Τα καλύτερα ελληνικά ειδησεογραφικά κανάλια στο YouTube (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Media

MEDIA  | Ενημ. 8/11/2021, 17:56 | 22/11/2021, 22:56 

Posted by Youmagazine Staff

 

Δώδεκα συν ένα κανάλια του YouTube απ’ όπου ακούτε ελεύθερο λόγο και μαθαίνετε τα νέα χωρίς λογοκρισία, μονομέρεια και την πλύση εγκεφάλου των συστημικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Christophe Deloire των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η ελεύθερη δημοσιογραφία στην Ευρώπη υφίσταται διώξεις. Image: Supplied

ν

Η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στην 70η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την κατάταξη του 2021 World Press Freedom Index”. Πρώτες στην ελευθερία του Τύπου είναι οι Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία).

Στις θέσεις 33 και 34 βρίσκονται η Βρετανία και η Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 44η θέση.

Η Ελλάδα στην 70η θέση είναι ακριβώς πάνω από χώρες όπως το Τιμόρ, το Τόγκο, η Ερυθραία, η Τουρκία, η Βόρεια Κορέα, το Τουρκμενιστάν, η Κίνα, το Τζιμπουτί, το Βιετνάμ, το Ιράν, η Συρία, το Λάος και η Κούβα.

Αυτό δεν είναι παράδοξο, καθώς στην Ελλάδα, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης (τηλεοπτικοί σταθμοί, μεγάλες εφημερίδες και sites) πρωτίστως φροντίζουν για τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών τους, που είναι συνυφασμένα με την κρατική εξουσία. Λαμβάνουν κρατικές διαφημίσεις, πληρώνονται δηλαδή από την κυβέρνηση, επομένως, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα μέσα αυτά δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί στην παρουσίαση των γεγονότων, γιατί υπακούουν στη φωνή των αφεντικών τους.

Γι’ αυτούς υπάρχει μία μόνο αλήθεια, η αλήθεια της κυβέρνησης, οπως συμβαίνει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Σε αυτόν τον σκοταδισμό και την έλλειψη πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης, κάποιοι νέοι άνθρωποι και όχι μόνο, αντιδρούν και ανάβουν το δικό τους φως μέσα στα πυκνά σύννεφα της Μαύρης Εποχής στην οποία ζούμε. Με τις μικρές τους δυνάμεις και με μέσα πολλές φορές υποτυπώδη προσπαθούν να βρουν και να μας παρουσιάσουν την αλήθεια, ώστε να έχουμε πλήρη και σφαιρική πληροφόρηση.

Οι ταλαντούχοι αυτοί άνθρωποι παρουσιάζουν τα πράγματα ως έχουν, δίχως να αποκρύπτουν, να διαστρεβλώνουν ή να παραμορφώνουν την αλήθεια και να εξοβελίζουν τη λογική.

Τα καλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια στο YouTube

Σας τα παρουσιάζουμε με σειρά αλφαβητική, σύμφωνα με το όνομα που έχουν στο YouTube.

ΑΓΩΓΗ
Alex Stefanopoulos
AMAZING DIO
Εκρηκτικό Δελτίο ΑΡΤ – Στέφανος Χίος
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ
ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Θάνος Κόκκαλης – Δημοσιογράφος
Mr.Gnosi2go – Λάμπρος Πάσχος
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Poimenas 33
Quantum Reality 7D
Synaxaria
Terry Hatziieremias
ν

ΑΓΩΓΗ

Εκτός από τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, το κανάλι YouTube της Αγωγής καλύπτει και πρακτικά θέματα, όπως η εκγύμναση του σώματος και η διατήρηση της υγείας, η επιβίωση κάτω από δύσκολες συνθήκες, η αποθήκευση τροφίμων, αλλά και θέματα σύγχρονης και αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Εκτός από το ΑΓΩΓΗ υπάρχει και δεύτερο κανάλι, το ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
ν


ν

ΑΓΩΓΗ: 131 χιλ. εγγεγραμμένοι – 31.659.610 προβολές

ν

Alex Stefanopoulos

«Zητώ την κατανόησή σου για το ξέσπασμά μου. αλλά επειδή ξέρω πού το πάνε κυβέρνηση και κόμματα και έως πού θα το φτάσουν γι’ αυτό και προειδοποιώ!» γράφει ο μαχητικός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος στο κανάλι του στο YouTube.. Ενδιαφέροντα βίντεο με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις ειδικών που έχουν αποκλειστεί από τα mainstream κανάλια. Το μόνο περιττό ίσως είναι η μακράς διάρκειας μουσική εισαγωγή στην αρχή των βίντεο.
ν


ν

Alex Stefanopoulos: 41,4 χιλ. εγγεγραμμένοι – 4.441.287 προβολές

ν

AMAZING DIO

Ένα κανάλι στο YouTube που αυτοσυστήνεται ως «Μουσική, Μαγεία, Μυστήριο & Εναλλακτική αναζήτηση», αλλά περιέργως έχει θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και μάλιστα «καυτά», με αξιόλογες συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και ρεπορτάζ.
ν


ν

AMAZING DIO: 85,6 χιλ. εγγεγραμμένοι – 8.141.316 προβολές

ν

Εκρηκτικό Δελτίο ΑΡΤ – Στέφανος Χίος

Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ‒και μαζί το θερμόμετρο‒ ανεβαίνει, όταν εμφανίζεται ο Στέφανος Χίος στο βραδινό δελτίο του καναλιού Εκρηκτικό Δελτίο ΑΡΤ. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, που εκδίδει την εφημερίδα «Μακελειό», γνωρίζει πολλά και αποκαλύπτει το παρασκήνιο κυβέρνησης και ολιγαρχών, καθώς και τα όσα εξυφαίνονται πίσω από την πλάτη του λαού. Εξαιτίας των αποκαλύψεων, τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου 2020, ο Στέφανος Χίος δέχτηκε επίθεση από άγνωστο κουκουλοφόρο ο οποίος τον πυροβόλησε 2 φορές.

