Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες

Κατηγορία Media

SOCIAL MEDIA

Youmagazine Newsroom

 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την δημοφιλή εφαρμογή βίντεο στις ΗΠΑ ως όργανο της κινεζικής κατασκοπείας.

Η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance. Image: Supplied

ν

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσιγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς πολίτες.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.
ν


ν

Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει σχεδόν 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Ωστόσο, η δημοτικότητά του έχει προκαλέσει κάποια ανησυχία σε κάποιες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λόγω της κινεζικής ιδιοκτησίας του μέσου.

Όπως είπε ο πρόεδρος Τραμπ, η απαγόρευση μπορεί να γίνει υπογράφοντας μια εκτελεστική εντολή για θα αποκλείσει την εφαρμογή στις ΗΠΑ ή χρησιμοποιώντας άλλες εξουσίες.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση Τραμπ κατά της Κίνας, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την διάδοση του κορονοϊού. Στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ έχει βρεθεί μέχρι στιγμής ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei, ο οποίος έχει αποκλειστεί από την αγορά των ΗΠΑ στα δίκτυα G5, ωστόσο η εφαρμογή TikTok φαίνεται ότι αποτελεί τον επόμενο στόχο της αμερικανικής κυβέρνησης,
ν

Trump Says He’s Considering a Ban on TikTok in the U.S. | Bloomberg
ν

ν

 


Translate this post