Κρυπτονομίσματα και κανιβαλισμός: Οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2022

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Προβλέψεις

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κρυπτονομίσματα, πληθωρισμός, έλλειψη τροφίμων και κανιβαλισμός είναι μερικές από τις προφητείες του Νοστράδαμου για το 2022.

Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (Νοστράδαμος) ο Γάλλος γιατρός, αστρολόγος και μάντης, έγινε γνωστός από το βιβλίο του Les Propheties, που εκδόθηκε το 1555. Πηγή: Wikimedia Commons 

v

ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ του Νοστράδαμου βρήκαν προφητείες για το 2022 που αφορούν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, τον Ίλον Μασκ, τα κρυπτονομίσματα και… τον κανιβαλισμό!

Σύμφωνα με τις προφητείες του Νοστράδαμου (1503-1566), το 2022 θα υπάρξουν περισσότερες ελλείψεις τροφίμων και αυξημένος πληθωρισμός, ενώ πολλοί θα αναζητήσουν οικονομική σταθερότητα απομακρυνόμενοι από το παραδοσιακό χρήμα, επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα ή χρυσό..

Πληθωρισμός, έλλειψη τροφίμων, κανιβαλισμός

Σε ένα τετράστιχο από τους Αιώνες για το επόμενο έτος, ο Νοστράδαμος έγραψε:

Πολύ υψηλή η τιμή του σιταριού.
Αυτός ο άνθρωπος ανακατεύεται.
Στην απελπισία του
θα φάει τον συνάνθρωπό του
.

Ερμηνεύοντας το τετράστιχο, η αστρολόγος Reda Wigle λέει ότι προειδοποιεί για τις υψηλές τιμές των τροφίμων, που θα επηρεάσουν δραματικά το κόστος ζωής.

Να σημειωθεί ότι οι μεγάλες προκλήσεις του 2022 είναι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός. Το πρόβλημα με τις εφοδιαστικές αλυσίδες, η ενεργειακή κρίση καθώς και το μεταφορικό κόστος, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική, καθιστούν άχρηστη οποιαδήποτε αύξηση των επιτοκίων, ενώ υπάρχει πιθανότητα αυτή να προκαλέσει νέα προβλήματα χωρίς να λύσει τα προηγούμενα.

Ήδη βλέπουμε τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται στο υψηλότερο ποσοστό δεκαετίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες οικονομίες, για να μην μιλήσουμε για τις μικρότερες. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, ή τη μια ομάδα εναντίον της άλλης (κάτι που ήδη συμβαίνει σήμερα), καθώς η επιβίωσή μας συνεπάγεται την εξόντωση της αντίπαλης ομάδας. Κάπως έτσι αρχίζει ο κανιβαλισμός.

Η Wigle δίνει μια άλλη ερμηνεία, λέγοντας ότι ο Νοστράδαμος αναφέρεται στους πλούσιους και τους πιο ευκατάστατους που επωφελούνται από τα βάσανα και τη δυστυχία των άλλων για να πλουτίσουν, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος κανιβαλισμού.
ν

Οι Προφητείες του Νοστράδαμου, 1555. (Les Prophesies). Image: Supplied
ν

Άνοδος κρυπτονομισμάτων, κατάρρευση χαρτονομισμάτων

Ο Νοστράδαμος έγραψε ένα βιβλίο με χίλια περίπου γαλλικά τετράστιχα, χωρισμένα σε «Αιώνες», το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αχρονολόγητες προφητείες για τις οποίες είναι διάσημος μέχρι σήμερα. Μια από αυτές λέει:

Τα αντίγραφα του χρυσού και του ασημιού φουσκώθηκαν.
Μετά την κλοπή πετάχτηκαν στη λίμνη.
Όλα εξαντλήθηκαν και διαλύθηκαν από το χρέος.
Όλα τα σενάρια και οι δεσμοί θα εξαλειφθούν.

Τα «αντίγραφα του χρυσού και του ασημιού» είναι τα χαρτονομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με την προφητεία, χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, εξαιτίας του πληθωρισμού (πετάχτηκαν στη λίμνη) και του εξαιρετικά μεγάλου εξωτερικού χρέους των χωρών (Όλα εξαντλήθηκαν και διαλύθηκαν από το χρέος).

