68 πυρκαγιές στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Εξήντα οκτώ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καίγοντας πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες, αλλά και στάβλους με ζώα, που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ η Ελλάδα καίγεται, καθώς με την ανυπαρξία νομοθεσίας για την προστασία των δασών και της ελλιπούς ετοιμότητας των αρμοδίων αρχών, η χώρα έχει αφεθεί στο έλεος των εμπρηστών που επιδιώκουν τη δημιουργία οικοπέδων στις περιοχές που καίγονται αλλά και βιομηχανικών μονάδων, στο όνομα… της πράσινης ανάπτυξης!

Έτσι, για μια ακόμη φορά τα πύρινα μέτωπα έκαψαν δασική έκταση στη νότια πλευρά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες έχουν γίνει στάχτη ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν.

Συνολικά εξήντα οκτώ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα και επιχείρησαν 985 πυροσβέστες με 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 421 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και περιοδικά επιχείρησαν 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Λόγω της επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, με τους κατοίκους νωρίς το πρωί να επιστρέφουν στις οικίες τους.
ν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

Κάηκε ένα σπίτι στην Κυψέλη Τροιζηνίας

Κάηκε ένα σπίτι στην κοινότητα Κυψέλης από την πυρκαγιά στην Τροιζηνία Μεθάνων που ξέσπασε το απόγευμα και προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική, καθώς απείλησε σοβαρά του οικισμό. Από την πρώτη στιγμή με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι της Κυψέλης και δόθηκε μάχη για να σωθεί το χωριό. Ωστόσο, έκαψαν τελικά ένα σπίτι που βρίσκεται στο άκρο του χωριού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν εκεί τη φωτιά, ενώ έφτασαν και ενισχύσεις που την αντιμετωπίζουν τις εστίες.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει πολύ καλύτερη εικόνα και δεν εμπνέει ανησυχία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μετά και τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν συνολικά 79 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ριτσώνα Ευβοίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ριτσώνα του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, 1 ελικόπτερο και υδροφόρες ΟΤΑ.
v

 


Translate this post