Τα καλύτερα ελληνικά ειδησεογραφικά κανάλια στο YouTube (vid)

Κατηγορία Media

MEDIA  | Ενημ. 8/11/2021, 17:56 | 22/11/2021, 22:56 | 26/11/2022, 16:28

Posted by Youmagazine Staff

 

Δέκα συν ένα κανάλια του YouTube απ’ όπου ακούτε ελεύθερο λόγο και μαθαίνετε τα νέα χωρίς λογοκρισία, μονομέρεια και την πλύση εγκεφάλου των συστημικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Christophe Deloire των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η ελεύθερη δημοσιογραφία στην Ευρώπη υφίσταται διώξεις. Image: Supplied

ν

Η ΕΛΛΑΔΑ πρόσφατα έπεσε από την 70η θέση (2021) στην 108η θέση (2022) ανάμεσα σε 180 χώρες, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την κατάταξη του 2022 World Press Freedom Index”. Πρώτες στην ελευθερία του Τύπου είναι οι Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία).

Η Γερμανία είναι στη 16η θέση, η Τσεχία την 20η, η Bρετανία στην 24η, η Γαλλία στην 26η και η Ιταλία στην 58η. Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 42η θέση.

Η Ελλάδα στην 108η θέση (έπεσε 38 ολόκληρες θέσεις) είναι ακριβώς πάνω από χώρες όπως το Τιμόρ, το Τόγκο, η Ερυθραία, η Τουρκία (149η), η Βόρεια Κορέα, το Τουρκμενιστάν, η Κίνα, το Τζιμπουτί, το Βιετνάμ, το Ιράν, η Συρία, το Λάος και η Κούβα.

Ακόμη και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ουγγαρία, η Αλβανία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Πολωνία είναι πάνω από εμάς.

Αυτό δεν είναι παράδοξο, καθώς στην Ελλάδα, πέρα από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης (τηλεοπτικοί σταθμοί, μεγάλες εφημερίδες και sites) πρωτίστως φροντίζουν για τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών τους, που είναι συνυφασμένα με την κρατική εξουσία, τη Greek Mafia και τις μυστικές υπηρεσίες. Zουν από τις κρατικές διαφημίσεις, πληρώνονται δηλαδή από την κυβέρνηση με χρήματα του λαού, και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα μέσα αυτά δεν μπορούν να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί , γιατί υπακούουν στη φωνή των αφεντικών τους – their masters’ voice.

Γι’ αυτούς υπάρχει μια μόνο αλήθεια, η αλήθεια της κυβέρνησης, οπως συμβαίνει στα ανελεύθερα και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Σε αυτόν τον σκοταδισμό και την έλλειψη πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης, κάποιοι νέοι άνθρωποι και όχι μόνο, αντιδρούν και ανάβουν το δικό τους φως μέσα στα πυκνά σύννεφα της Σκοτεινής Εποχής στην οποία ζούμε. Με τις μικρές τους δυνάμεις και με μέσα πολλές φορές υποτυπώδη προσπαθούν να βρουν και να μας παρουσιάσουν την αλήθεια, ώστε να έχουμε πλήρη και σφαιρική πληροφόρηση.

Οι ταλαντούχοι αυτοί άνθρωποι παρουσιάζουν τα πράγματα ως έχουν, δίχως να αποκρύπτουν, να διαστρεβλώνουν ή να παραμορφώνουν την αλήθεια και να εξοβελίζουν τη λογική.

Τα καλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια στο YouTube

Σας τα παρουσιάζουμε με σειρά αλφαβητική, σύμφωνα με το όνομα που έχουν στο YouTube.

ΑΓΩΓΗ
Alex Stefanopoulos
AMAZING DIO
DanteKk DFT – Kosmas Kaffes
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ
ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
Θάνος Κόκκαλης – Δημοσιογράφος
Mr.Gnosi2go – Λάμπρος Πάσχος
Poimenas 33
Quantum Reality 7D
Synaxaria
ν

ΑΓΩΓΗ

Εκτός από τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, το κανάλι YouTube της Αγωγής καλύπτει και πρακτικά θέματα, όπως η εκγύμναση του σώματος και η διατήρηση της υγείας, η επιβίωση κάτω από δύσκολες συνθήκες, η αποθήκευση τροφίμων, αλλά και θέματα σύγχρονης και αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Εκτός από το ΑΓΩΓΗ υπάρχει και δεύτερο κανάλι, το ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
ν


ν

ΑΓΩΓΗ: 173 χιλ. εγγεγραμμένοι – 33.167.293 προβολές

ν

Alex Stefanopoulos

«Zητώ την κατανόησή σου για το ξέσπασμά μου. αλλά επειδή ξέρω πού το πάνε κυβέρνηση και κόμματα και έως πού θα το φτάσουν γι’ αυτό και προειδοποιώ!» γράφει ο μαχητικός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος στο κανάλι του στο YouTube.. Ενδιαφέροντα βίντεο με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις ειδικών που έχουν αποκλειστεί από τα mainstream κανάλια. Το μόνο περιττό ίσως είναι η μακράς διάρκειας μουσική εισαγωγή στην αρχή των βίντεο.
ν


