Μεσίστια η σημαία της Ακρόπολης τη μέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μεσίστια θα κυματίζει η ελληνική σημαία της Ακρόπολης την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου που θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

ν

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για φόρο τιμής στη μνήμη του «μεγάλου Έλληνα», όπως τον χαρακτήρισε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την απόφαση για τη σημαία στην Ακρόπολη, έλαβε ο πρωθυπουργός, αναφέρει το ΑΠΕ.-ΜΠΕ  

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας στα 98 του χρόνια θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των απαγορεύσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η κηδεία του μεγάλου Έλληνα αγωνιστή θα γίνει την Τετάρτη δημοσία δαπάνη, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Εξάλλου, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει για τον εκλιπόντα: «Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε σύμβολο της εθνικής αντίστασης των Ελλήνων στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατοχής 1941-44 και γι αυτό σύμβολο γενικότερα της πατρίδας μας! Μαχητής της ζωής με τη δική του ανεξάρτητη σκέψη μέχρι το τέλος! Κέρδισε επάξια τον σεβασμό όλων!»
ν

ν

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση η οικογένεια Γλέζου παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου.
ν

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ

Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή.  

Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.  

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.  

Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν.  

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

ν

 


Translate this post