Οκτώ γορίλες βρέθηκαν θετικοί στoν κορονοϊό (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον, Κορονοϊός

KΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οκτώ γορίλες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, βρέθηκαν θετικοί στoν κορονοϊό, με τους περισσότερους να είναι ασυμπτωματικοί.

Image credit: Pixabay20

ν

Η ΠΡΩΤΗ γνωστή περίπτωση μετάδοσης του νέου κορονοϊού από άνθρωπο σε ζώα. Οι οκτώ γορίλες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από εργαζόμενο, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός.

Οι κτηνίατροι παρακολουθούν στενά τους γορίλες που συνεχίζουν να ζουν όλοι μαζί στον βιότοπό τους, βόρεια του Σαν Ντιέγκο.

Δύο γορίλες εμφανίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου, με τους υπόλοιπους έξι να είναι ασυμπτωματικοί.
ν

ν

«Υπάρχει υποψία ότι απέκτησαν τη λοίμωξη από ένα ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού με Covid-19, παρά τις προφυλάξεις που έλαβε ο ζωολογικός κήπος», αναφέρει δήλωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (NVSL), προσθέτοντας ότι «οι γορίλες αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως».
ν

ν

Στη δική του δήλωση το Safari Park επισημαίνει ότι ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν την ύπαρξη λοίμωξης σε ορισμένα από τα ζώα, δεν αποκλείει να έχει μεταδοθεί ο ιός και σε άλλα πρωτεύοντα του πάρκου, υπονοώντας την ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο. Οι γορίλες «πηγαίνουν καλά», αλλά αντιμετωπίζουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται στους ανθρώπους, όπως ρινική συμφόρηση και βήχα, σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια του πάρκου, Λίζα Πέτερσον.

«Όλα τα μέλη της ομάδας βρίσκονται μαζί σε καραντίνα και τρώνε και πίνουν. Είμαστε αισιόδοξοι για πλήρη ανάκαμψη», είπε η Πέτερσον στο Associated Press, προσθέτοντας ότι τα ζώα «έχουν τη δική τους ανθεκτικότητα και μπορούν να θεραπευτούν διαφορετικά από εμάς».

Το NVSL διαβεβαίωσε το κοινό ότι ενώ «μαθαίνουμε ακόμα για τον SARS-CoV-2», προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους», προσθέτοντας ότι αυτός ο κίνδυνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Οι άνθρωποι, ωστόσο, μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε ορισμένα ζώα. Για το λόγο αυτό τα άτομα με Covid-19 πρέπει «να αποφεύγουν την επαφή με κατοικίδια ή άλλα ζώα».
ν

 


Translate this post