Το τετράστιχο έχει διπλή ανάγνωση. Η Wigle ισχυρίζεται ότι ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην άνοδο των κρυπτονομισμάτων το επόμενο έτος.

Ως «αντίγραφα του χρυσού και του ασημιού» μπορούν, πράγματι, να θεωρηθούν τα κρυπτονομίσμστα που αντιγράφουν την κατάσταση των πολύτιμων μετάλλων ως αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο. Και η κρυπτογράφηση εξαπλώνεται πράγματι με την ταχύτητα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula-1, με νέα άυλα νομίσμστα να εμφανίζονται και επενδυτές να συρρέουν στον ψηφιακό κόσμο του Metaverse. 

Ο στίχος «όλα εξαντλήθηκαν» μπορεί να μιλάει για την κατάρρευση του παραστατικού χρήματος (fiat money) δηλαδή νομισμάτων και χαρτονομισμάτων.

Ας μην θεωρηθεί αυτή η προφητεία ως προτροπή για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα εφευρέθηκαν επειδή τα χαρτονομίσματα έχουν αρχίσει και χάνουν στην αξία τους, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι (τα κρυπτονομίσματα) είναι αέρας κοπανιστός. Δεν αντιπροσωπεύουν κάποια σταθερή αξία, όπως π.χ. ο χρυσός.
ν

Τα κρυπτονομίσματα έχουν τεράστια άνοδο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτό. Image: Unsplash.com / michael_f
v

Ίλον Μασκ και Τεχνητή Νοημοσύνη

Ένα άλλο τετράστιχο του Νοστράδαμου αναφέρει:

Το φεγγάρι τη νύχτα πάνω από το ψηλό βουνό.
Ο νέος σοφός με τον μοναχικό εγκέφαλο το βλέπει.
Από τους μαθητές του προσκαλείται να είναι αθάνατος.
Μάτια στο νότο. Χέρια στον κόρφο, σώματα στη φωτιά.

Η Wigle θεωρεί αυτό το αινιγματικό τετράστιχο ως μια πρόβλεψη της ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης και μια αναφορά στον ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μάσκ, ο οποίος πρόβλεψε την άνοδο των κρυπτονομισμάτων και πρόσφατα μετέφερε την έδρα του από την Καλιφόρνια στο Ώστιν του Τέξας. 

Τον Αύγουστο, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι στο νέο παράρτημα της Tesla θα εργαστεί ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το «Tesla Bot». Δείτε το σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Μια ζοφερή κατάσταση

Δεν φτάνει που εδώ και δύο χρόνια ζούμε στο σκοτάδι της λεγόμενης «πανδημίας’. υπάρχει ένα ακόμη τετράστιχο που εδραιώνει τη φήμη του Νοστράδαμου ως «Προφήτη της Καταστροφής». Οι στίχοι αναφέρουν:

Για 40 χρόνια το ουράνιο τόξο δεν θα φαίνεται.
Για 40 χρόνια θα φαίνεται κάθε μέρα.
Η ξερή γη θα ξεραθεί περισσότερο.
Και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες
.

Η προφητεία είναι όντως τρομακτική. Καθώς οι δύο υπερδυνάμεις έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή ψυχρού πολέμου, ο πυρηνικός όλεθρος θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα το νέο έτος.

Από την άλλη μεριά, ξηρασίες και πλημμύρες «βιβλικών διαστάσεων», όπως το θέτει η Wigle, απειλούν τον πλανήτη. Μέσα σε δύο δεκαετίες οι παγετώνες της Αφρικής θα έχουν εξαφανιστεί. Πάνω από 100 εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι απειλούνται από ξηρασίες, πλημμύρες ή ακραία ζέστη, ενώ η κλιματική αλλαγή μπορεί να μειώσει κατά 3% το ΑΕΠ της μαύρης ηπείρου. Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό.
ν

Watch Elon Musk announce Tesla Bot in 10 minutes | CNET
v

ν

 


Translate this post