Κοπέλα έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε, νομίζοντας ότι κάνει μπάντζι τζάμπινγκ

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια 25χρονη κοπέλα σκοτώθηκε, κάνοντας μπάντζι τζάμπινγκ από ύψος 45 μέτρων, χωρίς όμως να είναι δεμένη με το ελαστικό σχοινί.

Η στιγμή που η κοπέλα πηδάει από τη γέφυρα για να συναντήσει το θάνατό της. Πηγή: YouTube

ν

ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, η Γεσένια Μοράλες, 25 ετών, συνάντησε τον θάνατό της, πηδώντας από μια γέφυρα, όπου είχε πάει για να κάνει μπάντζι τζάμπινγκ με τον φίλο της. Σκοτώθηκε εξαιτίας μιας γελοίας ασυνεννοησίας: ενώ η κοπέλα πίστευε ότι ήταν ασφαλής με το ελαστικό σχοινί που είχε δέσει τους αστραγάλους της, ο φίλος της πάνω στη γέφυρα δεν είχε ασφαλίσει την άλλη άκρη του σχοινιού.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στην πόλη Αμαγκά της βόρειας Κολομβίας, ένα τουριστικό θέρετρο, διάσημο για την παλιά ξύλινη σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται πάνω από έναν γκρεμνό με τροπική βλάστηση.

Φαίνεται ότι η κοπέλα ανυπομονούσε να πηδήξει στο κενό και παρεξήγησε το σήμα που έκανε το προσωπικό της γέφυρας, εκλαμβάνοντάς το ως OK, ενώ το σήμα να πηδήξει προοριζόταν για τον φίλο της και όχι για εκείνη.

Φανταστείτε την έκπληξή της όταν, καθώς πλησίαζε με ταχύτητα το έδαφος με το κεφάλι, ενώ περίμενε να τη σηκώσει προς τα επάνω το ελαστικό σχοινί, ο μηχανισμός δεν λειτούργησε και η άτυχη κοπέλα καρφώθηκε στο έδαφος από ύψος 45 μέτρων.
ν

Η στιγμή που η Γεσένια Μοράλες πηδάει από τη γέφυρα για να συναντήσει τον θάνατό της. Πηγή: YouTube
ν

Η νεαρή δικηγόρος ετοιμαζόταν να κάνει το πρώτο της μπάντζι τζάμπινγκ και είχε πάει με τον φίλο της στο δημοφιλές αυτό σημείο της Κολομβίας, σε μια εκδρομή που είχε διοργανώσει η Sky Bungee Jumping.

Ο φίλος της μόλις είδε τη σύντροφό του να πέφτει στο κενό πριν από αυτόν, πήδηξε αμέσως πίσω της μήπως και μπορέσει να τη σώσει, πράγμα που φυσικά ήταν αδύνατο, Τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ.
ν

Η Γεσένια Μοράλες, 25 ετών, έπεσε από ύψος 45 μέτρων, πηδώντας από μια παλιά ξύλινη γέφυρα στην Αμαγκά της βόρειας Κολομβίας, την Κυριακή, χωρίς το ελαστικό καλώδιο που είχε δεμένο στα πόδια της να είναι στερεωμένο στην άλλη άκρη. Πηγή: Instagram
v

Αριστερά: η στιγμή που πέφτει στο κενό η Γεσένια Μοράλες. Δεξιά: ο φίλος της πηδάει αμέσως μετά από αυτήν μήπως και μπορέσει να τη σώσει. Πηγή: YouTube
ν

Πλησιάζοντας στο έδαφος, ο φίλος της έλυσε το σχοινί που τον κρατούσε δεμένο και έπεσε δίπλα στο σημείο που είχε πέσει η Μοράλες. Προσπάθησε να τη συνεφέρει, κάνοντάς της τεχνική αναπνοή, αλλά μάταια.

Όταν έφτασαν οι διασώστες, απλώς διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρή.

Ο Gustavo Guzmán, ο δήμαρχος του δήμου Fredonia, είπε στην εφημερίδα El Tiempo: «Η κοπέλα μπερδεύτηκε. Το σήμα προοριζόταν για το αγόρι που προηγείτο, ότι μπορούσε να πηδήξει, καθώς εκείνος ήταν ήδη συνδεδεμένος με τον εξοπλισμό ασφαλείας.

»Η κοπέλα νόμισε ότι το σήμα προοριζόταν για την ίδια και πήδηξε χωρίς το σχοινί της να είναι στερεωμένο».
ν

Όταν το προσωπικό έδωσε το σήμα να πηδήξει το αγόρι, η Μοράλες νόμισε ότι το σήμα απευθυνότνα στην ίδια και πήδηξε στο κενό, χωρίς να γνωρίζει ότι το σχοινί που είχε δεμένο στους αστραγάλους της δεν ήταν στερεωμένο στην άλλη άκρη. Πηγή: Instagram
v

 


Translate this post