ν

Alex Stefanopoulos: 60,3 χιλ. εγγεγραμμένοι – 5.995.835 προβολές

ν

AMAZING DIO

Ένα κανάλι στο YouTube που αυτοσυστήνεται ως «Μουσική, Μαγεία, Μυστήριο & Εναλλακτική έρευνα», αλλά περιέργως έχει θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και μάλιστα «καυτά», με αξιόλογες συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και ρεπορτάζ.
ν


ν

AMAZING DIO: 103 χιλ. εγγεγραμμένοι – 11.084.960 προβολές

ν

DanteKk DFT – Kosmas Kaffes

Ένα πρωτότυπο και δυναμικό κανάλι στο YouTube, από τον Κοσμά Καφέ, από το χωριό Βερδικούσα της Λάρισας, ο οποίος συνδυάζει το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Ο Κοσμάς Καφές δεν είναι ένας συνηθισμένος fitness instructor. Στο κανάλι του μπορείς να βρεις από προϊόντα έως σχολιασμό της επικαιρότητας και συμβουλές για έναν καλύτερο και ολοκληρωμένο τρόπο ζωής.

Τον Κοσμά Καφέ τον έμαθε το πανελλήνιο όταν μαζί με την ομάδα του Parkour Dragon Fire Team μετείχε το 2017 στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο». O Καφές έχει ξεπεράσει τους 68.000 ακολούθους στο Instagram.
ν


ν

DanteKk DFT: 141 χιλ. εγγεγραμμένοι – 19.532.981 προβολές

ν

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ

Ειδησεογραφικό και ενημερωτικό κανάλι στο YouTube με τρέχοντα θέματα και με όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
ν


ν

Ελεύθερη Πένα: 54,8 χιλ. εγγεγραμμένοι – 7.995.849 προβολές

ν

ΕΠΑΜ – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Το κανάλι του ΕΠΑΜ στο YouTube περιλαμβάνει καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές, όπως η εκπομπή «Στην Αιχμή του Δόρατος», με τον δημοσιογράφο Άρη Λαμπρόπουλο, με σημαντικούς καλεσμένους και πρόσωπα της επικαιρότητας. Συναρπαστικές αναδρομές καθώς και επίκαιρες αναλύσεις σε οικονομικά και ιστορικά θέματα από τον ίδιο τον Δημήτρη Καζάκη.
ν


ν

ΕΠΑΜ: 61 χιλ. εγγεγραμμένοι – 19.813.913 προβολές

ν

Θάνος Κόκκαλης – Δημοσιογράφος

Πρώτο σε τηλεθέαση είναι το κανάλι Θάνος Κόκκαλης. Εξαιρετική παρουσίαση διανθισμένη με χιούμορ, θεμάτων της επικαιρότητας από τον γνωστό δημοσιογράφο, με έμφαση στις αντιφάσεις και τους παραλογισμούς των κυβερνητικών λειτουργών και των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Ο δημοσιογράφος διατηρεί επίσης τα κανάλια “Θάνος Κόκκαλης 2” και “Θάνος Κόκκαλης 3” με διάφορα βίντεο.
ν


ν

Θάνος Κόκκαλης: 247 χιλ. εγγεγραμμένοι – 42.251.912 προβολές

ν

Mr.Gnosi2go

Το συγκεκριμένο κανάλι στο YouTube σχολιασμού της επικαιρότητας είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών εάν χρειάζεστε μια γρήγορη επισκόπηση μιας έκτακτης είδησης ή αναζητάτε διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με το όνομά του, ο Λάμπρος Πάσχος διατηρεί και δεύτερο κανάλι με αποκαλύψεις.
ν


ν

Mr.Gnosi2go: 245 χιλ. εγγεγραμμένοι – 34.175.535 προβολές

ν

Poimenas 33 – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης

«Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει». Μια ήρεμη και νηφάλια φωνή κάνει έκκληση στη λογική μας μέσα στην παράνοια της εποχής. Ένας ιερωμένος που τιμά την Εκκλησία και τον μοναστικό βίο, αναλύει την επικαιρότητα στο κανάλι poimenas 33 του YouTube, καθώς και στο κανάλι Εγρήγορση.
v


v

Poimenas 33: 17,4 χιλ. εγγεγραμμένοι – 1.884.693 προβολές

v

Quantum Reality 7D

Εναλλακτική ερμηνεία των γεγονότων από το κανάλι Quantum Reality 7D στο YouTube για όποιον αναζητά μια εις βάθος κριτική των ειδήσεων της ημέρας.
ν


v

Quantum Reality 7D: 30 χιλ. εγγεγραμμένοι – 5.297.266 προβολές

ν

Synaxaria – π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ιατρός

Επίκαιρες ομιλίες του γιατρού π. Αντωνίου Στυλιανάκη, αρχιμανδρίτου, στο κανάλι Synaxaria στο YouTube και δραστηριότητες της Χριστιανικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης.

Τον άξιο ιερωμένο μπορείτε επίσης να τον δείτε και στο κανάλι π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ιατρός.
ν


ν

Synaxaria: 63,9 χιλ. εγγεγραμμένοι – 8.740.616 προβολές

ν


Translate this post