Αστρολογία των Μάγια: Τα 13 Φεγγάρια του χρόνου

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

EΣΩTEPIKH AΣTPOΛOΓIA

Posted by Youmagazine Staff

 

Μέρος β΄: Οι 20 ουράνιες φυλές (ζώδια)

Βρείτε το ζώδιο των Μάγια στο οποίο ανήκετε και δείτε ποια είναι η ιδιαίτερη φύση σας και με ποιον τρόπο μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε καλύτερα.

ν

ΟΙ ΜΑΓΙΑ, όπως είπαμε στο α΄ μέρος, είχαν είκοσι ζώδια, αυτά όμως δεν χαρακτηρίζονται από κάποιον αστερισμό, αλλά από μια κατηγορία ψυχών, κάτι σαν μια φυλή. Οι «φυλές» αυτές δίνουν το στίγμα και τη θέση σας μέσα στο σύνολο της ανθρωπότητας. Ποια είναι η ιδιαίτερη φύση σας και με ποιον τρόπο μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε καλύτερα;

O διαλογισμός πάνω σε αυτές τις 20 κατηγορίες θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ενέργειες που διέπουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Πώς βρίσκω το ζώδιό μου;

Για να βρείτε το ζώδιό σας θα πρέπει πρώτα να αποκωδικοποιήσετε (decode) την ημερομηνία της γέννησής σας. Ο υπολογισμός με άλλο τρόπο είναι κάπως περίπλοκος.

Γι’ αυτό επισκεφθείτε το site LawofTime.org και στο ειδικό πλαίσιο βάλτε την ημερομηνία και τη χρονιά τηςγέννησής σας, για να βρείτε το ζώδιό σας.

Αν για παράδειγμα γεννηθήκατε στις 26 Σεπτεμβρίου 1971, θα δείτε ότι ανήκετε στο Ηλεκτρικό Φεγγάρι (αρ. 3), ότι γεννηθήκατε στο έτος του Λευκού Μάγου της Αρμονίας και το ζώδιο στο οποίο ανήκετε είναι αυτό του Πολεμιστή.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

α) Χτυπώντας πάνω στο πλαίσιο με τις χρονολογίες, μπορείτε να επιλέξετε το έτος που θέλετε (Πίνακας 1).

Πίνακας 1
ν

β) κατόπιν το μήνα και τη μέρα (Πίνακας 2)

Πίνακας 2
ν

γ) και, τέλος, πατώντας στο κουμπί “DECODE” έχετε το αποτέλεσμα (Πίνακας 3).

Πίνακας 3
ν

Προσοχή: Στο α΄ μέρος αυτού του άρθρου βρήκατε το Φεγγάρι στο οποίο ανήκετε, ανατρέχοντας απλά στη μέρα και στο μήνα της γέννησής σας. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει σας παρασύρει ο αριθμός που βρίσκεται δίπλα στο είδος του Φεγγαριού (π.χ. Κοσμική Σελήνη). Απλά αγνοήστε τον. (Πίνακας 4).

Πίνακας 4
ν

ΤΑ 20 ΖΩΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

1 Δράκοντας (Dragon)
Φροντίδα ‒ Ύπαρξη ‒ Γέννηση

Oι μέρες του Δράκοντα σηματοδοτούν τα νέα ξεκινήματα, γι’ αυτό έχει σημασία να κρατάτε τη σκέψη σας καθαρή και να μην αφήνετε να αποσπάται η προσοχή σας. H καλύτερη στάση που μπορείτε να έχετε απέναντι στη ζωή είναι να διατηρείτε το μυαλό σας ανοιχτό. Oι Δράκοντες είναι οι διατηρητές της μνήμης της ζωής, γι’ αυτό να θυμάστε κάθε φορά που ξεκινάτε κάτι καινούριο να «καθαρίζετε» την ενέργειά σας ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
v

2 Άνεμος (Wind)
Επικοινωνία ‒ Πνεύμα ‒ Πνοή

Ο  Άνεμος είναι η πνοή της ζωής που μεταφέρει τα αιώνια μηνύματα, για όσους είναι ικανοί να τα ακούσουν. Επανασυνδεθείτε με τον εσωτερικό εαυτό και επιτρέψτε στην έμπνευση να ανανεώσει την ένωσή σας με το αιώνιο πνεύμα. Όσοι ανήκετε στην κοινωνία του Ανέμου είναι σημαντικό να έχετε πλήρη επίγνωση όσων λέτε, καθώς τα λόγια σας έχουν μεγάλη βαρύτητα για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας.
ν

