Κυβερνήτης του Τέξας: Lockdown τέλος! Επιστροφή στην κανονικότητα!

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΗΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο κυβερνήτης του Τέξας καταργεί τις μάσκες και δίνει εντολή σε καταστήματα και επιχειρήσεις να επιστρέψουν στο 100% της λειτουργίας τους.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ. Πηγή: YouTube

ν

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ κατάργησε σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό στην πολιτεία του, δίνοντας άδεια στις επιχειρήσεις να αρχίσουν να λειτουργούν με 100 τοις εκατό πληρότητα από τις 10 Μαρτίου. Επιπλέον απέσυρε το νόμο που απαιτούσε να φορούν οι πολίτες καλύμματα προσώπου.

Ο Άμποτ ανακοίνωσε τα «συναρπαστικά νέα» κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Lubbock την Τρίτη, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους μικρούς επιχειρηματίες και τους ηγέτες της κοινότητας ότι η εντολή για τη χρήση μάσκας ‒σε ισχύ από τον Ιούλιο‒ δεν ίσχυε πια.

«Πρέπει τώρα να κάνουμε περισσότερα για να αποκαταστήσουμε τα μέσα διαβίωσης και την κανονικότητα για τους Τεξανούς, ανοίγοντας το Τέξας 100 τοις εκατό», δήλωσε ο Άμποτ την Τρίτη, την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Τέξας.

«Μην κάνετε λάθος, η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά είναι σαφές από τις αποθεραπείες, τους εμβολιασμούς, τις μειωμένες νοσηλείες και τις ασφαλείς πρακτικές που χρησιμοποιούν οι Τεξανοί ότι οι περιορισμοί δεν χρειάζονται πλέον».

Να σημειωθεί ότι ο Γκρέγκορυ Άμποτ είναι νομικός και υπηρετεί ως 48ος κυβερνήτης του Τέξας από το 2015. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και έχει υπηρετήσει ως 50ος Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, καθώς και ως Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Τέξας.

«Με αυτήν την εκτελεστική εντολή, διασφαλίζουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες στο Τέξας έχουν την ελευθερία να καθορίσουν τη μοίρα τους».
ν

ν

Η ανακοίνωση ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν με όλο το δυναμικό τους προκάλεσε αναμφίβολα μεγάλη ανακούφιση και οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Τα νέα ενθουσίασαν κυρίως εκείνα τα ιδρύματα και τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά κι από τις καταστροφές που προκάλεσε μια από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του Τέξας.

Η χιονοθύελλα που χτύπησε στα τέλη του περασμένου μήνα την πολιτεία προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης για πολλές μέρες σε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους και άφησε πίσω της 15 νεκρούς και 30 αγνοούμενους.
ν

ν

Ο κυβερνήτης, που διαθέτει όπως φαίνεται ανθρωπιά, γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα συνεχή lockdowns και αποφάσισε την επιστροφή στην κανονικότητα, αντιλαμβανόμενος ότι η παράταση των περιορισμών οδηγεί τους πολίτες στην ανεργία, στα χρέη, στην ένδεια και τελικά στην εξαθλίωση και τον θάνατο.

Όσον αφορά τον κορονοϊό, την Τρίτη το Τέξας ανακοίνωσε 8.140 νέες περιπτώσεις Covid-19, λιγότερες κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Υπήρξαν 129 θάνατοι, παρουσιάζοντας μείωση 13% σε δύο εβδομάδες, ενώ 5.611 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Το Τέξας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ μετά την Καλιφόρνια, με περίπου 30.000.000 πληθυσμό. Πρωτεύουσα του Τέξας είναι το Όστιν και μεγαλύτερη πόλη του, το Χιούστον.

Η απόφαση του κυβερνήτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υποστηρίζει τόσο πολύ την ιδέα των μασκών που σχεδίαζε να στείλει εκατομμύρια από αυτές σε όλη τη χώρα. Πάντως οι υπόλοιποι Αμερικανοί θα παραμείνουν υπό περιορισμό μέχρι το 2022, όσο υπολογίζεται δηλαδή ότι θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.
ν

ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΙ

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Τέξας, η πολιτεία του Μισισίπι ήρε και αυτή όλες τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ σάλο προκάλεσε η δήλωση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση των δύο αμερικανικών πολιτειών για την άρση των απαγορεύσεων για τον κορονοϊό «αποτέλεσμα της σκέψης ενός Νεάντερνταλ».

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια σκέψη τύπου Νεάντερνταλ η οποία λέει ότι είμαστε καλά τώρα, βγάλτε τις μάσκες σας, Ξεχάστε κάτι τέτοιο. Η μάσκα έχει ακόμη μεγάλη σημασία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ν

ν

 


Translate this post