Ο γιατρός του Τραμπ αρνείται ότι ο πρόεδρος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος Τραμπ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, κάτι που αρνείται ότι συνέβη ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Image credit: Pixabay20

ν

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ του Λευκού Οίκου απέρριψε ως αβάσιμες τις φήμες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη πέρυσι εγκεφαλικό επεισόδιο. Τις φήμες πυροδότησαν οι αόριστοι ισχυρισμοί ενός συντάκτη των New York Times, ο οποίος πρόκειται σύντομα να εκδώσει ένα βιβλίο σχετικά με την υγεία του Αμερικανού προέδρου.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς για την υγεία του με μήνυμά του στο Twitter.

Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο δρ. Σον Κόνλεϋ (Sean Conley) ανέφερε ότι διαβεβαιώνει τους πάντες ότι ο πρόεδρος «ούτε νοσηλεύτηκε, ούτε υπέστη κάποιο οξύ ή μικρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο», ή αντιμετώπισε «οποιεσδήποτε οξείες καρδιαγγειακές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», όπως αναφέρεται «εσφαλμένα από μέσο μαζικής ενημέρωσης».

Το Twitter πήρε φωτιά την Τρίτη από τις εικασίες που γέννησε για την υγεία του προέδρου η δημοσίευση ενός αποσπάσματος στους New York Times από το υπό έκδοση βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Σμιτ (Michael Schmidt).
νννν

Αν και το απόσπασμα του βιβλίου δεν αποκαλύπτει πολλά πράγματα, τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκατομμύρια, με πολλούς Αμερικανούς να αναρωτιούνται αν ο πρόεδρος είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του. Μερικοί υπενθύμισαν ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Τραμπ φάνηκε να δυσκολεύεται να σηκώσει ένα ποτήρι νερού με το δεξί του χέρι.

Να σημειωθεί ότι πριν από εννέα μήνες, ο πρόεδρος επισκέφθηκε ξαφνικά ένα νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου παρέμεινε για 30 λεπτά. Από τον Λευκό Οίκο δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Ο ίδιος ο Τραμπ πυροδότησε τις φήμες ακόμη περισσότερο, όταν ανέφερε στο tweet του ότι ουδέποτε υπέστη «μια σειρά από μίνι-εγκεφαλικά επεισόδια».
ν

ν

Ο Σμιτ ανταπάντησε λέγοντας ότι στο βιβλίο του δεν αναφέρει τίποτα για «μίνι-εγκεφαλικά επεισόδια».

Τέλος, ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα ο ιατρικός φάκελος του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου μετά τις εκλογές του 2016, όπως απαιτεί η αμερικανική νομοθεσία. Και τότε υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον γιατρό του ότι ο 74χρονος σήμερα Τραμπ έχαιρε άκρας υγείας.
ν

Trump denies health issues as new book raises questions | CNN
v

v

 


Translate this post