Τα καλύτερα ελληνικά ειδησεογραφικά κανάλια στο YouTube (vid)

Κατηγορία Media

MEDIA  | Ενημ. 8/11/2021  | 26/11/2022, 16:28  | 10/05/2024, 08:46

Posted by Youmagazine Staff

Δώδεκα ελληνικά κανάλια ενημέρωσης χωρίς τη λογοκρισία, τα ψεύδη και την πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης και των συστημικών ΜΜΕ.

Η ελεύθερη και αντικειμενική δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι είδος προς εξαφάνιση. Image: Supplied

ν

Η ΕΛΛΑΔΑ κατρακύλησε στην 88η θέση, από την 70η που βρισκόταν το 2021, ανάμεσα σε 180 χώρες, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την κατάταξη του 2024 World Press Freedom Index”. Πρώτες παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου είναι οι Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία), μαζί με την Ολλανδία.

Στις θέσεις 21 και 23 βρίσκονται η Γαλλία και η Βρετανία, ενώ οι ΗΠΑ έπεσαν στην 55η θέση από την 44η θέση που είχαν το 2021.

Η άθλια θέση της Ελλάδας οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, όπως και τα πολιτικά κόμματα, βρίσκονται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και των Αμερικάνων. Οι ειδήσεις που δημοσιεύουν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και των ξένων και δεν έχουν καμία σχέση με τα εθνικά και τα λαϊκά συμφέροντα.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, η Ελλάδα είναι το χειρότερο μέρος για να ασκήσει κανείς ελεύθερη δημοσιογραφία (Greece: The erosion of media freedom in the birthplace of democracy).

Το ίδιο ισχυρίζεται και το POLITICO, σε άρθρο του με τίτλο: “Πώς η Ελλάδα έγινε το χειρότερο μέρος της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου” (How Greece became Europe’s worst place for press freedom)

Σε αυτόν τον σκοταδισμό και την έλλειψη πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης, κάποιοι νέοι άνθρωποι και όχι μόνο, αντιδρούν και ανάβουν το δικό τους φως μέσα στα πυκνά σύννεφα της Σκοτεινής Εποχής στην οποία ζούμε. Με τις μικρές τους δυνάμεις και με μέσα πολλές φορές υποτυπώδη προσπαθούν να βρουν και να μας παρουσιάσουν την αλήθεια, ώστε να έχουμε πλήρη και σφαιρική πληροφόρηση.

Οι ταλαντούχοι αυτοί άνθρωποι παρουσιάζουν τα πράγματα ως έχουν, δίχως να αποκρύπτουν, να διαστρεβλώνουν ή να παραμορφώνουν σκόπιμα την αλήθεια, να ασκούν ψυχολογικό πόλεμο και να εξοβελίζουν τη λογική.

Τα καλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια στο YouTube

Σας τα παρουσιάζουμε με σειρά αλφαβητική, σύμφωνα με το όνομα που έχουν στο YouTube.

Alex Stefanopoulos
AMAZING DIO
ΔΑΜΝΑΜΕΝΕΥΣ – Kosmas Kaffes
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ
Eleftheros
ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Θάνος Κόκκαλης – Δημοσιογράφος
Militaire News
Mr.Gnosi2go – Λάμπρος Πάσχος
Poimenas 33
Quantum Reality 7D
Synaxaria
ν

Alex Stefanopoulos

«Zητώ την κατανόησή σου για το ξέσπασμά μου. αλλά επειδή ξέρω πού το πάνε κυβέρνηση και κόμματα και έως πού θα το φτάσουν γι’ αυτό και προειδοποιώ!» γράφει ο μαχητικός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος στο κανάλι του στο YouTube.. Ενδιαφέροντα βίντεο με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις ειδικών που έχουν αποκλειστεί από τα mainstream κανάλια. Το μόνο περιττό ίσως είναι η μακράς διάρκειας μουσική εισαγωγή στην αρχή των βίντεο.
ν

 


ν

AMAZING DIO

Ένα κανάλι στο YouTube που αυτοσυστήνεται ως «Μουσική, Μαγεία, Μυστήριο & Εναλλακτική έρευνα», αλλά περιέργως έχει θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και μάλιστα «καυτά», με αξιόλογες συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και ρεπορτάζ.
ν

 


ν

ΔΑΜΝΑΜΕΝΕΥΣ – Kosmas Kaffes

Ένα πρωτότυπο και δυναμικό κανάλι στο YouTube, από τον Κοσμά Καφέ, από το χωριό Βερδικούσα της Λάρισας, ο οποίος συνδυάζει το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Ο Κοσμάς Καφές δεν είναι ένας συνηθισμένος fitness instructor. Στο κανάλι του μπορείς να βρεις από προϊόντα έως σχολιασμό της επικαιρότητας και συμβουλές για έναν καλύτερο και ολοκληρωμένο τρόπο ζωής.

