Βίντεο με έναν τεράστιο αετό να αρπάζει και να σηκώνει ψηλά έναν καρχαρία

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο με έναν τεράστιο λευκοκέφαλο θαλασσαετό που βούτηξε στη θάλασσα και έπιασε έναν καρχαρία!

ν

ΜΙΑ σκηνή βγαλμένη θαρρείς από την εποχή των μεγαθηρίων και των δεινοσαύρων εκτυλίχθηκε στην Μιρτλ Μπιτς της Νότιας Καρολίνας, όταν ένας πελώριος στο μέγεθος λευκοκέφαλος θαλασσαετός βούτηξε στη θάλασσα και έπιασε έναν καρχαρία, τον οποίο σήκωσε ψηλά στον αέρα, κρατώντας τον με τα γαμψά νύχια του, για να πεθάνει και να τον μεταφέρει στη φωλιά του για το… δείπνο.
ν

ν

Σαν να τον έστειλε ο Δίας, είναι βέβαιο ότι ο λευκοκέφαλος αετός έσωσε τη ζωή κάποιων λουομένων που έκαναν μπάνιο αμέριμνοι, δίχως να έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που παραμόνευε στη θάλασσα.

Κάποιοι είπαν ότι το ψάρι δεν ήταν καρχαρίας, αλλά ένα είδος ψαριού που λέγεται ladyfish (Elops saurus ή Ταρπόνι) που έχει την ίδια εμφάνιση με τον καρχαρία, με αιχμηρά δόντια και ραχιαίο πτερύγιο, αλλά μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι 90 εκατ.

Είπαν επίσης ότι το πτηνό δεν είναι φαλακρός αετός, αλλά ψαραετός (osprey), ένα αρπακτικό που ανήκει στην οικογένεια των Πανδιονίδων. 

Σε κάθε περίπτωση τα εναέρια πλάνα που καταγράφτηκαν είναι εκπληκτικά και το βίντεο χαρακτηρίστηκε ως «το πιο ωραίο πράγμα στο Twitter σήμερα» και το επόμενο θέμα για τη σειρά ταινιών τρόμου «Καρχαριοστρόβιλος».
ν

Huge bird of prey catches shark-like fish on beach | The Independent
ν

ν

 


Translate this post