3 Νύχτα (Night)
Όνειρα ‒ Αφθονία ‒ Διαίσθηση

Η Νύχτα είναι η μήτρα της δημιουργίας, όπου τα όνειρα παίρνουν μορφή. Δώστε στη φαντασία σας τα ηνία και θα έχετε έρθει σε επαφή με την πηγή της αληθινής αφθονίας. Oι άνθρωποι της Νύχτας έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα όταν δρουν από αυτό το επίπεδο. Τότε είναι σε θέση να δημιουργήσουν οτιδήποτε κι αν επιθυμούν. Μάθετε από την τέχνη τους και ενεργοποιήστε τη φαντασία σας.
ν

4 Σπόρος (Seed)
Στόχοι ‒ Άνθηση ‒ Επίγνωση

O Σπόρος κυριαρχεί σε όλους τους κύκλους της ανάπτυξης από τη σπορά έως το θερισμό. Σιγουρευτείτε ότι σπέρνετε σε εύφορο έδαφος και μετά αφήστε τη φύση να κάνει το έργο της. Εξετάστε αν επενδύετε την ενέργειά σας στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον, από άποψη δεκτικότητας και ανάπτυξης. Αφού έχετε καλύψει όλους αυτούς τους τομείς, στρέψτε την προσοχή σας στο θερισμό και σιγουρευτείτε ότι θα λάβετε τις ανταμοιβές που σας αξίζουν.
ν

5 Φίδι (Serpent)
Επιβίωση ‒ Ένστικτο ‒ Ζωτική Δύναμη

Αν νιώθετε την ενέργεια να σας κατακλύζει και να ανεβαίνει κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης, τότε θα πρέπει να είναι η μέρα του Φιδιού. Ερωτική, ζωτική και δυνατή, η Κουνταλίνι ή αλλιώς η ενέργεια της ζωτικής δύναμης, πρέπει να διοχετεύεται σωστά. Διαφορετικά, μπορεί να σας «πλημμυρίσει» και να δημιουργηθεί μπλοκάρισμα της ενέργειάς σας. Όσοι ανήκουν στην οικογένεια του Φιδιού ξέρουν να επιβιώνουν, αλλά πρέπει να βρουν το κατάλληλο αντικείμενο όπου θα διοχετεύσουν όλο τους το πάθος και την ενέργεια.
ν

6 Kοσμογεφυρωτής (World Bridger)
Εξίσωση ‒ Θάνατος ‒ Ευκαιρία

O Kοσμογεφυρωτής είναι το κομμάτι του εαυτού μας που μπορεί να ταξιδέψει ανάμεσα στους δύο κόσμους της ζωής και του θανάτου. O θάνατος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού κύκλου της δημιουργίας. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν νέες ευκαιρίες και η ζωή θα γινόταν στάσιμη. Χωρίς τον θάνατο δεν υπάρχει εξέλιξη. Kι άλλωστε, ο εχθρός της ζωής δεν είναι ο θάνατος, αλλά η στασιμότητα. Έτσι ο Κοσμογεφυρωτής εξισώνει τις δυο αυτές καταστάσεις και τις θέτει στην υπηρεσία της εξέλιξης.
ν

7 Χέρι (Hand)
Γνώση ‒ Θεραπεία ‒ Επίτευξη

Οι περισσότερες δουλειές που κάνουμε σε καθημερινή βάση έχουν να κάνουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, με τα χέρια μας. Το Χέρι λοιπόν είναι αυτό που δίνει μορφή και σχήμα σε ένα μεγάλο αριθμό εμπειριών μας. Αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν, ξεχνώντας για λίγο το μυαλό σας και τη «λογική». Το Χέρι γνωρίζει ενστικτώδικα και θεραπεύει με μόνο όπλο το άγγιγμά του.
ν

8 Αστέρι (Star)
Ομορφιά ‒ Τέχνη ‒ Κομψότητα

Τα Άστρα εκπέμπουν αβίαστα τη λάμψη τους και οι μέρες τους αποτελούν οάσεις φωτός. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να μετατρέψετε τις καθημερινές σας εργασίες σε ζωντανά έργα ομορφιάς και δημιουργίας. Εξυψώνοντας ό,τι κάνουμε σε τέχνη, αποκτούμε λάμψη και οι ίδιοι και εμπνέουμε τους ανθρώπους γύρω μας να κάνουν το ίδιο. Οι άνθρωποι των Άστρων έχουν ανάγκη να εκφράζουν την κομψή τους φύση. Φροντίστε να βρίσκετε χρόνο για να ντύνεστε κομψά και μην ξεχνάτε να έχετε πάντα δημιουργικές επιδιώξεις.
ν