Τον Κοσμά Καφέ τον έμαθε το πανελλήνιο όταν μαζί με την ομάδα του Parkour Dragon Fire Team μετείχε το 2017 στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο». O Καφές έχει ξεπεράσει τους 68.000 ακολούθους στο Instagram.
ν

 


ν

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ

Ειδησεογραφικό και ενημερωτικό κανάλι στο YouTube με τρέχοντα θέματα και με όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
ν

 


ν

Eleftheros – Τέρρυ Χατζηιερεμίας

Το κανάλι Eleftheros που ξεκίνησε στις αρχές του 2024 είναι η νέα προσπάθεια του Τέρρυ Χατζηιερεμία, η οποία εκτός από βίντεο έχει Podcast αλλά και Courses.
ν

 


ν

ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Το κανάλι του ΕΠΑΜ στο YouTube περιλαμβάνει καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές, όπως η εκπομπή «Στην Αιχμή του Δόρατος», με τον δημοσιογράφο Άρη Λαμπρόπουλο, με σημαντικούς καλεσμένους και πρόσωπα της επικαιρότητας. Συναρπαστικές αναδρομές καθώς και επίκαιρες αναλύσεις σε οικονομικά και ιστορικά θέματα από τον ίδιο τον Δημήτρη Καζάκη.
ν

 


ν

Θάνος Κόκκαλης – Δημοσιογράφος

Πρώτο σε τηλεθέαση είναι το κανάλι Θάνος Κόκκαλης. Εξαιρετική παρουσίαση διανθισμένη με χιούμορ, θεμάτων της επικαιρότητας από τον γνωστό δημοσιογράφο, με έμφαση στις αντιφάσεις και τους παραλογισμούς των κυβερνητικών λειτουργών και των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος διατηρεί επίσης τα κανάλια “Θάνος Κόκκαλης 2” και “Θάνος Κόκκαλης 3” με διάφορα βίντεο.
ν

 


ν

Militaire News

Έχοντας επικεφαλής τον βετεράνο δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, το κανάλι Militaire News είναι ιστοσελίδα που ασχολείται με άμυνα, την πολιτική που την επηρεάζει, την εξωτερική πολιτική και την διπλωματία. Σε όλα αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν πάντα άνθρωποι που με τις αποφάσεις τους καθορίζουν την τύχη μας και για αυτό πρέπει να είναι πάντα υπό κριτική.
ν

 


ν

Mr.Gnosi2go

Το συγκεκριμένο κανάλι στο YouTube σχολιασμού της επικαιρότητας είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών εάν χρειάζεστε μια γρήγορη επισκόπηση μιας έκτακτης είδησης ή αναζητάτε διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με το όνομά του, ο Λάμπρος Πάσχος διατηρεί και δεύτερο κανάλι με αποκαλύψεις.
ν

 


ν

Poimenas 33 – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης

«Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει». Μια ήρεμη και νηφάλια φωνή κάνει έκκληση στη λογική μας μέσα στην παράνοια της εποχής. Ένας ιερωμένος που τιμά την Εκκλησία και τον μοναστικό βίο, αναλύει την επικαιρότητα στο κανάλι poimenas 33 του YouTube, καθώς και στο κανάλι Εγρήγορση.
v

 


v

Quantum Reality 7D

Εναλλακτική ερμηνεία των γεγονότων από το κανάλι Quantum Reality 7D στο YouTube για όποιον αναζητά μια εις βάθος κριτική των ειδήσεων της ημέρας.
ν

 


ν

Synaxaria – π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ιατρός

Επίκαιρες ομιλίες του γιατρού π. Αντωνίου Στυλιανάκη, αρχιμανδρίτου, στο κανάλι Synaxaria στο YouTube και δραστηριότητες της Χριστιανικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης.

Τον άξιο ιερωμένο μπορείτε επίσης να τον δείτε και στο κανάλι π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ιατρός.
ν


ν

ν


Translate this post