Μια φυλακή για δαίμονες στην έρημο της Υεμένης (vid)

Κατηγορία NEWS, Αρχαία Μυστήρια

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια μυστηριώδης οπή που φτάνει σε βάθος 250 μέτρων και μυρίζει άσχημα πιστεύεται ότι είναι φυλακή για δαίμονες.

Μια εναέρια άποψη του «πηγαδιού της κόλασης» στην Υεμένη. Πηγή: AFP

ν

ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟ από μυστήριο και ιστορίες δαιμόνων, το πηγάδι του Μπαρχούτ στα ανατολικά της Υεμένης ‒γνωστό επίσης ως «Πηγάδι της Κόλασης»‒ είναι ένα λίγο κατανοητό φυσικό θαύμα.

Πιο κοντά στα σύνορα με το Ομάν παρά στην πρωτεύουσα Σαναά, σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων, η τεράστια τρύπα στην έρημο της επαρχίας Αλ-Μάχρα έχει διάμετρο 30 μέτρα και βάθος μεταξύ 100 και 250 μέτρων.

Η τοπική παράδοση λέει ότι δημιουργήθηκε ως φυλακή για τους δαίμονες ‒ μια φήμη που ενισχύεται από τις δυσάρεστες οσμές που αναβλύζουν από τα βάθη της οπής.

Οι αρχές της Υεμένης λένε ότι δεν γνωρίζουν πόσο βαθιά είναι η τρύπα ή τι βρίσκεται μέσα σε αυτήν.

«Είναι ένα πολύ βαθύ πηγάδι ‒ δεν έχουμε φτάσει ποτέ στον πυθμένα του, καθώς υπάρχει ελάχιστο οξυγόνο και δεν υπάρχει εξαερισμός», δήλωσε ο Salah Babhair, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωλογίας και Ορυκτών Πόρων της Mάχρα.
ν

Αεροφωτογραφία με το πηγάδι του Μπαρχούτ, γνωστό ως «Πηγάδι της Κόλασης», στην έρημο της επαρχίας Αλ-Μάχρα της Υεμένης. Πηγή: AFP
ν

«Όταν ερευνήσαμε την περιοχή, κατεβήκαμε στο πηγάδι, αλλά φτάσαμε μόνο σε βάθος περίπου 60 μέτρων. Μέσα παρατηρήσαμε μερικά πολύ περίεργα πράγματα… Μυρίσαμε επίσης κάτι περίεργο… Είναι μια παράξενη και μυστηριώδης κατάσταση».

Το φως του ήλιου δεν φτάνει πολύ μακριά από το στόμιο του πηγαδιού και λίγα μπορούν να φανούν εκτός από τα πουλιά που πετούν μέσα και έξω από τα βάθη του.

Όσοι επιχείρησαν να βιντεοσκοπήσουν το εσωτερικό του πηγαδιού απέτυχαν. λέγοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δουν μέσα σε αυτό. Η τοπική δεισιδαιμονία υποστηρίζει ότι όσα αντικείμενα βρίσκονται κοντά στην τρύπα πέφτουν μέσα σε αυτήν και χάνονται.

Ο Babhair πιστεύει ότι το πηγάδι έχει ηλικία «πολλών εκατομμυρίων» ετών. «Τέτοιου είδους γεωλογικοί σχηματισμοί απαιτούν περισσότερη μελέτη και έρευνα απ’ ό,τι συνήθως», λέει.

Επειδή το πηγάδι είναι τόσο παλιό, μέσα στους αιώνες έχουν δημιουργεί πολλές ιστορίες με επίκεντρο τους δαίμονες που κρύβονται μέσα του ‒ υπερφυσικά υπερμεγέθη όντα γνωστά ως «τζίνια», Από τα πιο γνωστά είναι το τζίνι που βγήκε από το λυχνάρι του Αλαντίν.
ν

Η τεράστια τρύπα στην έρημο της επαρχίας Αλ-Μάχρα έχει διάμετρο 30 μέτρα και βάθος μεταξύ 100 και 250 μέτρων. Πηγή: AFP
ν

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πλησιάζουν την τεράστια τρύπα γιατί φοβούνται αυτό που κρύβεται μέσα της. Φοβούνται ακόμη και να συζητήσουν γι’ αυτήν, γιατί θεωρούν ότι φέρνει κακή τύχη.

Η αλήθεια είναι ότι η Υεμένη μόνο κακή τύχη έχει μέχρι τώρα.

Η χώρα βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2014, μια αιματηρή αναμέτρηση μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών Χούτι.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι η Υεμένη υφίσταται τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια εκτοπισμένους και τα δύο τρίτα του πληθυσμού των 30 εκατομμυρίων κατοίκων να εξαρτώνται από κάποια μορφή εξωτερικής βοήθειας.
ν

The giant hole in the desert of Al-Mahra province, Yemen. 250m deep ‘Well of Hell’ | YouTube TV Española 24/7
ν

ν

 


Translate this post