9 Σελήνη (Moon)
Εξαγνισμός ‒ Παγκόσμια Ύδατα ‒ Ροή

Η Σελήνη σχετίζεται με την κυκλική υφή της φύσης του νερού και κυριαρχεί πάνω σε αυτό με το φαινόμενο της πλημμυρίδας και της άμπωτης. Ακολουθήστε τη ρυθμική ροή της ζωής και ζήστε τις δυναμικές εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει. Κρατηθείτε στην επιφάνεια και ασχοληθείτε με κάθε είδους εξαγνισμό που ενδεχομένως μπορεί να χρειαστεί. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην ενέργεια της Σελήνης, θα ήταν σαν να πηγαίνατε ενάντια σε ένα θαλάσσιο ρεύμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να «καβαλήσετε» ένα κύμα και να απολαύσετε το ταξίδι!
ν

10 Σκύλος (Dog)
Αγάπη ‒ Καρδιά ‒ Πίστη

O Σκύλος είναι αφοσιωμένος σε αυτούς που αγαπά και η αγάπη του δεν γνωρίζει περιορισμούς. Έτσι, είναι σε θέση να μας δώσει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγάπης χωρίς όρους. Ανοίξτε την καρδιά σας στην ενέργεια του Σκύλου και δεχτείτε όλα αυτά που έχει να σας προσφέρει. Για τα άτομα που ανήκουν στην οικογένεια του Σκύλου, η αφοσίωση είναι το παν, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να δείχνετε την εκτίμησή σας σε αυτούς.
ν

11 Πίθηκος (Monkey)
Παιχνίδι ‒ Μαγεία ‒ Ψευδαίσθηση

Mην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά γιατί ο Πίθηκος με την παιχνιδιάρικη φύση του θα το εκμεταλλευτεί και θα διασκεδάσει εις βάρος σας. Είναι καλύτερα να είστε πάντα έτοιμοι να γελάσετε, ακόμη κι αν βλέπετε τα σχέδιά σας να χάνονται. Το κλειδί στη μαγεία του Πιθήκου είναι ότι μας κάνει ικανούς να βλέπουμε μέσα από τις ψευδαισθήσεις που έχουμε οι ίδιοι υφάνει και να συνεχίζουμε το δρόμο μας χωρίς να «κλαίμε» αιώνια για τις ήττες μας.
ν

12 Άνθρωπος (Human)
Επιρροή ‒ Ελεύθερη Βούληση ‒ Σοφία

Σε ένα ελεύθερο σύμπαν, ο Άνθρωπος καλείται να πάρει σοφές αποφάσεις. Είναι απαραίτητο να έχετε επίγνωση των επιπτώσεων των αποφάσεών σας, τόσο ως προς τους άλλους όσο και πάνω στη ζωή σας. Οι Άνθρωποι έχουν ανάγκη να πειραματιστούν προκειμένου να βρουν το δρόμο τους, αλλά χρειάζονται παράλληλα και σωστή κρίση και διορατικότητα για να έχουν καλά αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε ότι η ελευθερία κινήσεων προϋποθέτει πάνω απ’ όλα σοφία.
ν

13 Αστροπερπατητής (Skywalker)
Εξερεύνηση ‒ Επαγρύπνηση ‒ Προφητεία

O Αστροπερπατητής εκφράζει την ανάγκη που υπάρχει μέσα σας για ταξίδια και εξερευνήσεις. Οι Αστροπερπατητές θα φτάσουν έως την άκρη του κόσμου και θα ερευνήσουν όλες τις γωνιές του, προκειμένου να ενώσουν τη γη και τον ουρανό μέσα τους. Tο ερευνητικό πνεύμα τους χαρίζει προφητική ικανότητα και οι γνώσεις που αποκτούν μέσω της έρευνας τους μαθαίνουν τη σημασία της επαγρύπνησης. Oι μέρες αυτές είναι ιδανικές για να εξετάσουμε το θαυμαστό πλανήτη μας και να συνειδητοποιήσουμε πόσο υπέροχη μπορεί να γίνει η ζωή μας.
ν

14 Μάγος (Wizard)
Γητευτής ‒ Άχρονος ‒ Δεκτικός

Για να μπορέσει να γίνει κάποιος Μάγος θα πρέπει πρώτα να μάθει να μένει ακίνητος και να είναι δεκτικός. Σε αυτή τη διαλογιστική στάση που θυμίζει την ακινησία ενός δέντρου, μπορούμε να ξεκινήσουμε να βιώνουμε την απειροσύνη του χρόνου. Στις μέρες του Μάγου, πετυχαίνουμε περισσότερα παραμένοντας συγκεντρωμένοι στο κέντρο της ύπαρξής μας και επιτρέποντας στα πράγματα να έρθουν από μόνα τους, αντί να καταναλώνουμε ενέργεια κυνηγώντας τις καταστάσεις.
ν

