Ποια είναι η αλλόκοτη μορφή που εμφανίστηκε πάνω από την Κωνσταντινούπολη;

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Υπερκόσμια εμφάνιση, κακός οιωνός ή τυχαίο φαινόμενο παρειδωλίας; Η μορφή σον ουρανό της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε αναταραχή.

Κεραυνοί στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Πηγή: YouTube

ν

Η ΧΘΕΣΙΝΗ νεροποντή που έπληξε την Πόλη εκτός από κεραυνούς είχε και κάτι άλλο. Λίγο μετά το τέλος της βροχής πολλοί παρατήρησαν μια μυστηριώδη μορφή που σχηματίστηκε στα σύννεφα να «κοιτά» βλοσυρά την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα η στιγμή καταγράφηκε και σε βίντεο και αυτό κυκλοφόρησε αρχικά στο Air Forum πριν γίνει ανάρπαστο. Τα σχόλια ποικίλλουν ως προς ποια μπορεί να ήταν η μορφή που εμφανίστηκε, σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται παρειδωλία.

Οι πιο φανατικοί είδαν τον Κεμάλ Ατατούρκ, άλλοι είδαν τον… Φρανκ Ζάπα, οι περισσότεροι όμως είδαν τον Νίκολα Τέσλα, τον «άρχοντα των κεραυνών».

Το θέμα πάντως απασχόλησε έντονα το τουρκικό κοινό. Είναι κάποιος άσχημος οιωνός για την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη ή πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός;
ν

Η μυστηριώδης μορφή στον ουρανό της Πόλης. Πηγή: imgur
ν

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται παράξενοι σχηματισμοί στον ουρανό της Τουρκίας. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν κάποια από αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα.
ν

Ασυνήθιστοι σχηματισμοί νεφών στη δυτική Τουρκία, τον Μάρτιο του 2015. Το φαινόμενο έγινε viral στα κοινωνικά μέσα και ονομάστηκε «πύλη στον παράδεισο». Πηγή: Hurriyet
v

Ένας παράξενος σχηματισμός νεφών που συνοδευόταν από μυστηριώδεις ήχους εμφανίστηκε πάνω από το Τοκάτ, στη Μαύρη Θάλασσα, τον Φεβρουάριο του 2015. Πηγή: Strange Sounds
ν

 


Translate this post