Αυτά τα τέσσερα σημεία είναι οι καλύτεροι ψεύτες του ζωδιακού

Κατηγορία MAGAZINE, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εάν λέτε εύκολα ψέματα, τότε ανήκετε σε ένα από αυτά τα τέσσερα ζώδια. Αν δεν λέτε, τότε έχετε πολλά να διδαχτείτε από αυτά.

Πηγή: News Media

ν

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ είναι η άλλη όψη της αλήθειας. Παρ’ όλα αυτά, είναι απογοητευτικό το πόσοι άνθρωποι σοκάρονται από την αλήθεια και πόσοι λίγοι από την εξαπάτηση. Ωστόσο, τα ψέματα είναι ορισμένες φορές χρήσιμα, γιατί μας βοηθούν στο να πετύχουμε το σκοπό μας, αν αυτός είναι τίμιος, ή να σώσουμε κάτι, αρκεί να λέγονται με πειστικό τρόπο. Γι’ αυτό και ο Αισχύλος λέει:

Βοηθάει κι ο θεός το δίκαιο ψέμα.

Επίσης:

Καμιά φορά ο θεός τιμάει το ψέμα.

Από την άλλη πλευρά, όσοι λένε ψέματα, είναι αναγκασμένοι να θυμούνται πάντα τι έχουν πει, διαφορετικά θα πέσουν σε αντιφάσεις και θα αποκαλυφθούν. Επίσης, ο κακός ψεύτης, δεν θα γίνει μόνο ρεζίλι όταν αποκαλυφθεί, αλλά θα χάσει διά παντός την εμπιστοσύνη των άλλων.

Φυσικά, και στα ψέματα υπάρχουν διακρίσεις: υπάρχουν τα αθώα ψέματα και τα δόλια που λέγονται από τους διπρόσωπους και τους απατεώνες, που έχουν σκοπό να εξαπατήσουν και να κερδίσουν σε βάρος των άλλων

Πάντως, όσον αφορά τα ζώδια, οι θέσεις του Άρη και του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη δείχνουν το αν κάποιος είναι επιρρεπής στο να λέει ψέματα. Αλλά και τα ζώδια έχουν τους δικούς τους τύπους ψεμάτων. Ένας Καρκίνος θα πει ψέματα γελώντας, ενώ Κριοί, Παρθένοι και Ιχθύες είναι τίμιοι και ειλικρινείς. Μπορεί να σωπάσουν, αλλά δεν θα πουν ποτέ ψέματα.

Από τότε που εφευρέθηκαν, τα social media ανέδειξαν έναν τύπο ψεμάτων που λέγονται με σκοπό την παραπλάνηση. Αυτός ο τύπος προέρχεται από ανθρώπους κακοήθεις και ποταπούς, που πληρώνονται για να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να βλάψουν τους άλλους.

Τα ζώδια που αναφέρονται εδώ είναι μαέστροι στα ψέματα, σε σημείο που δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις από την αλήθεια.
ν

Ζυγός

Οι ειρηνοποιοί Ζυγοί γνωρίζουν την τέχνη του λόγου. Κάθε φορά γνωρίζουν τι πρέπει να πουν, επειδή τους αρέσει να μεσολαβούν. Όντας το βασικό ζώδιο του αέρα (που σημαίνει ότι είναι οι ηγέτες και οι εμπνευστές αυτού του στοιχείου), οι Ζυγοί ξέρουν πώς να διατηρούν τις φιλίες και τις συζητήσεις ανάλαφρες, καθώς δεν τους αρέσουν οι διαφωνίες και τα προβλήματα.

Ζυγός σημαίνει αρμονία. Για το λόγο αυτό, οι Ζυγοί θα καταφύγουν στο ψέμα, προκειμένου να κρατήσουν τους άλλους ήρεμους και κοντά τους, φτάνοντας ορισμένες φορές στο σημείο να γίνουν μυθομανείς, θυσιάζοντας τη λογική.

Αν και η ειρήνη και η ηρεμία είναι αξιοθαύμαστες, η επιθυμία να ευχαριστήσουν τους άλλους συχνά κάνει τους Ζυγούς να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι άλλοι θα παραμείνουν ευτυχισμένοι – ακόμη και σε βάρος των χρημάτων ή της υγείας τους.

Εάν αυτό συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έρχεται η στιγμή που το ψέμα αντικαθιστά την αλήθεια, βυθίζοντας έτσι τον Ζυγό σε μια ψευδαισιακή κατάσταση.

Αυτή η συμπεριφορά φέρνει κάποιες φορές τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο Ζυγός θα ισχυριστεί ότι δεν τον ενδιαφέρει πού θα πάτε για φαγητό, ενώ μέσα του λαχταρά να πάει σε ένα ινδικό εστιατόριο. Έτσι, μπορεί να ξεσπάσει ένας καυγάς, μόνο και μόνο επειδή αρνείται να πει την αλήθεια.

Οι Ζυγοί πρέπει να σταματήσουν να είναι υποχωρητικοί, προκειμένου να είναι οι άλλοι ευτυχισμένοι. Πρέπει να μάθουν να λένε “όχι” και κάποιες φορές ακόμη και την αλήθεια!
ν

Σκορπιός

Οι μαχητικοί Σκορπιοί έχουν πάντα την ουρά τους οπλισμένη με δηλητήριο. Και είναι πολύ καλοί ψεύτες, επειδή έχουν έμφυτη σύνδεση με το σκοτεινό και το απόκρυφο. Ωστόσο, θα ήταν λάθος να τους εκλάβουμε ως απλούς ψεύτες. Γιατί τα ψέματα των Σκορπιών είναι προειδοποιητικά και έχουν τον χαρακτήρα της μελλοντικής εκπλήρωσης. Δηλαδή, αυτό που θα πουν ίσως είναι ψέμα στο παρόν, αλλά θα γίνει αλήθεια στο μέλλον.

