ΟΗΕ: «Το 2021 μπορεί να είναι καταστροφικό» (vid)

Κατηγορία NEWS, Προβλέψεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το 2021 μπορεί να είναι το χειρότερο έτος από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει αξιωματούχος του ΟΗΕ.

ν

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ έκανε μια τρομερή πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες, λέγοντας ότι μπορεί να βιώσουμε «καταστροφικές» ανθρωπιστικές κρίσεις το 2021, στη χειρότερη χρονιά της ιστορίας από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του WFP, Ντέιβιντ Μπέσλεϊ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, που συγκλήθηκε για να συζητήσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το αύριο, λέγοντας ότι περίπου 270 εκατομμύρια άνθρωποι «βαδίζουν προς την πείνα» και ότι, σε ορισμένες χώρες, η πείνα «βρίσκεται ήδη στον ορίζοντα».

«Το 2021 θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικό, με βάση αυτό που βλέπουμε σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού», δήλωσε ο Μπέσλεϊ, προσθέτοντας ότι «επειδή έχουμε ξοδέψει 19 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυτά τα χρήματα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα το 2021», ακόμη και γίνουν περικοπές.

«Πρέπει να δούμε το 2021 ως το χειρότερο έτος από τότε που ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, ως ένα έτος παγκόσμιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Ο Μπέσλεϊ χαρακτήρισε την πολιτική των lockdowns που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις λόγω πανδημίας «καταστροφική», λέγοντας ότι «η θεραπεία θα μπορούσε να είναι χειρότερη από την ασθένεια λόγω της οικονομικής επίδρασης που έχει».

Τέλος, αναφέρθηκε στις εστίες πολέμου που υπάρχουν στη Συρία, την Υεμένη και το Νότιο Σουδάν, λέγοντας ότι πρόκειται για «ανθρωπογενείς συγκρούσεις».

«Πρέπει να τερματίσουμε μερικούς από αυτούς τους πολέμους. Πρέπει να τερματίσουμε αυτούς τους πολέμους, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης που θέλουμε τόσο πολύ», πρόσθεσε, ενώ δεν απέφυγε να παρομοιάσει τις σημερινές κρίσεις ως «το παγόβουνο μπροστά στον Τιτανικό».

Τον Αύγουστο το WFP είχε προβλέψει ότι θα αυξηθεί κατά 80 τοις ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται, ενώ η UNICEF προέβλεψε τον Μάιο ότι, σε 118 χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, 1,2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών θα πεθάνουν τους επόμενους έξι μήνες, καθώς δεν έχουν ιατρική περίθαλψη λόγω των lockdowns, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της αποδιοργάνωσης στις μεταφορές.
v

What Will Happen In 2021? | Amazing Stock
v

v

 


Translate this post