly
ν

ν

δ) Την κλιματική αλλαγή.

Υπενθυμίζεται, ότι κάθε χρόνο ορίζεται νέα ώρα πριν από την Αποκάλυψη. Το 1947 και με δεδομένο ότι η ανθρωπότητα είχε βγει από έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα έγινε η έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας, το ρολόι είχε οριστεί στα 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.
ν

ν

Το 1991 όταν έληξε ο ψυχρός πόλεμος και ο χρόνος υποχώρησε στα 17 λεπτά. Από τότε, όμως, ανεβαίνει συνεχώς…

«Βρισκόμαστε μπλοκαρισμένοι σε μια επικίνδυνη περίοδο που δεν φέρνει ούτε σταθερότητα ούτε ασφάλεια», ανέφερε η καθηγήτρια Σάρον Σκουασόνι.

«Το ρολόι της Αποκάλυψης συνεχίζει να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι αναγκαίο να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε έναν πλανήτη πιο ασφαλή και πιο υγιή», τόνισε η πρόεδρος της ΜΚΟ, Ρέιτσελ Μπρόνσον.

Το «Bulletin of the Atomic Scientists» ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο σχέδιο Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.

Το σημερινό επιστημονικό συμβούλιο της οργάνωσης αποτελείται κυρίως από Αμερικανούς καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος και πυρηνικής ασφάλειας.
ν

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ… ! | ΑΓΩΓΗ
ν

ν

 


Translate this post