Ένα 12χρονο κορίτσι πέθανε στο Βέλγιο από κοροναϊό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα κοριτσάκι 12 ετών είναι το νεώτερο άτομο που πεθαίνει από κοροναϊό στο Βέλγιο, με τα κρούσματα να ξεπερνούν παγκοσμίως τις 850.000.

ν

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ του κοροναϊού αυξήθηκαν πάνω από 130.000 σε μια μέρα σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στις 857.687 και τους θανάτους σε πάνω από 42.000.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε θανάτους την Κίνα έχοντας 3.896 νεκρούς έναντι των 3.305 της Κίνας που ήταν το επίκεντρο της πανδημίας.

Το Βέλγιο, η Βρετανία και η Ισπανία σημείωσαν τις πιο θανατηφόρες μέρες τους, καθώς ο SARS-CoV-2 δεν δείχνει καμιά διάθεση να εγκαταλείψει την Ευρώπη.

Βρετανία: Κατέγραψε ρεκόρ θανάτων σε μια μέρα

Την Τρίτη σημειώθηκαν 367 θάνατοι μέσα σε μια μέρα, που αποτελεί το μεγαλύτερο άλμα θανάτων μέσα σε 24 ώρες. Οι νεκροί ανέρχονται σε 1.808 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 25.150.

Μεταξύ των νεκρών της Τρίτης είναι και ο ηθοποιός Andrew Jack ο οποίος είχε παίξει στον Πόλεμο των Άστρων.

Ισπανία: Νέο ρεκόρ θανάτων

Κατέγραψε 849 νέους θανάτους από κοροναϊό ‒ ο υψηλότερος αριθμός μετά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η Ισπανία έχει συνολικά 95.923 επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 8.464 θανάτους.

Ιταλία: Μεσίστιες σημαίες για τους 12.000 νεκρούς

Στην Ιταλία οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ οι πολίτες κράτησαν ενός λεπτού σιωπή για τα 12.000 θύματα του κοροναϊού. Η Ιταλία έχει συνολικά 105.792 επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 12.428 θανάτους.
ν

Η ιταλική σημαία κυματίζει μεσίστια στη Ρώμη. Image: AFP / Vincenzo Pinto. Πηγή: Supplied
ν

Βέλγιο: 12χρονο κορίτσι πέθανε από κοροναϊό

Ένα 12χρονο κορίτσι έγινε το νεώτερο άτομο που πεθαίνει από τον κοροναϊό στο Βέλγιο, όπου υπάρχουν 12.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 705 θάνατοι.

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του εθνικού κέντρου κρίσεων της χώρας, Εμμανουέλ Αντρέ, δήλωσε ότι ήταν «μια συναισθηματικά δύσκολη στιγμή» επειδή αφορούσε ένα παιδί.

«Ο θάνατος της μικρής έχει επίσης αναστατώσει την ιατρική και την επιστημονική κοινότητα», είπε.

«Σκεφτόμαστε την οικογένεια και τους φίλους της. Είναι ένα γεγονός που είναι πολύ σπάνιο, αλλά όταν συμβαίνει μας αναστατώνει πολύ».

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το κορίτσι.

Σχεδόν 100 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο Covid-19 στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να φτάsει τα 705 άτομα.

Ο Εμμανουέλ Αντρέ δήλωσε ότι οι βελγικές αρχές αναμένουν ότι η εξάπλωση της ασθένειας θα φτάσει στο αποκορύφωμά της τις επόμενες μέρες, λέγοντας: «Αυτό θα συμβεί τη στιγμή που πολλά από τα νοσοκομεία μας έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού».

Το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί γιατί ο κοροναϊός εξαπλώνεται με τέτοια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
ν

Why the coronavirus has been so successful | news.com.au
v

v

 


Translate this post