Χωρίζουν Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια

Κατηγορία Πρόσωπα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός της Μελίντα χωρίζουν μετά από 27 χρόνια, έχοντας κάνει περιουσία 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: News Media

ν

Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, 65 ετών, και η σύζυγός του Μελίντα, 56 ετών, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν.

Θα είναι ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια στην ιστορία, καθώς το ζευγάρι έχει δημιουργήσει από τις φιλανθρωπίες περιουσία άνω των 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Γκέιτς αναφέρει τα εξής: «Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά στη σχέση μας, καταλήξαμε στην απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας. Τα τελευταία 27 χρόνια μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και δημιουργήσαμε ένα Ίδρυμα με δραστηριότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να διάγουν υγιή και παραγωγικό βίο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην αποστολή αυτή και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στο ίδρυμα, αλλά πλέον δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί σαν ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητάμε να μας δοθεί χώρος και να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή της οικογένειας μας καθώς ξεκινάμε στη νέα φάση της ζωής μας».
ν

ν

Το 2029 καταγράφηκαν πάνω από 750.000 διαζύγια στις ΗΠΑ, ανάμεσα στα οποία μερικών υπερπλουσίων ατόμων, όπως ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που μοιράστηκε με την πρώην σύζυγό του μια περιουσία αξίας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του χωρισμού των Γκέιτς δεν έχουν γίνει γνωστές. Το περασμένο έτος ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft και ξεκίνησε να δαπανά περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα “Bill and Melinda Gates Foundation”. Οι δύο είναι συνπρόεδροι του Ιδρύματος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000. 

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Μελίντα Γκέιτς, πρώην μάνατζερ της Microsoft, έχει γίνει υπέρμαχος και αυτή της πώλησης εμβολίων στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, στο πλαίσιο του ρόλου της στο Ίδρυμα. Μαζί με τον σύζυγό της μετέχουν στις περισσότερες εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο νησί Λανάι της Χαβάης το 1994. Έχουν τρία παιδιά ‒ τη Τζένιφερ, 25 ετών, τον Ρόρι Τζον, 21 ετών και την Φοίβη, 18 ετών. 
ν

 


Translate this post