1593: Στρατιώτης τηλεμεταφέρθηκε από τις Φιλιππίνες στο Μεξικό (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η τηλεμεταφορά δεν χρειάζεται προχωρημένη τεχνολογία, όπως δείχνει η περίπτωση ενός στρατιώτη που το 1593 βρέθηκε αυτόματα από τις Φιλιππίνες στο Μεξικό.

Για την τηλεμεταφορά δεν χρειάζεται προχωρημένη τεχνολογία. Image: Supplied

ν

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ να πέφτετε για ύπνο σε ένα μέρος και την επόμενη μέρα, όταν ξυπνάτε, να βρίσκεστε σε ένα άγνωστο μέρος, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και όμως, αυτό συνέβη στον Χιλ Πέρες (Gil Perez), έναν Ισπανό στρατιώτη που στάθμευε στη Μανίλα των Φιλιππίνων το 1593.

Την ημέρα της τηλεμεταφοράς, 24 Οκτωβρίου 1593, ο Πέρες ήταν σε επιφυλακή στο παλάτι του κυβερνήτη στη Μανίλα. Κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών, η Μανίλα είχε δεχτεί επίθεση από Κινέζους πειρατές και ο κυβερνήτης είχε σκοτωθεί την προηγούμενη ημέρα. Ο Πέρες φύλαγε σκοπιά πολλές ώρες και ένιωθε εξαντλημένος. Κάποια στιγμή έκλεισε τα μάτια και έγειρε πάνω στον τοίχο για να ξεκουραστεί.

Του φάνηκε ότι πέρασαν λίγα λεπτά. Άνοιξε τα μάτια του και –ω του θαύματος!– βρέθηκε σε μια άλλη τοποθεσία, όπου όλα ήταν διαφορετικά. Το μέρος όπου βρισκόταν ήταν άγνωστο. Σε κατάσταση σύγχυσης σκέφθηκε πως αν συνέχιζε τα καθήκοντά του, όλα θα γίνονταν φυσιολογικά.

Είδε κάποιον να τον πλησιάζει και να τον κοιτάζει απορημένος (πιθανότατα λόγω της στολής). Ο ντόπιος είπε στον Πέρεσ ότι ήταν το πρωί της 25ης Οκτωβρίου και ότι δεν ήταν στις Φιλιππίνες αλλά στην Πόλη του Μεξικού. Συγκριμένα, βρισκόταν στην Πλάθα Μαγιόρ Θόκαλο (Plaza Mayor Zócalo) περίπου 9.000 ναυτικά μίλια μακριά από τη Μανίλα!

Ο Πέρες δεν μπορούσε να πιστέψει ότι βρισκόταν στην Πόλη του Μεξικού. Δεν θυμόταν να έχει ταξιδέψει και ήταν βέβαιος ότι είχε κλείσει τα μάτια του για λίγες στιγμές. Για να μην χάσει τα λογικά του, αλλά και για ν’ αποδείξει ότι βρισκόταν στη Μανίλα, είπε ότι είχε παρακολουθήσει τη δολοφονία του κυβερνήτη μερικές ώρες πριν.

Θεωρήθηκε τρελός. Οι αρχές τον συνέλαβαν και τον έριξαν στη φυλακή με την κατηγορία της εγκατάλειψης στρατιωτικού καθήκοντος ή θέσης χωρίς άδεια και με την υποψία ότι ήταν λάτρης του Διαβόλου. Στη συνέχεια ανακρίθηκε, αλλά το μόνο που μπορούσε να πει ήταν ότι είχε διανύσει την απόσταση μεταξύ Φιλιππίνων και Μεξικού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ότι δεν είχε καμία εξήγηση για το πώς συνέβη αυτό.

Δύο μήνες αργότερα έφτασαν στο Μεξικό τα νέα από τις Φιλιππίνες. Ο τοπικός κυβερνήτης είχε πράγματι σκοτωθεί την ημερομηνία που ο Πέρες είχε δηλώσει στις αρχές. Κάποιοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο Πέρες ήταν παρών κατά τα γεγονότα στη Μανίλα. Μάλιστα, ένας από τους επιβάτες του πλοίου που είχε ταξιδέψει από τη Μανίλα στο Μεξικό και είχε φέρει τα νέα για τη δολοφονία του κυβερνήτη αναγνώρισε τον Πέρες και ορκίστηκε ότι τον είχε δει στο κυβερνείο στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Τελικά, ο Πέρεε επέστρεψε στη Μανίλα και συνέχισε τη ζωή και τα καθήκοντά του ως στρατιώτης.

Η εξωφρενική αυτή υπόθεση βρίσκεται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε λίγα χρόνια αργότερα από τον Αντόνιο ντι Μόργκα (Antonio de Morga), Ισπανό στρατιώτη, δικηγόρο, ιστορικό και υψηλόβαθμο αποικιακό αξιωματούχο για 43 χρόνια στις Φιλιππίνες (1594 – 1604), τη Νέα Ισπανία και το Περού. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1609 με τον τίτλο “Sucesos de las islas Filipanas” (Εκδηλώσεις στα νησιά των Φιλιππίνων), Mexico: Casa de Geronimo Balli.
v

Real Teleportation Footage That’s Scaring Scientists | Slapped Ham
ν

ν

 


Translate this post