Φυλάκιση 26 μηνών σε κτηνοτρόφο επειδή υπερασπίστηκε τα σύνορα!

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Youmagazine Newsroom

 

Με 26 μήνες φυλάκιση τιμωρήθηκε κτηνοτρόφος επειδή υπερασπίστηκε τα σύνορα από την εισβολή Τούρκων που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.

Ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες οδηγείται στον Εισαγγελέα. Image: e-evros.gr

v

ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ της Εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης πέρασε χθες Παρασκευή ο 32χρονος κτηνοτρόφος από τις Φέρες που προσπάθησε να σταματήσει και να παραδώσει στην Αστυνομία οχτώ Τούρκους που εισήλθαν την περασμένη Δευτέρα παράνομα σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Έβρου.

Ο κτηνοτρόφος συνεπλάκη με την ομάδα των Τούρκων, ενώ η καραμπίνα που κρατούσε εκπυρσοκρότησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες τόσο τους οχτώ Τούρκους όσο και στον κτηνοτρόφο.

Η σύλληψη του κτηνοτρόφου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τον ξεσηκωμό των συναδέλφων του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να  εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Θέση για το θέμα πήρε, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος στάθηκε στη βοήθεια που προσφέρουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στους συνοριοφύλακες.

«Εδώ και χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους έξι μήνες ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής των Φερών ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης των ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια της διασφάλισης των συνόρων της πατρίδας μας από την βίαιη και μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών. Σήμερα ένας νέος άνθρωπος, ένας κτηνοτρόφος της περιοχής οδηγείται στην δικαιοσύνη κατηγορούμενος σύμφωνα με το ρατσιστικό νόμο, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει στο έργο της ελληνικής αστυνομίας. Οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας δεν πρόκειται να κοπούν ποτέ. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ένοχος κρίθηκε τελικά ο Φεριώτης κτηνοτρόφος και συγκεκριμένα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας. Ο νεαρός κτηνοτρόφος αφέθηκε ελεύθερος.

Όσον αφορά τους Τούρκους έπεσαν στα μαλακά. Δύο τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι τρεις γυναίκες αθωώθηκαν.

O tempora, o mores. Ω καιροί, ω ήθη!

Πηγή: e-evros.gr
ν

 


Translate this post