Εκτός του Άρη, το ζώδιο του Σκορπιού κυβερνάται από τον πλανήτη Πλούτωνα, που είναι το ισοδύναμο του Άδη, του θεού του Κάτω Κόσμου. Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο ο φίλος ή η φίλη σας που είναι Σκορπιός να είναι μάγος ή μάγισσα. Οι Σκορπιοί είναι γόητες, με την έννοια της μαγείας, και ξέρουν καλά πώς να μαγεύουν τους άλλους. Θα πουν ψέματα μόνο και μόνο για να ενισχύσουν τη γοητεία τους.

Σε αυτό τους βοηθά το γεγονός ότι το στοιχείο τους είναι το νερό. Είναι ειδήμονες στα ύδατα του συγκινησιακού, επειδή ανήκουν στον σταθερό σταυρό (έναντι των Καρκίνων που ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό και των Ιχθύων που ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια).

Σαν σταθερά ζώδια οι Σκορπιοί είναι άκαμπτοι και πεισματάρηδες, όπως τα βόδια και ξέρουν πώς να διοχετεύουν τα συναισθήματά τους ώστε να προκαλέσουν την αλλαγή που επιθυμούν. Από την άλλη πλευρά, όταν οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον να κρατήσει ένα μυστικό ή να πει ένα αληθοφανές ψέμα, ένας Σκορπιός είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι γνωστοί για την ολοκλήρωση των πραγμάτων και τον επιδέξιο χειρισμό των καταστάσεων.
ν

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι κρατούν τα πράγματα –και τις σχέσεις‒ σε αυστηρά επαγγελματικό επίπεδο, κρύβοντας τα αληθινά αισθήματά τους. Οι Αιγόκεροι είναι καλοί στα ψέματα, επειδή δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να βεβαιωθούν ότι η δουλειά τους θα γίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουν την αλήθεια.

Από τη σκοπιά αυτή μοιάζουν πολύ με τους Ζυγούς –ανήκουν και αυτοί στα παρορμητικά ζώδια‒ αλλά είναι πιο γειωμένοι επειδή στοιχείο τους είναι η γη.

Παραμένουν ψύχραιμοι στις δύσκολες καταστάσεις, επειδή είναι φυσικοί ηγέτες, και πατούν σταθερά στο έδαφος όταν άλλοι –π.χ. οι αιθεροβάμονες Υδροχόοι– επιπλέουν στο διάστημα.

Αυτή η γειωμένη φύση δίνει στους άλλους την εντύπωση ότι έχουν να κάνουν με ένα αξιόπιστο άτομο, παρ’ όλο που ένας κλασικός Αιγόκερως μπορεί να τους εξαπατήσει εντελώς. Το ψέμα ανεβαίνει τόσο φυσικά στα χείλη του Αιγόκερου που μερικές φορές δεν αισθάνεται ότι κάνει λάθος ή δεν συνειδητοποιεί καν ότι το κάνει.

Εάν είστε Αιγόκεροι, προσπαθήστε να σκέπτεστε πριν μιλήσετε – και δοκιμάστε για μια ή δύο εβδομάδες να είστε ειλικρινείς με τους άλλους, και δείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.
ν

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι λίγο εξωγήινοι και λίγο ονειροπόλοι. Αυτό τους κάνει γοητευτικούς και καλούς ψεύτες – αλλά θα χάσετε άδικα το χρόνο σας προσπαθώντας να αποδείξετε ότι ψεύδονται, γιατί είναι σκληρά καρύδια. Εάν βρεθήκατε ποτέ σε ένα μπαρ ή πάρτι και διασταυρώσατε το βλέμμα σας με κάποιον τον οποίο δεν μπορείτε να καταλάβετε, πιθανώς αυτός να είναι Υδροχόος.

Είναι οι μυστικιστές και οι περίεργοι του ζωδιακού κύκλου, και πιθανότατα δεν προέρχονται από αυτόν τον γαλαξία. Έτσι, μην κάνετε το λάθος και ανοίξετε με έναν Υδροχόο συζήτηση για μια θεωρία συνωμοσίας. Θα ακούσετε το πιο παράξενα πράγματα. Οι Υδροχόοι είναι καλοί ομιλητές, και ορισμένες φορές συναρπαστικοί, καθώς γλιστρούν με χάρη ανάμεσα στα ψέματα και την αλήθεια, δημιουργώντας τον δικό τους μύθο. Επίσης, μην παίξετε ποτέ πόκερ με έναν Υδροχόο – η μάσκα του προσώπου του παραμένει ανεξιχνίαστη.

Το στοιχείο του Υδροχόου είναι ο αέρας, αλλά επειδή ανήκει στον σταθερό σταυρό είναι εξίσου πεισματάρης με τον Σκορπιό. Αυτό σε συνδυασμό με την αποστασιοποιημένη συμπεριφορά τους, τους κάνει εξαιρετικούς στο να κρατάνε μυστικά από τους άλλους. Οι Υδροχόοι θα πουν ψέματα προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν, αλλά ακόμη κι αν αποκαλυφθούν, θα τη γλυτώσουν χωρίς συνέπειες. Αρκεί να μην κάνουν το λάθος και που ψέματα σε έναν άλλον Υδροχόο.
ν

 


Translate this post