Αγιασμός πόλης από ελικόπτερο κατά της βίας και των ναρκωτικών

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Με αγιασμό από ελικόπτερο σκοπεύει να «ψεκάσει» την Μπουεναβεντούρα ο τοπικός επίσκοπος, για να σταματήσει τη βία και τη διαφθορά που μαστίζει αυτή την κολομβιανή πόλη.

Συμβαίνουν στην Κολομβία. Επίσκοπος θα εξορκίσει πόλη ραντίζοντάς την με αγιασμό από ελικόπτερο. Image: Supplied

ν

ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ από αέρος προτίθεται να κάνει ο Πατήρ Ρούμπεν Ντάριο Χιαραμίγιο Μόντογια (Ruben Dario Jaramillo Montoya) επίσκοπος της Μπουεναβεντούρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα βίαιων εγκλημάτων και διαφθοράς στην πόλη αυτή της Κολομβίας, που έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων.

Η Μπουεναβεντούρα είναι λιμάνι στον Ειρηνικό Ωκεανό, απ’ όπου τα ναρκωτικά από το Μεδεγίν στα βόρεια και το Κάλι στα νότια, τις δύο μεγαλύτερες περιοχές παραγωγής κοκαΐνης στον κόσμο, φορτώνονται σε πλοία για να μεταφερθούν σε όλες τις άλλες πόλεις και χώρες του κόσμου.

Από την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ μέχρι σήμερα, η πόλη αυτή, εκτός από τη φτώχεια, μαστίζεται από τη διαφθορά και το έγκλημα, καθώς οι διάφορες συμμορίες, επίσημες και μη, προσπαθούν να αρπάξουν ένα κομμάτι από τον «θησαυρό» πριν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Πατήρ Μόντογια έχει ζητήσει ένα ελικόπτερο από το Ναυτικό της Κολομβίας, και έχει ήδη προγραμματίσει να ψεκάσει με αγιασμό την πόλη στις 13 ή 14 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το έγκλημα.

Πρόκειται για τις καλύτερες ημερομηνίες όπως πιστεύει ο εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας, αφού τότε πραγματοποιούνται οι ετήσιοι εορτασμοί για τους πολιούχους αγίους της Μπουεναβεντούρα.

«Πρέπει να απομακρύνουμε τον διάβολο από την Μπουεναβεντούρα», αναφέρει ο Πατήρ Μόντογια στην κολομβιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα rcnradio.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ηρεμία που έχει χάσει η πόλη μας εξαιτίας των εγκλημάτων και των πράξεων διαφθοράς, από το διαβολικό λαθρεμπόριο ναρκωτικών που έχει εισβάλλει στο λιμάνι μας», τόνισε ο Καθολικός Επίσκοπος.
ν

Ο επίσκοπος θα πετάξει πάνω από την πόλη με ελικόπτερο, ραντίζοντάς την με άφθονο αγιασμό. Image: Supplied
ν

Θα πετάξει λοιπόν, πάνω από την πόλη, ραντίζοντάς την με αγιασμό «για να εξορκίσουμε, να εξοντώσουμε τους δαίμονες που καταστρέφουν το λιμάνι, έτσι ώστε να έρθει η ευλογία του Θεού και να απομακρύνει όλο αυτό το κακό που έχει εισβάλλει στους δρόμους μας», κατά δήλωση του Πατρός Μόντογια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, σκοτώθηκαν βίαια 51 άνθρωποι στη Μπουεναβεντούρα, 20 περισσότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Όπως ειπώθηκε, αυτό συμβαίνει επειδή το λιμάνι της κατέχει στρατηγική θέση για τη διακίνηση των ναρκωτικών από τα τοπικά και διεθνή καρτέλ.

Ο από αέρος μαζικός εξορκισμός του Πατρός Μόντογια, είναι ίσως η τελευταία λύση, όπως πιστεύουν αξιωματούχοι της Εκκλησίας αλλά και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας, για να σταμήσει το κακό και να επιστρέψει η ειρήνη και η γαλήνη στην πόλη.
ν

Αριστερά ο επίσκοπος Μόντογια και δεξιά οι ερημωμένοι από το έγκλημα δρόμοι της παραγκούπολης της Μπουεναβεντούρα. Image: Supplied
ν

 


Translate this post