15 Αετός (Eagle)
Δημιουργία ‒ Όραμα ‒ Νους

O Αετός πετά ψηλά στους αιθέρες και βλέπει μακριά, πέρα από κάθε εμπόδιο και βουνοκορφή. Έτσι, η αντίληψή του είναι διαπλανητική. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη που διαθέτει το Μάτι του Αετού για να έχετε μια ευρύτερη εικόνα των καταστάσεων και να ξεπεράσετε ευκολότερα τα εμπόδια που υπάρχουν σ’ αυτές. Τα άτομα του Αετού που βρίσκονται ανάμεσά μας είναι οι δημιουργικοί οραματιστές και οι πρωτοπόροι που μπορούν και βλέπουν το δρόμο μπροστά τους με μια τέλεια διαύγεια.
ν

16 Πολεμιστής (Warrior)
Εξερεύνηση ‒ Ευφυΐα ‒ Αφοβία

O αληθινός Πολεμιστής γνωρίζει ότι το πνεύμα είναι πιο δυνατό από το σπαθί. Για να ολοκληρώσουμε τις εξερευνήσεις της ζωής μας με επιτυχία θα πρέπει να μάθουμε πρώτα πώς να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της σωστής κρίσης, της διορατικότητας και της ευφυΐας. Αντί να αφήνετε τις προκλήσεις που σας φέρνει η ζωή να γίνονται αιτία συγκρούσεων, συγκεντρώστε την ενέργεια του Πολεμιστή που διαθέτετε μέσα σας σε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αντιπαράθεση ιδεών και επιχειρημάτων.
ν

17 Γη (Earth)
Εξέλιξη ‒ Πλοήγηση ‒ Συγχρονισμός

Είναι ό,τι συμβαίνει γύρω μας μια απλή σύμπτωση ή όλα υπακούουν σε κάποιες άγνωστες, αόρατες δυνάμεις; H γη είναι το πεδίο όπου διαδραματίζονται τα πάντα, έτσι ίσως γνωρίζει περισσότερα από αυτά που μας φανερώνει. Οι άνθρωποι της Γης καταλαμβάνουν αρχηγικές θέσεις και δύσκολα αποπροσανατολίζονται. Είναι τελικά οι άνθρωποι που χαράζουν νέους δρόμους, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες για όλους μας.
ν

18 Καθρέφτης (Mirror)
Αντανάκλαση ‒ Δίχως τέλος ‒ Τάξη

Μην φοβάστε να κοιτάξετε σε αυτόν τον Καθρέφτη, δεν σας περιμένει η συνηθισμένη και συχνά αδυσώπητη κριτική από τον εαυτό σας. Αυτός είναι ο μαγικός καθρέφτης των άπειρων πιθανοτήτων. Αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, κοιτάξτε ξανά. Φτιάξτε μια νέα πραγματικότητα. Μη σας ξεγελά η φαινομενική πραγματικότητα∙ τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να εξακολουθούν να φαίνονται τα ίδια. H τάξη του σύμπαντος εκτείνεται απεριόριστα προς κάθε κατεύθυνση.
ν

19 Θύελλα (Storm)
Καταλύτης ‒ Αναγέννηση ‒ Ενέργεια

H Θύελλα είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσικές δυνάμεις, η οποία βρίσκεται σε μια διαρκή ανακύκλωση της ενέργειάς της. Oι Θύελλες έχουν καταλυτική επίδραση σε ό,τι υπάρχει γύρω τους, ενώ οι ίδιες παραμένουν ήρεμες στο κέντρο τους. H ιδιότητά τους αυτή είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μπορούν να μας δώσουν. Μεταφέρετε τον εαυτό σας στο «μάτι» του κυκλώνα. Τότε θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να επηρεάσετε το περιβάλλον σας.
ν

20 Ήλιος (Sun)
Φώτιση ‒ Παγκόσμιο Πυρ ‒ Ζωή

Χωρίς τον Ήλιο δεν θα υπήρχε ζωή. Oι ακτίνες του φωτίζουν και δίνουν ζωή στα πάντα, γι’ αυτό δεχτείτε τη ζεστασιά και την ενέργειά του με ευγνωμοσύνη. O Ήλιος φέρνει την ολοκλήρωση, καθώς κλείνει τον κύκλο των 20 «οικογενειών» των ανθρώπων. Παράλληλα, κλείνει την περίοδο των 20 ημερών του ημερολόγιου των Μάγια. Απορροφήστε όση ενέργεια μπορείτε για να είστε έτοιμοι ξεκινήσετε για μια ακόμη φορά το νέο κύκλο ημερών με την ενέργεια του Δράκοντα.
ν

< Επιστροφή στα 13 Φεγγάρια
ν

© 2020-21 Youmagazine.gr
ν

 


1 2

Translate this post