Το Εκρηκτικό Δελτίο με τον Στέφανο Χίο μπορείτε να παρακολουθήσετε και από άλλα κανάλια, όπως το Καθαρή Δύναμη (270 χιλ. εγγεγραμμένοι – 328.713.346 προβολές) Καθαρή Δύναμη 2 (15,1 χιλ. εγγεγραμμένοι – 5.156.512 προβολές), TVmax (63,8 χιλ. εγγεγραμμένοι – 47.624.880 προβολές) κ.ά..
ν


ν

Εκρηκτικό δελτίο: 1.218.922 προβολές

ν

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ

Ειδησεογραφικό και ενημερωτικό κανάλι στο YouTube με τρέχοντα θέματα και με όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
ν


ν

Ελεύθερη Πένα: 22,8 χιλ. εγγεγραμμένοι – 3.316.901 προβολές

ν

ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Το κανάλι του ΕΠΑΜ στο YouTube περιλαμβάνει καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές, όπως η εκπομπή «Στην Αιχμή του Δόρατος», με τον δημοσιογράφο Άρη Λαμπρόπουλο, με σημαντικούς καλεσμένους και πρόσωπα της επικαιρότητας. Συναρπαστικές αναδρομές καθώς και επίκαιρες αναλύσεις σε οικονομικά και ιστορικά θέματα από τον ίδιο τον Δημήτρη Καζάκη.
ν


ν

ΕΠΑΜ: 49,2 χιλ. εγγεγραμμένοι – 19.142.713 προβολές

ν

Θάνος Κόκκαλης – Δημοσιογράφος

Πρώτο σε τηλεθέαση είναι το κανάλι Θάνος Κόκκαλης. Εξαιρετική παρουσίαση διανθισμένη με χιούμορ, θεμάτων της επικαιρότητας από τον γνωστό δημοσιογράφο, με έμφαση στις αντιφάσεις και τους παραλογισμούς των κυβερνητικών λειτουργών και των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος διατηρεί επίσης τα κανάλια “Θάνος Κόκκαλης 2” και “Θάνος Κόκκαλης 3” με διάφορα βίντεο.
ν


ν

Θάνος Κόκκαλης: 192 χιλ. εγγεγραμμένοι – 39.349.573 προβολές

ν

Mr.Gnosi2go

Το συγκεκριμένο κανάλι στο YouTube σχολιασμού της επικαιρότητας είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών εάν χρειάζεστε μια γρήγορη επισκόπηση μιας έκτακτης είδησης ή αναζητάτε διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με το όνομά του, ο Λάμπρος Πάσχος διατηρεί και δεύτερο κανάλι με αποκαλύψεις.
ν


ν

Mr.Gnosi2go: 168 χιλ. εγγεγραμμένοι – 30.237.228 προβολές

ν

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Από το κανάλι Anastasis στο YouTube ένας φωτισμένος ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου που διώκεται από την Ιερά Εξέταση της εποχής μας, για τα φρονήματά του και τον ελεύθερο λόγο του, σχολιάζει την επικαιρότητα, σε μια εποχή που όλοι σχεδόν οι κληρικοί ένθεν κακείθεν έχουν υποκύψει στην πολιτική εξουσία και έχουν γίνει από ποιμένες… ντήλερς εμβολίων!

Μπορείτε να ακούσετε τον εμπνευσμένο και αποκαλυπτικό λόγο του μέσα από πολλά κανάλια στο YouTube, όπως τα “Ορθόδοξη Γνώση”, “Χριστιανός Ορθόδοξος”, “Ορθοδοξία και Πίστη”, “Χριστός Ανέστη” κ.ά.
ν


ν

Anastasis: 15 χιλ. εγγεγραμμένοι – 4.470.411 προβολές

ν

Poimenas 33 – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης

«Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει». Μια ήρεμη και νηφάλια φωνή κάνει έκκληση στη λογική μας μέσα στην παράνοια της εποχής. Ένας ιερωμένος που τιμά την Εκκλησία, αναλύει την επικαιρότητα στο κανάλι poimenas 33 του YouTube.
v

v

Poimenas 33: 14,1 χιλ. εγγεγραμμένοι – 1.581.794 προβολές

v

Quantum Reality 7D

Εναλλακτική ερμηνεία των γεγονότων από το κανάλι Quantum Reality 7D στο YouTube για όποιον αναζητά μια εις βάθος κριτική των ειδήσεων της ημέρας.
ν


v

Quantum Reality 7D: 24,9 χιλ. εγγεγραμμένοι – 4.824.995 προβολές

ν

Synaxaria – π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ιατρός

Επίκαιρες ομιλίες του γιατρού π. Αντωνίου Στυλιανάκη, αρχιμανδρίτου, στο κανάλι Synaxaria στο YouTube και δραστηριότητες της Χριστιανικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης.
ν


ν

Synaxaria: 59,2 χιλ. εγγεγραμμένοι – 7.927.203 προβολές

ν

Terry Hatziieremias

Το κανάλι του Τέρρυ Χατζηιερεμία στο YouTube είναι ένα καλό μέρος για να πάρετε μια εναλλακτική άποψη για κάποια από τα τεκταινόμενα, αν δεν σας πειράζουν τα νέα με έναν παράπλευρο έντονο σαρκασμό.
ν


ν

Terry Hatziieremias: 101 χιλ. εγγεγραμμένοι – 12.976.742 προβολές

ν

 


Translate this post