Δικτατορία Facebook: «Μπλόκο» στην ιστοσελίδα του Youmagazine

Κατηγορία NEWS, Media

SOCIAL MEDIA

Posted by Youmagazine Staff

 

Προς τους φίλους του Facebook: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διαβάζετε το Youmagazine είναι να επισκέπτεστε την σελίδα μας.

Το Facebook ήταν δημοκρατικό την περίοδο 2009-2912. Αλλά μόλις οι χρήστες του έπαψαν να διαμαρτύρονται, μεταβλήθηκε σε δικτατορία. Πηγή: News Media

ν

ΤΟ FACEBOOK ήταν δημοκρατικό την περίοδο 2009-2912. Αλλά επειδή οι χρήστες του σταμάτησαν να πιέζουν, μετατράπηκε σε δικτατορία.

Αυτά έγραφε πέρυσι τον Απρίλιο το περιοδικό Forbes, σημειώνοντας ότι από δημοκρατικό μέσο, το Facebook μετατράπηκε σε μια ψηφιακή δικτατορία που κυβερνάται με απολυταρχικό τρόπο από τον ιδρυτή της, χωρίς να έχουν δικαίωμα τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες του να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Πολύ πιο πριν, τον Απρίλιο του 2018, η εφημερίδα Washington Post, σε άρθρο της με τίτλο «Γιατί οι δικτάτορες αγαπούν το Facebook», ασκούσε κριτική στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε θερμό εναγκαλισμό με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στις 11 Φεβρουαρίου, το Instagram (που ανήκει στο Facebook) διέγραψε τον λογαριασμό του διακεκριμένου δικηγόρου και πολιτικού ακτιβιστή Ρόμπερτ Κένεντι Τζ., με 500.000 ακόλουθους, επειδή είναι εναντίον των εμβολίων τεχνολογίας mRNA.

Και στις 18 Φεβρουαρίου 2021, το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σε εκδότες και χρήστες στην Αυστραλία να μοιράζονται ή να βλέπουν άρθρα και ειδήσεις, ως απάντηση στην προτεινόμενη νέα νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση της Αυστραλίας ήταν να δίνουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως η Google και το Facebook ένα μικρό μέρος των εσόδων τους από διαφημίσεις στις εφημερίδες και τα περιοδικά, καθώς χρησιμοποιούν τα νέα αυτών των μέσων για να ελκύσουν επισκέπτες και διαφημίσεις.

Και ενώ η Google συμφώνησε για τη συγκρότηση ενός πλαισίου μακροπρόθεσμης συνεργασίας, βάσει του οποίου θα πληρώνει τους Αυστραλούς εκδότες για τη χρήση των ειδήσεών τους, η απάντηση του Facebook ήταν να κλείσει όλους τους λογαριασμούς των μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας, απαγορεύοντάς τους να κάνουν αναρτήσεις. Ούτε οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν μια είδηση.

Ακόμα και κυβερνητικές υπηρεσίες, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες κτλ. δεν μπορούν να κάνουν αναρτήσεις. Μεταξύ αυτών που έχουν χάσει την πρόσβαση στο Facebook είναι και ομογενειακές οργανώσεις.

Τελικά, καθώς ο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας ψήφισε χωρίς να φοβηθεί τον σχετικό νόμο για τα μέσα ενημέρωσης –μια παγκόσμια πρωτιά– το Facebook φάνηκε να υποχωρεί και αποκατέστησε τις σελίδες στις οποίες είχε βάλει φραγμό.

Αλλά το δράμα δεν έχει τελειώσει ακόμα…
ν

ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσφατα το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι το Facebook συνεχίζει να παίρνει εντολές από την διοίκηση του Τζο Μπάιντεν να λογοκρίνει όλες τις αναρτήσεις που προκαλούν «διστακτικότητα στους εμβολιασμούς».

Η λογοκρισία επιβάλλεται με το πρόσχημα ότι έτσι χτυπιέται η «κακή πληροφόρηση» και η «παραπληροφόρηση».

Το πόσο δημοκρατικό μέσο είναι φαίνεται από το γεγονός ότι ο ιδρυτής του, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εξέφρασε επιφυλάξεις για τα εμβόλια, παραβαίνοντας έτσι τους κανόνες που έχει επιβάλλει ο ίδιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα yahoo!finance.

Συγκεκριμένα, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι ανησυχεί για τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων τεχνολογίας mRNA, λόγω της επίδρασής τους στο ανθρώπινο DNA.

Δηλαδή, αυτός μπορεί να εκφράζει τις αμφιβολίες του, εμείς όχι.

Αυτό συνέβη τον Ιούνιο του 2020. Την ίδια εποχή, το Facebook, χωρίς προειδοποίηση, μας τιμώρησε, μπλοκάροντας τον λογαριασμό του Youmagazine.gr επειδή είχαμε αρχίσει να εκφράζουμε αμφιβολίες σχετικά με την «πανδημία».

Η σελίδα μας στο Facebook επανήλθε για λίγο το διάστημα Σεπτεμβρίου με αρχές Νοεμβρίου 2020, για να κλείσει ξανά μόλις αρχίσαμε να αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα των lockdowns και να γράφουμε για τις παρενέργειες των εμβολίων – και το μπλοκάρισμα του λογαριασμού συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η τελευταία ανάρτησή μας έγινε στις 12 Νοεμβρίου. Η σελίδα μας στο Facebook δεν έχει κατέβει. Απλώς δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τίποτα.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα μας δέχεται οργανωμένες επιθέσεις τόσο από Ελλάδα όσο και από Γερμανία.

Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση στους αναγνώστες μας να μην εφησυχάζουν και να μην περιμένουν τις αναρτήσεις μας στο Facebook για να διαβάζουν τις ειδήσεις μας.

Μπορούν, χωρίς κανένα πρόβλημα, να επισκέπτονται απ’ ευθείας την σελίδα μας στη γνωστή διεύθυνση https://www.youmagazine.gr/ όπου θα βρίσκουν όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον αγώνα μας για πολύπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση.
ν

 


Translate this post