Γάτα κάνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο του Σουδάν

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γάτα επιχείρησε να κάνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο του Σουδάν, καθώς δεν υπάρχει κανένα μέτρο απέναντι στα πονηρά αυτά αιλουροειδή.

Image credit: Pixabay

ν

ΕΝΑ επιβατικό αεροπλάνο του Σουδάν αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, όταν οι πιλότοι δέχτηκαν επίθεση στο πιλοτήριο από μια θυμωμένη γάτα, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους.

Η πτήση της Τετάρτης, 24 Φεβρουαρίου, για την αεροπορική εταιρεία Tarco του Σουδάν με προορισμό την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, κυλούσε ομαλά. όταν ένας απρόσμενος εισβολέας προκάλεσε στον αέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αφού αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαρτούμ, το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα για περίπου μισή ώρα όταν ένας μη εγγεγραμμένος επιβάτης εντοπίστηκε μέσα στην καμπίνα του πιλότου. Ο εν λόγω επιβάτης ήταν μια άγρια ​​γάτα, σύμφωνα με έκθεση του τοπικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Al-Sudani.

Η γάτα σαφώς ανήκε σε αυτούς που δεν τους αρέσουν οι πτήσεις. Έτσι, θύμωσε και επιτέθηκε στο πλήρωμα. Και καθώς όλες οι προσπάθειες για τη σύλληψη και περιορισμό του τριχωτού αεροπειρατή απέτυχαν, ο πιλότος αποφάσισε να γυρίσει το αεροπλάνο και να επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Al-Sudani, πριν ξεκινήσει, το αεροσκάφος στάθμευσε τη νύχτα σε ένα υπόστεγο στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Πιθανότατα η γάτα μπήκε μέσα κατά τη διάρκεια καθαρισμού του αεροσκάφους ή του μηχανικού ελέγχου και έκρυψε μέσα στο πιλοτήριο, ποιος ξέρει με ποια ανομολόγητα σχέδια στο μυαλό της.

Και μόλις το αεροπλάνο ξεκίνησε, βγήκε από την κρυψώνα της για να κάνει έκπληξη στους πιλότους.
ν

ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ

Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα «πειρατείας» αυτού του είδους. Το 2004, ένα βελγικό αεροσκάφος με 62 άτομα αναγκάστηκε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όταν μια άλλη γατούλα, ονόματι Τζιν κατέφυγε στο πιλοτήριο, έχοντας αποδράσει από μια τσάντα ταξιδιού.

Η αγχωμένη γάτα γλίστρησε στην καμπίνα του πιλότου την ώρα που σερβιριζόταν το γεύμα και στη συνέχεια έγινε πολύ επιθετική, δαγκώνοντας και γδέρνοντας τον συγκυβερνήτη, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να γυρίσει πίσω.

Την ίδια χρονιά, μια άλλη, φαινομενικά άσχετη επίθεση γάτας έλαβε χώρα στον εθνικό αερομεταφορέα του Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πιλότος μεταφέρθηκε στο Πρώτων Βοηθειών, έχοντας δεχτεί την επίθεση μιας γάτας καθ’ οδόν προς τη Ντάκα (πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές). Το πλήρωμα, τότε, αποφάσισε να ολοκληρώσει την πτήση. Στη συνέχεια, ο επίδοξος αεροπειρατής κατάφερε να αποφύγει την σύλληψη, αλλά για λίγο, καθώς πιάστηκε στο αεροδρόμιο ώρες αργότερα.

Τέλος, το 2013, μια πτήση από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προς το Χονγκ Κονγκ ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν ο πιλότος δέχτηκε επίθεση από ένα τριχωτό πλάσμα, μόλις έβαλε μπροστά τους κινητήρες. Ευτυχώς το πλήρωσε με λίγους τραυματισμούς. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η γάτα-αεροπειρατής δεν βρέθηκε ποτέ…
ν

 


Translate this post